8 hónapos, 2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, bár nagyobb mennyiséget még nem evett, csak néha fordult elő, ha valami nagyon ízlett neki, azért mindig eszegetett, ha kínáltam (napi 2-3 alkalommal). Most pár napja beteg picit, és cicin kívül egyéb ételt egyáltalán nem fogad el, pedig már egész jól érzi magát. Az elmúlt 1-2 hónapban így is alig hízott valamennyit, kb 5 dekát, így pláne aggódom, hogy nem eszik mást tejen kívül. Ez még hány napig oké így?
Èrezni fogja, hogy mikor kèsz újra a szilàrd ételre. Ha szopik, akkor eszik, csak folyèkonyat. Az anyatejnek bőven van kalóriatartalma. Kínàld minden nap, de fogadd el, ha nem kèri.
Gyarapodàsba mindig szàmold bele a hossznövekedèst is. Ha a sokat mozog, akkor ledolgozza, amit megevett. Ha nagyon meleg van, vagy lebetegedett, akkor is természetes a lassabb hízàs.
aug. 4. 11:45
2/13 anonim válasza:
Eszik, csak nem szilárdat. Nincs ezzel semmi gond. Akkor lenne baj, ha valóban semmit nem enne.
aug. 4. 11:49
3/13 anonim válasza:
1 eves korig az anyatej / tapeszer a fo taplalek (alapveto intelligencia lenne ezt tudni )
A tobbi HOZZAtaplalas, a neveben is benne van. Sok gyerek 11-12 honapos koraig semmi mast el sem fogad ( pl. anno az enyem ).
aug. 4. 12:52
4/13 anonim válasza:
A kerdesedre valaszolva, meg 4-5 HONAPIG teljesen normalis ha kizarolag anyatejet fogad el. Vannak ilyen gyerekek.
aug. 4. 12:53
5/13 A kérdező kommentje:
3-as szerintem meg ne minősítgessük inkább egymást, tudom mi a fő táplálék, de mellette szüksége van a babának már másra is, ezt a gyerekorvosunk is hansúlyozta. Ezt mindig válaszkészen kezeltem, szóval nem erőltetem, ha valamit nem kér, csak aggódtam, hogy így betegen és kis súllyal meglegyen neki minden tápanyag, ami csak kell.
aug. 4. 13:21
6/13 anonim válasza:
Az anyatejjel megvan minden tapanyag 12 honapos korig. Ez orvosi teny, ennyi. Es nem , nincs szuksege semmi masra, ezert is hivjak hozzataplalasnak.
aug. 4. 13:31
7/13 anonim válasza:
A gyerekorvisodnak nincs igaza. El kène mennie egy alpos tovàbbkèpzèsre.
aug. 4. 13:33
8/13 anonim válasza:
Szia. Az én kisfiam 17 hónapos és kb 10 hónapos kora óta fogzik, van, hogy duplán jönnek neki. Egy-egy ilyen esetkor még ő is alig akar enni szilárdat, csak pár falatot és szinte csak a tejet fogadja el. Ez 1-2 nap. Én nem idegeskedek ezen, örülök, hogy bár eszik valamit.
Baràtnöm kislánya szintén 1,5 éves és ő még mindig 80% szopin él. Pàr kanál rendes kajától nem hajlandó megenni többet. De szépen gyarapodik és nincs vele semmi baj. Szóval engedd el ezt a témàt szerintem😊
aug. 4. 13:52
9/13 anonim válasza:
Akkor minek hozzátáplálni 6hónapos kortól? Nem kötekedés, csak kérdezem.
aug. 4. 14:16
10/13 anonim válasza:
9-es, hogy szokja az izeket, minel elobb annal jobb. Plusz ami ennel is fontosabb, hogy kevesebb esely legyen allergia kialakulasara kesobb, ismerje meg a szervezet. Ezert van a HOZZAtaplalas, es NEM azert, hogy ezzel fedezzen barmi szuksegletet is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!