Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kellene ennie egy babának?

Hogyan kellene ennie egy babának?

Figyelt kérdés
Kislányom 8 hós, eszegette a püréket de nem nagy mennyiségeket, most már szinte semmit nem akar elfogadni kanállal. Elé rakom blw-sen az ételt de csak játszik vele, minden kicsúszik a keze közül. Babakekszet, banánt megeszi, szájához veszi, de legutobb leharapott egy nagy darabot és fulladozott, így én adom neki darabosan az ételt a kezemmel, kanálról nem kell neki. De 5 kis pici falatka és viszlát.. Tápszert se akarja már nagyon inni.. 1 hónapja nem hízott egy dekát sem, szinte 2 óránként kínálom hogy egyen.Nem eröltetem de miért nem akar enni?
szept. 3. 13:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De nem tépkedtem a falatokat amikor blw-sen eléraktam hagytam hogy ő egyen magától, mióta fuldoklott a banántóp azóta tépkedek neki AMI NEM BLW ÉS EZT TUDOM IS. Másképp hogy adjak neki enni?
szept. 4. 10:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Miket eszik pontosan és mennyit? Írod? Az anyai benyomás (főleg, ha rá vagy erre feszülve), nagyon csalóka és félrevezető lehet. Ma pl. pontosan hánykor és mit/mennyit evett eddig?

Másik: mozgásfejlődésben hol tart? A nagymozgások beindulásakor NAGYON lelassul a súlygyarapodás, mert elkezdi lemozogni a megevett kalóriákat.

szept. 4. 11:01
 13/19 A kérdező kommentje:
Rávagyok feszülve mert csesztetnek a súlyával és nem eszik..Nem eröltetek semmit, nem eszik hát nem. Rakom le játszani vissza. 1 hete kúszik 2-3 méterre ennyi. Hát pár napja katasztrófa 3 kanál püré most délben meg 70ml tápszer.. reggel 110ml ez az össz amit evett ma..
szept. 4. 12:18
 14/19 anonim ***** válasza:
Mit kínálsz, hogyan kínálod? Együtt esztek? Lát titeket enni? Hogy alakult eddigva súlya?
szept. 4. 13:15
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

"Mert te hogy csináltad hanem leraktál a babád elé egy tányér falatos ételt?"

Igen, mert mi a kezdetektől blw-ztünk, sosem etettem, sosem kapott pürét, így megvolt az öklendező reflex, utánanéztem a biztonságos kínálásnak, hónapokig tanultam róla könyvből, szakértőtől, néztem videókat, stb.

Neked a püré után fokozatosan kellene egyre darabosabban adni neki a dolgokat, villával összetörve, majd apróra darabolva, hogy ne csak nyelje, hanem elkezdjen rágni. A blw-s gyerek automatikusan rág, a pürés viszont eleinte ahhoz szokik hozzá, hogy csak nyelni kell, emiatt a nagyobb darabokkal nem boldogulnak, meg kell őket tanítani rá.

Add a kezébe a kanalat megtöltve, hogy lenyalogassa. Hagyd, hogy kézzel egyen. Ezzel is tanul

szept. 4. 13:29
 16/19 anonim ***** válasza:

13-as kérdező: "1 hete kúszik 2-3 méterre ennyi" - de NEKI ez óriási változás és távolság az eddigiekhez képest! Az egész korábbi életét "mozdulatlanul" töltötte! Szerintem simán lehet összefüggés abban, hogy most végre "kinyílt" neki a világ, kevésbé érdekes az étel. Ha ez a nemevés pár napja tart csak, akkor várj még pár napot. Az is lehet egyébként, hogy foga jön, vagy bujkál benne valami, ezek is hatással vannak az étvágyra átmenetileg.

És a másik válaszoló jól írja: ha hozzá volt szokva a babád egy bizonyos állaghoz (folyékony/püré), akkor egyik pillanatról a másikra nem lehet darabosra átállni, mert egyszerűen nem tudja értelmezni... Egyébként nem teljesen értem, miért váltottál "blw"-re, ha pürékkel kezdted? Lehet, hogy egyszerűen az állag zavarja. Adhatsz neki nyugodtan pürét továbbra is, még csak 8 hónapos, bőven ráér.

szept. 4. 14:31
 17/19 A kérdező kommentje:
Természetesen pürével szeretném továbbra is etetni HA MEGENNÉ.Úgy érzem itt mindenki mellléolvas. Nem kell neki a püré pár napja, ezért kínáltam blw-vel aztán kellett neki a kenyér meg minden miegymás amit mi eszünk ettünk, mindig elötte eszek, együtt eszünk, és úgy érzem jobban érdekli az amit mi eszünk. Megeszi " megrágja" bármit adok neki falatkásan a szájába. 6 napja alig eszik. A kanalat a kezébe rakom, ha megvan töltve pürével akkor játszik vele ha üres akkor az inyét vakarja. Szeretném én neki a pürét adni ha elfogadná nem pedig sirna 3 kanál után amint közelítenék a kanállal.Pürézéssel egyidejüleg már kapott babakekszet. Nem zavarja a darabkás étel. Adnám neki kanállal, HA ELFOGADNÁ ÉS NEM ORDÍTANA.
szept. 4. 15:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Súlya elment.. 190grammot hízott az elmúlt hónapban.. azelött 500grammokat volt hogy 700at.
szept. 4. 15:43
 19/19 anonim ***** válasza:

8 hónaposan 190g hízás nem rossz. 6 hónapos kor után lelassul a dolog, ez normális. Ha akkor is 500 grammokat hízna, egy évesen 20 kiló lenne.

Vakarja az ínyét... Talán mert jön a foga, és zavarja. Szintén normális, ha nem akar emiatt enni. Hagyd egyedül próbálkozni, játszani, maszatolni. Ez ezzel jár. A tanulási folyamat része.

szept. 4. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!