Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkor is megtanul mászni,...

Akkor is megtanul mászni, ülni a babám, ha nem gyakoroltatom vele?

Figyelt kérdés
9 hónapos múlt a lányom, nem ül és nem mászik még, voltunk neurológián és fejlesztő tornán is, különösebb bajt nem találtak nála, csak azt, hogy enyhén lazább az izomzata, így melósabb neki a mozgás, épp ezért kevésbé motivált. Mutattak pár gyakorlatot, amivel a négykézlábazásra tudom tanítani, hátha ráérez és magától is négykézlábra áll, de elég nyögvenyelősek ezek az itthon tornázások. Több gyakotlatot nem annyira akar csinálni, kimozog belőle, nem tudjuk annyi ideig csinálni, mint ahogy javasolták és az összeset sem, mert van ami egyszerűen nem negy nekünk itthon, csak bénázunk vele, és sírás a vége. Nyilván azért próbálom minden nap többször, amit tudok, de kicsit elkeseredtem, hogy most komolyan ezen fog múlni, hogy mikor kezdi a mászást?
aug. 27. 10:03
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Igen.

De ha azt mondtak h tornaztasd akkor hajra. Artani nem art.

Probald meg furdes utan maszirozni.

A maszast csinald te is hatha jo moka anyaval maszni. Gurulj vele ulj fel te is ahogy kell. A gyerekek utanozni nagyon szeretnek.

Oszd el a programot 2-3 fele. Pl reggel csak az egyikfelet delutan a masikfelet

aug. 27. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Én az első fiammal jártam konduktorhoz, le volt maradva mindennel is, és semmi motiváció nem volt benne, nem érdekelték a játékok, semmi. Nagyon lassan fejlődött a mozgása. A kicsi 8 hónapos, ő meg már úgy repeszt mászva, hogy alig éred utol. Vele semmit nem gyakoroltam, csak folyamatosan megy a testvére után. Szóval minden gyerek megtanul mindent, de van, aki nem annyira siet vele. Aggódni akkor aggódnék, ha a szakemberek szerint van komoly lemaradása.
aug. 27. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Elobb-utobb biztos, csak a kerdes, hogy mikor.

Nekunk a laza izomzat miatt jarnunk kellett tornara, uszasra es tsmt tornara is.

Meg igy is 13 honaposan tanult meg ulni, maszni, allni 14 honaposan.

De nyilvan minden baba mas, nem lehet tudni tenyleg a kimenetelt.

Viszont foglalkozni nem art vele.

Nekunk is utalta az itthoni tornat, de muszaj volt, csinaltuk. Amig nem sirt, “eroltettuk”, amikor sirt, abbahagytuk.

Napi 50 percet kellett tornazni, konkretan reggeltol estig csak ezt csinaltuk, mert kb 1 percet birt ki egyszerre. Idovel jobb lett, honapok alatt eljutottunk oda, hogy 10 percet is kibirt egyben es meg mosolygott is :DD

De amugy pokol volt. De a tsmt tornat mar pl imadja, az szorakoztato szamara, csak kellett a gyogytorna is kiegeszitesnek regebben.

Keress fel egy gyogytornaszt inkabb, mert igy lehet nem fogsz sokaig eljutni, ha nem mered tornaztatni.

aug. 27. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
45%
Mi otthon baba jógát csináltunk és dévény tornára jártunk heti egyszer. Egy hónap alatt megtanult mászni és ülni.
aug. 27. 10:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az en gyerekemmel anno TSMT tornat csinaltunk heteken keresztul, o sem akarta, orditott, vergodott, csapkodott, borzaszto volt, DE ezeket akarmennyire szenvedos is, meg kell csinalni. Kicsit probald jobban eroltetni.
aug. 27. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!