Mikorra derülhet ki egy babáról, hogy szellemileg ép?
Van egy 5 és fél hónapos kissé hipotón fiam, jelenleg Dévényre járunk. Mozgása majdnem rendben is lenne, hátról hasra forog már, vissza nem. Tenyéren támasztani még nem tud.
Ami engem jobban aggaszt, az az, hogy néha napokig nem gagyog, aztán elkezdi, majd újra abbahagyja. Nem nézegette soha a kezét, de a tárgyakért pontosan nyúl és a szájába is veszi őket. A lábait is fogdossa, de nem nézi. Látása jónak tűnik, voltunk neurológusnál, ő nézte.
Születése óta nem jelzi az éhséget, időre etetem. Kanál láttára nyitja a száját, kóstolunk pár hete, nyeli a püréket. Sokat alszik, bár normális kereteken belül, olyan 14 órát naponta.
Időre született 8/10 apgarral, de egy hétig kórházban voltunk mert nagyon besárgult.
Volt valakinek ilyen iszonyatosan nyugodt és csendes babája? Ha igen, rendben volt később? Félek, hogy szellemileg elmaradott lesz. Ha így lesz, mikor derülhet ez ki?
Akkor lehet megállapítani az ért.fogyatékosságot, amikor màr IQ szintet is tudnak mérni. Ezt pedig akkor tudják vizsgálni, ha a gyermek együttműködik.
Ezért van, aki már egész pici korban kap diagnózist és van, aki csak iskolakezdés előtt.
Az én gyerekem SNI-s, autista. 4 éves, de még mindig nem tudjuk, hogy értelmileg ép vagy sem, mert nem működik együtt a vizsgálaton, így nem lenne reális az eredmény. Ezért majd 6 évesen fogják mérni az IQ-ját és akkor döntik el, hogy értelmifogyatékos e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!