Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fejjel dobja magát a földnek...

Fejjel dobja magát a földnek a kislányom. Hogyan szoktassam le róla?

Figyelt kérdés

Majdnem 7 hónapos. Tud fordulni hasról hátra mind a két irányba. Eddig óvatosan csinálta, de most láthatóan direkt felemeli az egyik kezét és a földön lévő, tenyéren támaszkodó keze irányába dől, úgy, hogy földhöz csapja a fejét. Ha már a férjem is tart attól, hogy baja lesz a fejének képzelhetitek mennyire csapja oda a fejét. Utána nevet rajta. Játszószivacson van, de elég vékony, ha odacsapom a fejem összességében kemény.

Más babája szokott ilyet? Milyen hamar szoknak le erről?

szept. 23. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha fájna neki, garantáltan nem csinálná, baja meg nem lesz ennyitöl.
szept. 23. 16:03
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Szia! Nekünk is hasonló a helyzet

Mi ezért tettünk a habtapi alá egy vastagabb szőnyeget ami szőrős

Jobban fogja a koppanást de annyira megy hogy pikk pakk lent is van a habtapi rol ezért vettük ezt amik nem érkezik meg a babakarám, de szerintem utána is fogjuk használni.:

[link]

szept. 23. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Amíg*

Persze használtan fél áron mert piszok drága😄

szept. 23. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha nagyon fájna neki hidd el nem csinálná vagy sírna. Megjegyzem mikor kisfiam ülni és állni tanult (egyszerre), rengeteget esett, sokszor ütötte be a fejét és ha fájt neki akkor sírt. (Szabad mozgás elvét vallom, még elején tanuljon meg esni, hogy később nagyobb dolgoknál ki tudja védeni.)
szept. 24. 08:52
 5/6 anonim ***** válasza:
55%
Én is a szabad mozgás elvét vallom persze biztonságban! A fejvédővel mehet bátran a lakásba, de miután nemrég olvastam hogy betört egy 7hónapos feje egy eséstől és műteni kellett azóta azt az elvet vallom hogy biztonságban mozogjon legalább addig amíg a kutacsa nem forrt be, nyilván utána is biztonságban csak akkor már mehet fejvédő nélkül. Teljesen ráér akkor megtapasztalni a kisebb nagyobb eséseket másnál is olvastam hogy 1 éves koráig fejvédő karám stb volt és semmivel sincs lemaradva ugyanúgy bírja az eseteket mint a többi gyerek.
szept. 26. 15:24
 6/6 anonim ***** válasza:

4es vagyok

Nálunk extrém hamar beforrt a kutacsa és extrém örökmozgó gyerekem van. Nem tudtam volna karámba bezárni. A fejvédő meg kifejezetten káros mert nem tanul meg esni (nem 1-2 hét használatról beszélek, hanem amikor hónapokon keresztül). Volt pár esése mikor ülni meg állni tanult, de pont emiatt most hogy már szalad egyáltalán nem féltem mert nagyon szépen esik és sosem üti meg a fejét. Az a pár esés meg kiskorában nem csattan akkorát, mint most így futva. Szóval én csak ajánlom hagyni esni a gyereket. Nyilván, ha van szőnyeg vagy valami azért az elején jól jöhet, de semmi olyat amit a gyerekre kell rakni.

szept. 26. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!