Holnap kapja a lányom a védöoltást (2 hónapos)! Milyen nem kötelező oltást lehet még kérni? Mit javasoltok?

Sajnos ezek nagyon drágák. Van a rota, amit
úgy tudom fél éves korig be kell adatni, és 3 adagos. Ennek darabja olyan 18 ezer Ft körül van. Engem lebeszélt róla a gyerekorvos, mondván, hogy nincs nagyobb tesó, aki hazahozza, közösségbe nem járunk, ne költsünk rá. A pneumococcus most ingyenes lett, azért azt érdemes kérni, szerintem. Másfél éves kora körül van még a bárányhimlő elleni. Ez is olyan 18 körül van, de csak 1 db. Ezt szerintem én be fogom adatni neki, mert a barátnőm kisfia elkapta, és mondta, hogy 1 hétig nem aludt, nem evett a gyerek, szörnyű volt. És nem is tudja honnan jött, mert nem volt senkinek a környéken.
De a doki is biztos tud tanácsot adni, hogy mik vannak, mit érdemes.

Szia. Mi a prevenart kértük, de szerintem ne egyszerre adasd be a két szurit, mert akkor gyakrabban előfordul, hogy belázasodik. Mi külön kértük és szerencsére se a kötelezőknél, se a prevenarnál nem lázasodott be egyszer sem.
Üdv, 5,5 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!