Kisbabával milyen autót használtok? Szeretitek, elégedettek vagytok vele?
Sziasztok,
Eddig annyi volt a szempont nálam, hogy szép legyen és legyen benne légkondi és automata váltó.
Az első autóm egy Fiat 500 volt, most egy Mini Cooperem van. Leginkább a városban közlekedek vele, de a babával valószínűleg menni fogok nagyobb távokat, autópályán, ezért szeretnénk egy erősebb, biztonságosabb autót.
Plusz, autósülésből is szeretnénk egy magasabb kategóriát, ezeket nézegettük:
-Cybex Cloud T (a babakocsink is Cybex, könnyen tudnánk arra is csatlakoztatni)
-Bugaboo Turtle Air
-Nuna Arra Next
Valamint, lehet buta kérdés, de láttam ezt a BeSafe talpat. Ebből annyit érdemes venni, ahány autót használunk? Vagy ezt is ki-be szoktátok pakolgatni a babával?
Volvo XC60
Biztonságos, kényelmes és nagy a csomagtere is.
Hat ebben tevedsz pont a SUV ok azok amik a toresteszeteken eppen elerik a pontszamokat.
Alt kicsi a csomagtartojuk. Vagyis a bevesarlas egy egy nagyobb nem sport kocsi bese fer.
Mivel magasak es a sulypontjuk is magasan van borulekonyabbak.
Ok konyebb beszallni.
Neku k a ceges kocsi SUV de otthoni hasznalatra nem kellene... A sajat automhoz kepest sokkal rosszab pedig 5 evvel fiatalabb mint az enyem.
Volvo XC60 az egyik, ami tetszik pont! :)
A másik a Mercedes GLC.
Nekem azért lenne jobb egy SUV, mert alacsony vagyok, biztonságosabbnak érzem azokat (anyukámnak van, ha hosszabb útra megyek, előbb viszem az övét, mint a párom autóját).
Két autó van kettőnkre, nekem a hétköznapokra tényleg csak arra fog kelleni, hogy városon belül tudjak menni jobb-balra, intézni a dolgaimat, gyereket. De amíg kicsi, és nem bölcsis, ovis, biztos többet fogok menni vele a nagyszülőkhöz, vagy le a nyaralónkhoz, szóval az első 2-3 évben többet lenne használva nagyobb távokra.
Felesleges nagy autot venni.
Ha te meg a gyerek mentek le a nyaraloba akkor siman elfer minden egy kiskocsiba is. Varosban furikazni is jobb a kicsi parkolast ne is emlitsem. Kombi 1 gyereknel felesleges.
Praktikusan egy hibridet vennek pl egy Toyota Aurist vagy hasonlo kategoriat.
A SUV csak mert magasabban ulsz hamis biztonsagerzetet ad. Nezz toresteszteket es az alapjan valassz nem az alapjan h jaj de szep kocsi! Jaj de meno es van 40millam ra.
Nem a hely a gond, hanem a biztonság. Egy kisbabát fogok szállítani, az én autóm nem alkalmas arra, hogy autópályán közlekedjek vele. Ha olyan útra megyek, ami városon kívül van, vagy a férjem autóját viszem, vagy anyukámét/apukámét.
Öngyilkosság kis autókkal felmenni a kamionok közé. :(
Egyetemistaként elég volt a kisebb autó, még most is, hogy csak itt, Pesten belül mentem erre-arra, egyedül. De kisbabával mögöttem, nem érzem biztonságosnak.
Ha megnézed a Volvo és a Mercedes töréstesztjeit, láthatod, hogy jól teljesítettek. És igen, nő vagyok, fontos az is, hogy szép legyen a külseje.
Egy Suzuki Ignissel járunk autópályán babával. Egy egészséges lelkű ember nem úgy indul útnak, hogy arra készül minden nap, hogy porrá zúzzák az autópályán. Ha ettől tartasz ne ülj autóba.
Amúgy meg is fordíthatjuk, azzal a kicsi babával gondolom az utcán is fogsz sétálni, nem jobb lenne, ha egy Suzukival ütnének el, mintha egy batár SUV-val? Vagy te ki se fogsz szállni a SUV-odból a gyerekkel, mert "nem biztonságos"?
Nem úgy indulok neki soha, de az agyvérzés tud kerülgetni, mikor a kis mazsola autóktól nem lehet haladni... :D
Olyan autót szeretnék, amivel a 150 km/h tempó kényelmesen tartható, nem kell gondolkoznom, időben befejezhető-e a kamionsor előzése stb. Szeretem az autómat, de nem ilyen közlekedésre való.
Hat az autopalyara barmely kocsi alkalmas. Egy fiat 500 is
A vezeti nem tudast nem fogja a wllensulyozni a nagy auto. Abba ugyan ugy meghalhataz mint egy kicsiban.
17 éves korom óta vezetek, egyszer mentem fel kis autóval az M0-ra. Soha többet😅
Engem zavart, hogy az autó nem úgy gyorsult, mint szeretném, hogy nyomtam a gázt, de alig ment. Nyilván, ha van érvényes forgalmi a kocsin, mehetsz vele bármerre, kérdés, megéri-e. Nekem fontos a biztonság és a kényelem is. Egy kis autóban, ami 130-nál kb. felszállna, olyan motorhangja van, egyik sincs meg.
#17 Az igen... A gyerek biztonsága a "legfontosabb", de 150-el szeretnél száguldozni... Azt ugye tudod, hogy előbb hazaérsz egészben egy Suzukival, ha a megengedett sebességgel mész, mint a bmw-vel 150-el.
(Csak úgy mondom, Németországban kihuzattuk a Suzuki Ignist, megy az is 160-al, ha akar... Mentek Minivel is a belső sávban. Hollandiában tele van Suzukikkal az autópálya.
Az hogy az autópályán ki mennyivel megy nem az autón múlik, hanem azon, hogy ki vezeti.. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!