Az 5 hónapos babám lusta lenne vagy fejlesztésre van szüksége?
Szeptember 12-én ezt a gyerekorvos dönti majd el, de addig is érdekelne, hogy más babája 5,5 hónaposan miket csinál?
Az enyém 4 hónapos kora óta hátról hasra fordul, de nem szeret úgy lenni. Ez a forgás eleinte jobbra és balra ment, de 1 hónapja nem hajlandó csak jobbra csinàlva.
Hason a tenyerére tàmaszkodik, nem az alkarjára, sosem akarja úgy tartani a kezét, hiába igazgatom. Hason nem játszik nagyon a játékokkal. Nèha magához veszi, ha épp eléri, de nem érdekli. Hasról hátra nem fordul. A fenekét emelgeti hason úgy, hogy fekszik közben, a lábával túrnà előre magát.
Az ismerős babàk màr kúsznak, forognak, 1 hónappal idősebb baba ül és mászik is. Minden baba más meg elég jó dévènyesek vannak a közelünkben, szóval nem görcsölök rá, csak kivancsi vagyok.
Lehet kell neki egy kis motivacio, valoban, de kiemelnem, hogy kuszni 8 honapos korig, maszni es ulni 10 honapos korig raer.
Szoval ebben nincs lemaradva.
Az alkartamasz meg a forgas, amivel lehet foglalkozni kell majd, de neurologus legyen az elso lepes, ne devenyes.
1, 5 hónapos. Akkor se lenne elkésve, ha még nem forogna.
2, ne piszkálj bele a mozgásába, súlyos károkat okoz!
3, a tenyértámasz magasabb "állomás", mint az alkartámasz - miért visszafelé fejlesztenéd?
a fiam konkréten 1x átfordult és ennyi, ahogy letettem úgy maradt, hason néha kinyomta magát de az kivételes volt,
nála a mozgás fejlődés igazából 6-7 hónaposan kezdődött el 11 hónaposan elindult ...
a lányom 5 hónaposan szabályosan mászott - én inkább ettől voltam ki nem a "lusta" fiamtól :)
Ez szuper, de ha mindezt pár hónappal később csinálja valaki, magátol, az is pont ugyanolyan jó! Tenyleg. De tényleg. Egyik barátnőmnek mindharom lanya 16-17 hónaposan kezdett jarni. Később mindharman jól sportoltak, az egyik versenyszerűen, jó egyetemekre járnak jelenleg (orvosi, jog). Abszolute nem hianyzott az életükből, hogy 5 hónaposan kússzanak.
Őszinten, nem értem ezt a siettetést. Az én lanyom 6,5 hónaposan kezdett forogni egyáltalan, 13 hónaposan járt önállóan, de baromi ügyesen mozog, elképesztő egyensúlyérzeke van, a járasa es futasa a kezdetektől stabil, nem esett-kelt soha, idősebbnek is néztek mindig emiatt. De amugy az sem lett volna baj, ha nem így van.
Az itteni kérdesek alapjan úgy erzem, mind a beszedet, mind a mozgasfejlődest siettetni akarjak. Az, hogy a szomszed gyereke mar tudja, meg a julcsi meg a mari is, az pont nem jelent semmit. Igazábol a túl gyors fejlődes is utalhat problemara, ráadasul.
Ha kiszámolod a 4 dévénytorna 1 hónap :) tehát 5,5 hónaposan vittem.. 6,5 hónaposan kezdett rendesen forogni minden irányba... 7 hónaposan kúszott.
Az is jó ha 18 hónaposan indul el nincs ezzel semmi baj.. Minden anyuka érzi mi a jó a gyerekének 😊 én elvittem inkább hamarabb fejlesztésre... Ha nem vittem volna, lehet, hogy 10 hónaposan kellett volna járni mert nem indult volna be a mászás.. Kitudja.. Szerintem egy állapotfelmérés igazán nem árt. Feszes izommal biztosan jó a babának szenvedni hónapokat, hogy akadályozza a mozgásban, mert ráér..... :) eztis pontozzátok le. Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!