Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális az, hogy 2 hét alatt...

Normális az, hogy 2 hét alatt nem javult semmit babám hörghurutja? 3 hónapos

Figyelt kérdés
Már 2-szer vittem be a Heim Pálba is olyan csunyán köhögött szinte fulladt!Ott nem adtak semmit másnap vittem a gyermekorvoshos ott Rhinatiolt (köptetőt)meg kúpot (köhögés csíllapítót) kapott,de egyszerűen semmi hatás!Ne lázas semmi baja eszik alszik nevetgél csak szegénykémnek naponte legalább 10-15-ször szívom az orrát és olyan csúnyán hörög!Volt valaki így?Vagy ez ilyen makacs betegség?
2010. nov. 3. 07:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! A kicsi lányom 1.5 éves és most 2 hete ugyan ez volt a baja. Éjjel vittük mentővel a kórházba mert a sok váladéktól fuldoklott. Ott nem adtak semmit, kihívtam másnap a gyerekorvosunkat, adtam 5 rugót és felírta az antibiotikumot amitől 3 nap alatt helyre jött a gyerek. Adott theophilines hörgőtágító kúpot, és a biztonság kedvéért felírta a steroidos 30ml-is kúpot, hogy ha megint befullad a gyerek Ne adj Isten.

Adhatod neki a köptetőt is nyakhajlásig, csak az a gond, hogy ettől a babád nem fog javulni. Két hét az meg nagy idő ahhoz, hogy ne javuljon. Nem akarlak ijesztgetni, de nehogy egy éjjel majd befulladjon a babád.

Nem értem ezt az antibiotikum ellenességet, sajnos tudomásul kell venni, hogy manapság olyan kemény betegségek vannak a levegőben, hogy egy két gyógyfűvel már nem kezelhetőek.

Én a helyedben elvinném egy normális orvoshoz a babát aki ad neki valami értelmes gyógyszert amitől meggyógyul, mert tüdőgyulladás is lehet a vége.

2010. nov. 3. 08:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia!Mi 1 hete küzdünk a betegséggel.Már 3-szor látta doki.Még mindig köhög,de azért már jobb a helyzet.4 hónaposak vagyunk.:)
2010. nov. 3. 08:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Marhára örülök most megnéztem a kúpot nekünk is az van felírva suppositorium theophyllini nektek is ez volt?Napi 3-szor fél kúpot kell neki adnom!De mint mondtam nem javul nagyon!Ma már viszont éjjel amikor felkelt nem köhögött csúnyán csak szürcsögött leszívtam a kis orrát vissza is aludt a szerelmem!Jövő héten kell visszavinnem ha nem javul az állapota azt mondta hogy akkor kitalálunk valamit neki de amugy meg időpontot kell kérnem a gyermek tüdőgyógyászhoz!Mivel forgalmas helyen lakunk kitalálta hogy allergiás a szmogra hmmmmm lehet amugy hogy tényleg leváltom mert a kisfiam 3 éves haza hozta 3 hete a gennyes mandulagyulladást és amikor elvittem hozzá meg nézte a torkát és azt mondta szeretné megnézni a biztonság kedvéért a kislányt is és persze mondtam hogy nézze erre ugyan avval a kanállal nézte meg mint a fiamat,és a kanalat ugyanugy visszarakta a többihez!Sőt amikor vittem a kislányt a 3 hónapos oltásra mondtam hogy folyik a kis nózija hörög szürcsög megvizsgálta azt mondta semmi baja és beadta neki az oltást!Jövő héten kell vinnem a 4 hónaposra de gondolkodok hogy nem viszem!A fiammal soha sem volt semmi baj amikor beteg volt mindig olyan gyógyszert irt fel ami rendbeszedte!
2010. nov. 3. 08:48
 4/8 A kérdező kommentje:
Mármint akkor nem viszem ha ugyanígy szürcsögni meg hörögni fog!
2010. nov. 3. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia igen nekünk is ez volt, de ez is csak tüneti kezelés, mert csak a hörgőket tágítja. Persze jobban szakadozik tőle az a váladék, de a gyulladást nem szüneti meg.

Remélem mára már jobban van a babád!

2010. nov. 4. 09:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs jobban:(És szegénykém amikor egy jóizűt alszik arra kell fel hogy erősen köhög szinte fuldoklik!A kórházban írtak fel egy antibiotikumot de a gyermekorvos nem engedte hogy kiváltsam!Erythotrop a neve azt mondta ez egy elavult gyógyszer és még a receptet se adta vissza!Ettől félek én is hogy ezek csak időlegesen enyhítik a tüneteket nem fogják a bacit kiűzni belőle és a végén isten ne adja majd szövődmények lesznek!De a fa.z kivan tényleg evvel a doktornővel mert vittem a kórházi ambuláns lapot és ott volt hogy piros a torka ez a k.cs..g meg se nézte azt mondta szerdán még nem volt az!Mit csináljak?Már a szívem szakad meg!
2010. nov. 4. 10:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Sajna nem tudsz mit tenni, keresned kell egy magánrendelőt ahol lecsekkolod a lóvét és cserébe kikezelik a gyereket. Én is ezt tettem volna ha a mi orvosunk pénzért nem jött volna ki házhoz.

Mindenki azt mondta, a kórházban is, hogy adjak neki köptetőt, de mikor másnap kihívtam a dokinkat, azt mondta, hogy sos-ben váltsam ki a Supramax nevű antibiotikumot, mert tüdőgyulladás is lehet ebből.

2010. nov. 4. 12:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok tegnap mikor időpontot kértem a tüdőgyógyászatra mondtam hogy 3 hónapos a kicsim és már több mint két hete benne van ,rögtön fogadtak is heveny bronchitis-t állapítottak meg.Irtak fel babyhalerr-t meg ventolin-t.Csak tudom hogy nem kéne megkérdőjeleznem de olvasgatva az interneten ez hörgőgyulladást jelent!És ez a spray csak tünet szüntető nem gyógyszer ettől aaztán 10 év mulva se fog megszünni a gyulladás.Ma viszem vissza a gyermekorvoshoz és szépen megmondom írjon fel antibiotikumot mert nem akarom hogy a kisláányom tüdőgyulladást kapjon a kezeletlenség miatt!Lenne még egy nagyon fontos kérdésem remélem tudtok segíteni.Amikor vittem a kislányt a kötelező oltásra a 2 hónaposra a kislány már akkor így hörgött szürcsögött köhögött és mondtam a doktornőnek ő akkor is megvizsgálta azt mondta nem beteg és beoltotta ha beteg a baba ugy tudom nem szabad beoltani de ha mégis megtörténik annak milyen következményei lehetnek????
2010. nov. 5. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!