Hogyan kellene ennie egy babának?
Miket eszik pontosan és mennyit? Írod? Az anyai benyomás (főleg, ha rá vagy erre feszülve), nagyon csalóka és félrevezető lehet. Ma pl. pontosan hánykor és mit/mennyit evett eddig?
Másik: mozgásfejlődésben hol tart? A nagymozgások beindulásakor NAGYON lelassul a súlygyarapodás, mert elkezdi lemozogni a megevett kalóriákat.
"Mert te hogy csináltad hanem leraktál a babád elé egy tányér falatos ételt?"
Igen, mert mi a kezdetektől blw-ztünk, sosem etettem, sosem kapott pürét, így megvolt az öklendező reflex, utánanéztem a biztonságos kínálásnak, hónapokig tanultam róla könyvből, szakértőtől, néztem videókat, stb.
Neked a püré után fokozatosan kellene egyre darabosabban adni neki a dolgokat, villával összetörve, majd apróra darabolva, hogy ne csak nyelje, hanem elkezdjen rágni. A blw-s gyerek automatikusan rág, a pürés viszont eleinte ahhoz szokik hozzá, hogy csak nyelni kell, emiatt a nagyobb darabokkal nem boldogulnak, meg kell őket tanítani rá.
Add a kezébe a kanalat megtöltve, hogy lenyalogassa. Hagyd, hogy kézzel egyen. Ezzel is tanul
13-as kérdező: "1 hete kúszik 2-3 méterre ennyi" - de NEKI ez óriási változás és távolság az eddigiekhez képest! Az egész korábbi életét "mozdulatlanul" töltötte! Szerintem simán lehet összefüggés abban, hogy most végre "kinyílt" neki a világ, kevésbé érdekes az étel. Ha ez a nemevés pár napja tart csak, akkor várj még pár napot. Az is lehet egyébként, hogy foga jön, vagy bujkál benne valami, ezek is hatással vannak az étvágyra átmenetileg.
És a másik válaszoló jól írja: ha hozzá volt szokva a babád egy bizonyos állaghoz (folyékony/püré), akkor egyik pillanatról a másikra nem lehet darabosra átállni, mert egyszerűen nem tudja értelmezni... Egyébként nem teljesen értem, miért váltottál "blw"-re, ha pürékkel kezdted? Lehet, hogy egyszerűen az állag zavarja. Adhatsz neki nyugodtan pürét továbbra is, még csak 8 hónapos, bőven ráér.
8 hónaposan 190g hízás nem rossz. 6 hónapos kor után lelassul a dolog, ez normális. Ha akkor is 500 grammokat hízna, egy évesen 20 kiló lenne.
Vakarja az ínyét... Talán mert jön a foga, és zavarja. Szintén normális, ha nem akar emiatt enni. Hagyd egyedül próbálkozni, játszani, maszatolni. Ez ezzel jár. A tanulási folyamat része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!