Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lettek mostanában a...

Miért lettek mostanában a rövid becézett formájú lánynevek olyan divatosak? Panka, Dorka, Janka, Lili, Kitti, Fanni, Lotti, Zorka.

Figyelt kérdés
Felnőtt korukban nem lesz furcsa ilyen becézett formájú név nekik?
2010. nov. 3. 21:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem,mert mire felnőnek,ezek teljesen átlagos nevek lesznek.Az én kislányom neve is a felsoroltak közt van,sosem gondolkodtam emiatt,mi lesz ha felnőtt lesz.
2010. nov. 3. 21:25
 2/29 anonim ***** válasza:
71%
Kerek,aranyos,kislányos hangzásúak(főleg az i betűsek),régi korok meséire emlékeztet,olyan kislányra,aki fodros-bodros hajú,két kis copfocskával,habos szoknyácskával,pirospozsgás arccal(Pöttyös Panna,Két Lotti stb.)Én sem vagyok a híve ezeknek a nevecskéknek,számomra túl..sok.Vagy túl kevés?:)Ettől függetlenül szerintem felnőttkorban is hordhatóak.
2010. nov. 3. 21:28
 3/29 anonim ***** válasza:
29%
Én sem szeretem ezt a becézett formát, de ez trendi most. Én Katákkal találkoztam már, akik valójában Katalinok, gondolom nem szeretik a nevüket, ezért hívatják magukat Katának.
2010. nov. 3. 21:31
 4/29 A kérdező kommentje:

Hát igen nekem is ez jut eszembe hogy olyan aranyos kis szöszi mesebeli lányka de felnőtt nőnek olyan nehéz elképzelnem...

Miért nem lehet ezeknek a komolyabb változatát adni és ugyanakkor becézni őket amíg kicsik? (Anna, Dóra, Lilla,Zora, mondjuk a Fanninak nem tudok...)

2010. nov. 3. 21:31
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg kérlek, hogy a Kitti minek a becézése, mert én eddig erre azt hittem, hogy az egy önálló név. :)

Nekem tetszenek, és szerintem egyik sem olyan rémes felnőttnek sem. Addigra megszokjuk majd, mire megnőnek :)

2010. nov. 3. 21:34
 6/29 anonim ***** válasza:
86%
Lehet a komolyabb változata már nem tetszik a szülőnek.Nekem pl a Zora egyáltalán nem tetszik,de a lányomat Zorkának hivják.Semmi gond nincs vele,teljesen átlagos nevek lesznek 20-30 év múlva.Sőt még hamarabb.
2010. nov. 3. 21:42
 7/29 anonim ***** válasza:
Szeintem sok Csenge, Kincső ....között fel sem fog túnni.
2010. nov. 3. 21:45
 8/29 anonim ***** válasza:
Nálunk Lili a pici neve, de nemtom honnét veszed, hogy ez becenév??? A Lilla és a Lili 2 totál önálló név...
2010. nov. 3. 21:51
 9/29 A kérdező kommentje:

A Kitti a Katalin becézete egyébként.

A Lili pedig a Liliom becézete eredetileg. Az egy dolog hogy önálló névként adható. Ez sok névről elmondható.Nem kell letámadni:) Én csak érdeklődtem, mindenki azt ad, amit akar:)

Köszönöm a válaszokat.

2010. nov. 3. 22:02
 10/29 anonim ***** válasza:

Nem lesznek furcsák,mert sokan adnak ilyen neveket. Akkorra megszokott lesz.

A Lilla és a Lili tényleg két külön név, de a Lili a Liliána becézése szerintem.

A Janka,Fanni, Lotti, Kitti nevek minek a becézései?

2010. nov. 3. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!