Epilepszia tünetei babánál? (6-12hó közt)?
Mik a tünetei az epilepsziának baba korban?
A lányom valamelyik nap felkelés után magára ejtette az egyik játékát, hirtelen felsírt, de szaggatottan vette a levegőt és a fejét közben oldalra biccentette többször, pár perc alatt elmúlt. Most alvásból ugyanilyen szaggatott sírással/ fejbiccentéssel kelt fel. :( jön a foga is közben. Nem tudom hogy ez okozza-e, de minden esetre megrémiszt.
Pedig sajnos igaza van annak aki a videót csinálta. A nyugtatassal, ha epilepszia amugy sem érsz sokat. Fel kell venni ha nagyon gyanús. Onnan tudom, hogy sajnos volt a környezetemben hasonló, orvos nem tudja az elmondásod alapján megítélni, azt látni kell. Nekem a kislányom komoly fertőzést kapott el újszülött korában, sajnos terjengett a kórházban. Több baba is elkapta. Sajnos következménye lehetett volna az epilepszia is, mert fejletlen inmunrendszerrel nekik az agyba is bejutott a vírus a gerincvelő folyadékkal. 2 baba epilepsziás is lett, és gyogyszert kaptak rá. Amugy kigyógyultak belőle. De én is árgus szemmel figyeltem az enyémet hogy produkál-e valamit mert ha igen akkor video+orvos. Ha gyanus akkor eeg és ott vszeg látszik.
Egyébként én a leírásod alapján nem hiszem hogy az, de ha még megismétlődne és szokatlannak ítéled többet segitessz a gyermekeden ha videóra veszed, hidd el.
Hát vagy veleszületett rendellenesség (szervi vagy pl genetikai) de nem hiszem hogy nálatok ilyen van. vagy igen pl agyhartya gyulladas maradvány (a mi esetünkben a virus ezt okozta, de pl az en kislanyomnak nincs ilyen baja szóval ez sem törvényszerű) vagy fejsérülés, oxigenhiany, agyverzes, ilyesmik okozhatjak. Gondolom örökletes is lehet.
De én ugy tudom hogy a legtöbb baba magától kinövi pl a csecsemőkori epilepsziát. A virusnál, ami minket is érintett a 2 súlyosabb esetnél gyógyszert kaptak, lassan (1 éves korban fokozatosan) hagyhatják majd el. Ilyenkor figyelik hogy a gyógyszer nélkül nem produkál-e tüneteket. Ha nincs gond akkor leveszik őket a gyógyszerről.
Alapvetően ebben az esetben gyógyitható, de én ugy tudom van olyan eset ahol nem.
Ezeket leírtam mert sajnos a történtek miatt tudom. De ne fordulj ebbe bele, én nem is hiszem hogy nálatok ilyen van. Érdemes megfigyelni most pár napig, de alapvetően ha nincs ilyen történés akkor szerintem engedd el, véletlen furcsaság címen és élvezd a mindennapokat.
Ocsem epilepszias volt kicsinek, de nagy rohama soha eleteben nem volt.
Kinotte 7 eves korara, de nala amugy abban nyilvanult meg, hogy az egyik keze es szeme rangatozott 5-10 percenkent.
Ezek kicsi rohamok voltak, asszem eeg-vel vizsgaltak korhazban, de ezt a reszet mar nem tudom. Sokat es sokszor voltak korhazban emiatt, mert gyogyszereket is kapott ra es allandoan vizsgalgatni kellett.
6 honapos koraban derult ki.
Szoval sok fajtaja van egyebkent.
Kérdező!
Én írtam,hogy videózd le.
Azt írtad,inkább nyugtatnád.
Figyelj. Epilepszia közben (közvetlenül roham alatt) semmit se érsz nyugtatással. Attól nem múlik el. Ugyanis az epilepszia az egy agyi roham. Csak gyógyszerrel múlik el,vagy akkor,ha a roham véget ér.
A nyugtatás sajnos ilyenkor nem ér semmit. Esetleg utána.
A lányom is epilepsziás, mondjuk neki később alakult ki. Idegrendszeri éretlenség valószínűleg. Azt mondták, kinövi. Egyelőre nem sikerült neki. 5 évesen kezdődött, most 13.
Gyógyszer mellett teljesen rohammentes.
Összesen 2 nagyrohama volt. Legalábbis amiről tudunk. Nyilván ha éjszaka álmában volt is, azt nem tudjuk. Egyébként neki éjszaka aktív az EEG-je, nappal jóformán semmi nincs neki. Szóval egyelőre nem mérjük elhagyni a gyógyszert.
Amúgy igazuk van az előttem szólóknak. Ha epilepszia, hiába nyugtatod, felesleges. Akkor többet érsz, ha videóra veszed. A neurológus azzal már sokat tud kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!