Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabával milyen autót...

Kisbabával milyen autót használtok? Szeretitek, elégedettek vagytok vele?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Eddig annyi volt a szempont nálam, hogy szép legyen és legyen benne légkondi és automata váltó.

Az első autóm egy Fiat 500 volt, most egy Mini Cooperem van. Leginkább a városban közlekedek vele, de a babával valószínűleg menni fogok nagyobb távokat, autópályán, ezért szeretnénk egy erősebb, biztonságosabb autót.

Plusz, autósülésből is szeretnénk egy magasabb kategóriát, ezeket nézegettük:

-Cybex Cloud T (a babakocsink is Cybex, könnyen tudnánk arra is csatlakoztatni)

-Bugaboo Turtle Air

-Nuna Arra Next

Valamint, lehet buta kérdés, de láttam ezt a BeSafe talpat. Ebből annyit érdemes venni, ahány autót használunk? Vagy ezt is ki-be szoktátok pakolgatni a babával?

aug. 28. 19:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
94%

Hagyd m8ndenaron a bazi draga nagy auto kell neki.

17 ebes korod ota vezetaz az nem egyelno azzal h tudsz is... Csomo fiatal meno kocsis not fiut vittem a halottas hazba mert azt hittek h a nagy meno kocsi majd megmenti oket.

aug. 29. 20:21
 22/28 A kérdező kommentje:

Azért kell a “bazi drága nagy autó”, mert sokkal biztonságosabb.

Meg lehet nézni a papír Suzuki tesztjeit, és egy Volvo tesztjét.

aug. 29. 20:30
 23/28 A kérdező kommentje:

150 pedig nem száguldozás, hanem egy haladósabb utazósebesség. Lehet menni persze 100-110-zel is az autópályán, csak akkor hamarabb letolnak, meg mehetsz két kamion között a külső sávban.

Én nem trükközgetni akarok, meg “kihuzatni” az autót. Nekem ez nem érdekes, legyen biztonságos és gyors, kényelmes.

aug. 29. 20:33
 24/28 anonim ***** válasza:
66%
De nem érted, hogy az a legbiztonságosabb, ha össze se töröd az autót... Nem kell 150-el száguldozni és országúton kamionsort előzni és akkor nem kell attól tartani, hogy te leszel az élő törésteszt alany. Ha kibírod a seggeden, hogy 80-al mész a kamion mögött sokkal biztonságosabb, mintha a Volvoddal találkozol a szembejövővel előzés közben. Ha a kisbabád biztonsága a legfontosabb a vezetési stílusodon kell változtatni, nem az autón.
aug. 29. 20:37
 25/28 A kérdező kommentje:

Szerintem a legtöbb baleset nem szándékosan történik. 🫠

Kamionoktól, kis mazsoláktól, akik 80 km/h mellett is izzadnak és szorítják a kormányt, pedig minél hamarabb el kell tűnni. Mert ők sokkal veszélyesebbek, mint én.

Aki szerint pedig egy Suzuki ugyanolyan, mint a Volvo, vagy a Mercedes, annak nem tudok mit mondani… Igen, rengeteg múlik a vezetési tudáson, ha nem tudsz vezetni, mind a kettővel az árokban kötsz ki. De ne állítsunk már butaságot, könyörgöm…

aug. 29. 20:46
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon nem mindegy, hogy mivel találkozol az autópályán (vagy bárhol máshol). Egy 25 éves Suzuki Swifttel, amit nyilván bedarál egy ilyen autó, vagy egy Raptorral, esetleg egy kamionnal, mert azok meg téged, meg a Swiftet is ledarálják egyszerre, totál mindegy. Erre nem lehet alapozni.

Egyetértek abban, hogy egy autó legyen biztonságos, de szerintem ez nem csak ebben a kategóriában van meg. Az meg egyenesen nevetséges, hogy biztonságról beszélsz, de 150-nel akarsz közlekedni ott, ahol 130-cal lehet (vagy az M0-án éppen 110-zel ugye). :D Tudod... A babád ott fog ülni mögötted!

Sokat vezetek autópályán, de amit te akarsz, hogy odalépsz neki és meglódul, azt is tudják olcsóbb kategóriás autók is.

Semmi baj, ha neked ilyen kategória kell, csak akkor felesleges ilyen kérdéseket feltenned. Városi szaladgáláshoz totál felesleges egy ekkora autó, csak szenvedés parkolóhelyet találni és sokat zabál.

Egyébként magas lóról lehet nagyot esni. Én is 17 éves korom óta vezetek, mégis balfaszkodtam el 27 évesen egy 90-es kanyart úgy, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem maradtam ott és még a mentő orvos is meglepődött mennyire egyben szálltam ki ebből a szituból. Na az azért keményen megtanított arra, hogy az utakon leginkább az ARCból kell visszavenni, ha biztonságban szeretném érezni magam, az fog megvédeni. Ez nem egyenlő azzal, hogy félsz, de elhinni, hogy veled ez nem történhet meg, te TUDSZ vezetni, te haladósan akarsz közlekedni, stb. na az baj. Kívánom, hogy ne törje le az élet a szarvaidat, ahogy nekem tette anno!

aug. 29. 20:58
 27/28 anonim ***** válasza:
45%

Hiaba magyarazod neki...

Van penze a ferjenek azert a draga kocsi. Villogni..

150 meg nem megemgedett a palyan max 130...

De nem gond majd teged is a femkoporosoba viszlek.

aug. 29. 21:49
 28/28 A kérdező kommentje:
Keresd meg inkább a gyógyszeredet, mert elgurult. :D
aug. 29. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!