Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Epilepszia tünetei babánál?...

Epilepszia tünetei babánál? (6-12hó közt)?

Figyelt kérdés

Mik a tünetei az epilepsziának baba korban?

A lányom valamelyik nap felkelés után magára ejtette az egyik játékát, hirtelen felsírt, de szaggatottan vette a levegőt és a fejét közben oldalra biccentette többször, pár perc alatt elmúlt. Most alvásból ugyanilyen szaggatott sírással/ fejbiccentéssel kelt fel. :( jön a foga is közben. Nem tudom hogy ez okozza-e, de minden esetre megrémiszt.

szept. 10. 13:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
28%
Elég sokan vannak a világon, akik sírás közben rangatoznak. Arról még életemben nem hallottam, hogy egy epilepsziás roham folyamán sírna a beteg.
szept. 10. 13:59
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Ez lehet epilepsziás roham. A tévhitekkel ellentétben az epilepsziás roham nem csak a nagy ún. grand mal rohamok. Léteznek kisrohamok, amikor akár csak furcsa pislogás, szemek elúszása jelzi a rohamot. De van, amikor biccentés, karok hirtelen kitárása vagy éppen összezárása stb stb. A hangsúly az akaratlan mozgáson van. Orvos azonnal!
szept. 10. 14:06
 3/19 anonim ***** válasza:
70%

Ilyen:

[link]

!!!!

szept. 10. 14:31
 4/19 A kérdező kommentje:
Soha semmilyen merev tartása nem volt a kicsinek, semmilyen kis vagy nagy rohama nem volt még ezen kívül, most 9 hónapos. A családban sincs epilepsziás, azt sem tudom mitől alakulhat ki. Viszonylag nyugodt környezet veszi körbe kicsit ijedős baba de nem mindentől. Valahol utánna lehet nézni/olvasni még hogy pontosan mi ez?
szept. 10. 14:34
 5/19 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as, köszönöm a videót. Az én babám egyáltalán nem ilyen, szabályosan mozgatja mindig mindenét, érdeklődő baba, szinte egyáltalán vagy sosem bambul el.
szept. 10. 14:36
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

"Valahol utánna lehet nézni/olvasni még hogy pontosan mi ez?"

El lehet menni pl a gyerekorvoshoz és elő lehet neki adni mindezt, ő majd megmondja, mi lehet

szept. 10. 14:36
 7/19 anonim ***** válasza:
80%
Legelőször vedd videóra! Anélkül elküldenek a fenébe.
szept. 10. 14:37
 8/19 A kérdező kommentje:
Persze. Mikor rohama van a gyereknek nyugtatás helyett videózom.. okos döntés tényleg... Gyerekorvoshoz mindenképpen viszem, jelenleg nem elérhető, de amint sikerül elérnem időpontot kérek. Addig is tudnátok segíteni, ha tényleg az, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Pontosan mikor kap egy ilyen rohamot? Remélem már nem lesz de legyek felkészülve rá mert olyan nagyon nem is láttam még ilyet.
szept. 10. 14:48
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem látok semmi rohamot. Az első esetben a gyerek megijedt, a másodikban meg sírt. Ezzel q vilagon semmi teendő nincs. Majd az orvos megvizsgálja és ha úgy látja, akkor tovább küld.
szept. 10. 14:50
 10/19 A kérdező kommentje:
Tényleg sosem volt semmi rohama vagy görcsös mozgása. Csak nem értem ezt a két dolgot. Ha nagyon megijed vagy fáj valami neki (pl. Most a foga hogy jön) az produkálhat ilyet? Orvoshoz fogom vinni, addig is érdeklődöm.
szept. 10. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!