Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lettek mostanában a...

Miért lettek mostanában a rövid becézett formájú lánynevek olyan divatosak? Panka, Dorka, Janka, Lili, Kitti, Fanni, Lotti, Zorka.

Figyelt kérdés
Felnőtt korukban nem lesz furcsa ilyen becézett formájú név nekik?
2010. nov. 3. 21:17
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
A Lotti a Lotte vagy Charlotte becézése a Kitti a Katalinnak mint írtam. A Fannit nem tudom, arra vonatkozott a kérdésem (hogy rövid i-re végződő vagy -ka ra végződő becézgetős nevek.) milyennek hangoznak majd 40-50 évesen.
2010. nov. 3. 22:08
 12/29 anonim ***** válasza:

A Krisztinákat is szokták Kittinek becézni.

A Dorka Dorottyából is eredeztethető.

A Fanni meg a Janka önálló név,nem becézés,a Lotti meg nem magyar(Lotte).

2010. nov. 3. 22:10
 13/29 anonim ***** válasza:
A Fanni sztem a Stefánia becézése,most jutott eszembe.
2010. nov. 3. 22:11
 14/29 anonim ***** válasza:
A Janka pedig a Jánosból becéződött és nőiesült át.
2010. nov. 3. 22:13
 15/29 fotucsok ***** válasza:
Egyrészt átlagos nevek lesznek, másrészt szerintem a Gabriellát és a Katalint sem mondja soha senki így, hanem csak becézve.
2010. nov. 3. 22:16
 16/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót a 67%-os kedves válaszolónak!! :)
2010. nov. 3. 22:16
 17/29 anonim ***** válasza:
A Zorkát imádom,csak én nem adhatom a születendő lányomnak mert nem passzol a vezetéknévhez. Szerintem mindegyik név hordható felnőtt korban is.
2010. nov. 3. 22:24
 18/29 anonim ***** válasza:

Stefánia-> Fanni

Nagyon tetszik ez így! Nem is gondoltam erre. Csak mert amúgy tetszik a Fanni nekem is, de Stefániaként még különlegesebb.

Nálunk a rokon kislány beceneve Lili, de Liliána a neve igazából. A sógornőmék kislánya meg egyszerűen Lili. Nekem ez nem tetszik, kevésnek érzem.

Jól hangzik még a Liliom, Lilien is.

Amúgy az általad felsorolt példák valóban annyira gyakoriak, hogy itt a mi településünkön(nagyobb község) simán mondok mindegyikre két-három példát.

2010. nov. 3. 22:26
 19/29 anonim ***** válasza:
40-50 év múlva ez lesz a megszokott.
2010. nov. 3. 22:29
 20/29 anonim ***** válasza:
És talán majd újra különleges az Ilona,Mária,Erzsébet,Irénke,Gizike:)Ki tudja,mindig más a divat:)
2010. nov. 3. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!