9 hónapos babám még nem ül, nem mászik és négykézlábra se próbál emelkedni. Gond lehet?
Ülni az én lányom is 10 hónaposan tudott. A többire nem emlékszem. De ha jól tudom akkor a mászás "határideje" 9-10 hónap, plusz mínusz egy hónap.
Egyébként milyen súlyú? A nagyobb babákra mondják hogy kicsit később kezdik el csinálni.
Illetve ti milyenek voltatok? Mert ugye vannak tipik lusta babák is.
Az enyém 10 hónapos. Ő sem ül és nem mászik.
Viszont négykézlábra áll, kúszik és feláll.
Az állásra még abszolút nem érett meg, lábujjhegyen áll, feszíti magát.
Dévényre jàrunk 2 hónapos kora óta, mert feszes az izomzata.
Nekünk azt mondta a védőnő, hogy irány az ortopédia és a neurológia...
Az én lányom 8 hónapos,7 hónaposan tanult meg ülni,kb egy hete mászik rendesen,de kúszni 6hónaposan kezdett..mostmár ha fekszem mellette akkor belémkapaszkodik és mászik rám. Én azért aggódnék egy kicsit talán..
Amugy en mindig aggódok hogy mi van ha valamivel le van maradva 😑
Azt meg hozzatennem hogy az en lanyom is kb 7,2-3 kg 😊
10 hónapos a fiam még csak kúszik. A 9 hónapos státuszon mondta az orvos, hogy ha 11 hónapos korára nem ül fel akkor vigyem addig nincs elkésve.
Nem ugyanúgy fejlődnek a babák. Csak pár példa. Ismerősi körben nagyjából egy időben 5 baba született a fiammal együtt. Nincs két egyforma fejlődés. Pl. Fiamnak 4 hónaposan kijött az első foga. 8 hónapos korában már a 9. Nagyon hamar fogott sokkal hamarabb, mint a többi baba. Gagyogni is hamarabb kezdett. Integetett 7 hónaposan tapsolt 6 hónaposan, úgy hogy nem is mutogattuk neki
A tapsolást például egyszer látta az unokaöccsénél. Van amiben meg más baba gyorsabb. Egyik ismerősé 4 hónaposan már forgott és 9 hónaposan már mászott.
Ha nem teszi az elvárt időn belül akkor vidd el, de addig én hagynám.
Nagyon is lehet gond. A védőnő vagy a gyerekorvos nem mondta?
Lehet, hogy masszírozni, tornáztatni kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!