Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik nincsenek anyagilag...

Akik nincsenek anyagilag eleresztve, hónapról-hónapra élnek! Tesztek félre gyógyszerre?

Figyelt kérdés
Elég rosszul állunk mostanában.Hónapról-hónapra élünk, sőt néha szinte nem is marad semmi hó végére.
2010. nov. 3. 12:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egy évig mi is így voltunk. Hó végén száraz kenyér...:(

Most fogtam magam, sok a szabadidőm, csináltam egy exelt, apa bevételei, anya bevételei ezeket tételesen, összesen.

Előre megcsinálom a bevásárló listát, blokkok alapján beírom az árakat, lesz egy összegem a nagy-bevásárlásra(egy hónapra tartós élelmiszer, fagyasztható hús, tisztítószerek, bébi), saccolok egy frissen beszerzendő(kenyér, felvágott, joghurt, zöldség-gyümölcs) ezek együtt, összeírom, hogy mik a rezsi kiadások, tételesen(telefon, net, villany, víz, fűtés...), összesen, és a két összesen különbségén látom, hogy mennyi marad hó végére. Látom, hogy mit kell kifizetni, mi kell tételesen, nem veszünk felesleget, minden van itthon. És így apa sem tudja elszórni a fizuját, meg anya is jobban látja mi kell...

Most 2hónap alatt, hogy ráültem a pénzre lett normális konyhai felszerelésem az utolsó szűrőig, normális ágyneműnk, dugig a kicsi szekrénye télre, minden nap friss házi koszt, és még azért két nyugodt dőzsi rendelt finomság is belefért, rendelés alatt a kicsi ágya, új ruhatár apának(nem olcsóság a méretei miatt) nekem a kórházi felszerelésem(jön a tesó), karácsonyra ajándékok... és ha minden jól megy, akkor egy év alatt majdnem egy millát fogok meg, úgy hogy a párom és én együtt nem érjük el a 200at, és fel kell újítani a házat, ezért sok helyen szivárog el a pénz pl horror fűtés...

Menetrend nálunk: megkaptam a járandóságokat állambácsitól, reggel elutaltam a számlákat, délután apósommal megyünk bevásárolni, jó most egy elb leolvasás miatt csak 66000a bevásárlással a rezsi(amúgy egy tízessel több), de pl jöv hónapban a rosszul leolvasott villanyom 35ezer lesz.

Ebben a hónapban apa fizujához nem kell nyúlni, elég az én gyes+cspm.

Ha gondolod átküldhetem a mi kis családi kasszánkat, akár kozmetika nélkül is, h lásd mire is gondolok... Egy évig azt hittem qva nagy slamasztikában vagyunk, ennyi pénzből nem maradt semmink, egy év alatt nem sikerült normális lábast vennem(teljesen új háztartás), elszakadt páromról leörökölt ágyneműk(2garnitura), ha a kicsi beteg volt, akkor vakarództam miből lesz gyógyszere, tavaly úgy lett ruhája télre, hogy kaptunk pénzt, mert pl a párom elhamizta a fizuját meg itthon is kétszer evett, meg a kényelmi boltban vettük 300ftért a félkiló kenyeret, 5méterrel arrébb friss pékkenyér meg 150..., erre milimolyosok vagyunk, csak figyelnem kell. És a párommal normálisan vezetjük a közös kasszát, ő leadja a fizuját nekem, pontosabban egy közös számlára, amihez csak együtt férünk hozzá, el nem költjük.

(jó nekünk nincs lakás meg kocsi hitelünk, de romhalmaz ház, ami szintén viszi a pénzt:( két perc és két gyerek, diákhitelem van...)

2010. nov. 3. 13:05
 12/12 anonim ***** válasza:
Sajnos mostanában mi is így vagyunk. Mi azt szoktuk csinálni, hogy a fém 200-asokat tesszük fel a szekrény polcára, így mindig gyűlik egy kevés. Az előző adagot egy üdülési csekk pályázatra költöttük el, így 25000 forintból csináltunk 90000 forintnyi üdülési csekket, ebből mehetünk 3 év után először egy hosszú hétvégére családostul, most kb. 10.000 forintnyi gyűlt össze, de olyan rosszul sikerült az október, ha nincs ez a pénz, fogalmam sincs miből veszek a gyereknek tápszert.
2010. nov. 3. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!