Mégis mit gondol az állam meg az önkormányzatok h Mindenszentek után 2 -án még nincs se gyed, se családi? Hogy mi ingyen élünk, cserekereskedelemmel?
Jaa,hát,több százezres fizetésből biztosan könnyű félretenni,csak nem mindenki keres annyit sajnos!
Amúgy igenis ülnek rajta valahol!!Lehet,hogy elsején utalják át,de hogy hozzám például legjobb esetben is csak 5-6.-án jut el,rosszabb esetben 9.-én,az biztos!Igaz,nekem postás hozza,de ez igen is felháborító és nincs rendjén!
Nincs ebben szerintem semmi gonoszkodás a válaszoló részéről, a tény az tény.
Ha ül a pénzünkön valaki, ha nem úgyse tehetsz ellene semmit, szóval tényleg csak azt az egyet tudod, hogy jobban beosztod a pénzt. És nagyon rosszul gondolja, aki úgy gondolja, hogy itt mindenki több százezerből él. Viszont aki mondjuk fillérre pontosan kiszámolja hónap végére a pénzét, attól kérdem mit csinál, ha mondjuk a gyerek beteg lesz hónap végén? Azt mondod neki, hogy majd csak jövő hónap elején veszünk gyógyszert? Ez azért nem így működik. Kicsit gondolkodni kellene előre is, aztán nem nyakra-főre gyereket vállalni a semmire, utána meg panaszkodni, hogy két napot késik a gyed meg a családi. Akinek nem inge, ne vegye magára, de szerintem ez legtöbbször így van. Vagy esetleg lemondani az internet előfizetést és máris megvan a kétnapi kosztpénz, amennyit most késik az átutalás, bár szerintem nem késik, de mindegy...
A vízzel kapcsolatosan meg igazad van, de ha már napok óta így megy, akkor meg reklamálj az illetékeseknél.
Ikreim születtek a tervezett egy baba helyett,szerinted mit kellett volna csinálni,odaadni az egyiket a macskának...?
Megnyugodhatsz,az internetet a végletekig halasztottuk,tvnk már nincs,de már nem bírtam tovább h a gyerekeimen meg a házimunkán kívül a Mónika show meg a könyveim szórakozásom.Ettől a havi 2000 ft-tól nem leszünk gazdagabbak.
A válaszokat köszönöm,kis együttérzésre vágytam,vagy h más is megél hasonló helyzetet,ez jólesett.A többieknek meg remélem az esett jól,h tutira megmondták h mi a frankó,a lényeg,h az ő lelkük könnyebb lett.
de mi köze van ennek a mindenszentekhez?!
egyébként én tudod, mikor kapom a gyedemet? 8-án!!!!na mit szólsz?
Az a köze,h a mi önkormányzatunk eddig mindig figyelembe vette azt,ha valamilyen ünnep v esemény van,így pl. amikor iskolakezdés úgy esett,akkor tudták h az anyukák nagy része kiköltekezett,a lehető leghamarabb odaadták a juttatásokat.Másik kérdésedre válaszolva:Ha én tudom h elsején kapok pénzt,akkor elsejéig tervezek,ha 8-án,akkor 8 -ig.De ez nem azt jelenti h nincs egy fillérünk sem,hanem azt,h nincsenek tízezreink,nem tudunk semerre lépni,ami a két gyerek igényeit és a háztartást illeti.De hogy egyszer így,másszor amúgy,az azért nem fair.
Én már megnyugodtam,szerencsére van víz,megvan mindenünk.De te(ti),mondjátok még,ellenkezzetek,ha akartok.
Nekem is ikreim vannak, hidd el mi sem terveztük...
A lányok 2hetesek voltak mikor a páromat kirugják, majd fél évbe telt mire munkát talált, de így is kb 150e-ből gazdálkodunk. Ebből 70e a lakáshitel. Nagyszülők nincsenek és más segítség sincs. Napról napra élünk, de megpróbáljuk beosztani ezt a kicsit is. Mostmár én is dolgozom, de szinte azzal is kitörölhetem a seggem.
De nem az államra fogom a helyzetem. Aki csak "vádaskodik" és mutogat, hogy az állam hibája az nem fog soha előrébbjutni.
A GYES-t, CSP-t és a GYED-et pedig igenis egy rendszer alapján küldik. A GYES és a csp minden hónap első munkanapján van elutalva(NEM A HÓNAP ELSŐ NAPJÁN), ez a számlákon már másnap rajta van. Aki postán kapja annak pár nappal később, de legkésőbb 10-én odaér.
A GYED-et (ha nem a munkáltató fizeti) akkor minden hónap 10-éig kell kifizetniük. Nem értem, hogy ebben hol nem található rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!