Szerintetek Magyarországon megkaphatja a lányom a kötelező védőoltást, ha még nincs regisztrálva állampolgárként?
Egyeztes a gyerekorvosoddal.
Nalunk pl mas oltasok vannak, illetve tobb kotelezo oltas van, mint otthon. (Irorszag)
Az elsőnek üzenem, hogy én és a párom is magyarok vagyunk,nem vagyunk kettős állampolgárok bár külföldön élünk már 6 éve, mégsem kaphatja meg a lányom a brit állampolgárságot.Ezért be kell regisztrálni Mo-n is, hogy magyar állampolgárként be legyen jegyezve.
A többieknek:az itteni védőnő szerint az otthoniakkal kell beszélnem, de otthon csak akkor állnak velem szóba, ha a baba be van regisztrálva a körzetisnél.
Szia.Mi ugyanigy jartunk.A gyerekorvos beadta neki az itthon kotelezoket es beirta hogy 3 honapig itthon vagyunk(ennyi kell)es mikor kesz lett a TAJ kartyaja csak bevittuk es bemutattuk neki viszont nekunk a 4hos oltasbol(angliaba 3 adag)Az orvos viszont csak 1et adott be neki ugyanis a tobbi nem kotelezo itthon.20ezer forint darabja ha az ANTSZ kiadja az orvosnak.Viszont a dokink azt mondta kesobb is megkaphatja a maradek 2 oltast amit en ketlek ugyanis 7hos mult a gyerek es a heten megyunk vissza.Szoval nem hiszem hogy 3honap elteltevel beadjak neki valoszinu ujra kell kezdeni a kurat.Ha gondolod penteken irok privibe hogy mit mondott a kinti dokink az oltasrol.
Ja es nekunk az anyakonyv 2,5honap volt.Rendes volt a dokink mert elvileg meg kell varnia a magyar papirokat.Sok sikert.Nekem lassan letelik a 4honapos nyaralasom:D
Az oltásokkal kapcsolatban.
nagyon megköszönném, ha megírnád nekem, hogy miként alakult aztán a helyzet.
Most azon gondolkodom, hogy melyik ország kötelező oltásait kövessem.miért ilyen bonyolult minden....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!