Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasmenés 5 hetes babánál?

Hasmenés 5 hetes babánál?

Figyelt kérdés

Anyatjes baba, néha kap pótlást. Sajnos nem szoptattam őt a kezdetektől, mivel az intenzíven volt. Kb 2 hete kezdett szopizni, de elég gyengén. Néha csak 5 percig van cicin, utána bealszik. Ébresztgetem, néha megeszik még 30-40 ml tápot vagy lefejt tejet, de van, hogy igy alszik el. Ilyenkor 1,5-2 óra múlva ébred és kér enni.

Pár napja a következő problémák jelentkeztek:

Nagyon tekereg, sír, látszik, hogy erőlködik, próbál kakilni.

Elég ritka lett a széklete. Egy tisztábatevéskor vettem észre, mikor ugyanugy erőlködött, végül kibuggyant belőle, mindent összepiszkolt, elég vizes volt. Lehet eddig is ilyen volt a széklet, de a pelis felszívja, ezért nem vettem észre.

Elég erősen hullik a haja. Már egy hete észrevettem hajszálakat, de most pár nap alatt a feje teteje szinte kopasz( olyan tipikus kopaszodás, ami a férfiak többségére jellemző)

Orvoshoz jövő hét végén megyünk csak. Addig mitévők legyünk? Nem veszélyes az ilyen hasmenés?

aug. 3. 08:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

Menjetek orvoshoz, ne várjatok jövő hétig

Én ezt tenném.

aug. 3. 08:48
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az orvos nem árthat, de:

-a hajhullás teljesen normális, sok baba, aki hajjal született, gyakran egyik napról a másikra dobja el

-ilyenkor elég híg mèg sokszor a kaki, én volt, hogy alig tudtam peluscserénél félreugrani, szinte spriccelt belőle 😊

Szerintem hívd fel a gyerekorvost, elvileg ma munkanap van, rendelnie kellene.

aug. 3. 08:57
 3/15 anonim válasza:
71%
Szerintem a hígabb széklet az normális főleg ha sárga a színe. Nalunk volt olyan hogy ki folyt a pelusbol. Az én lányom se cicizett sokaig max 10 percig . A kopaszodás meg normális.
aug. 3. 09:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A legtobb babanak kihullik a haja ( erdekes, felnott letedre ezt, hogy nem tudod ? )

A hig szeklet is normalis, en mondjuk probalnam szaporitani a tejet potlas helyett, mert igy tapszeres lesz pikk pakk.

aug. 3. 12:30
 5/15 anonim ***** válasza:
71%

3 hetesen úgy telibetalált a híg székletével a babám, hogy a nyakamtól végig a hasam aljáig. Az apjával ugyan ez. Minden babának híg a széklete, főleg az anyatejesnek. Én ezen nem aggódnék. 2x akkor kakilt amikor tettem tisztába. Alátettem, de még nem csatoltam be, alig tudtam úgy odafogni, hogy ne jöjjön ki oldalt annyira vizes állagú. Mivel ez a 2. gyerekem nyílván már tudtam, hogy ez normális.

Ahogy írták már a hajhullás is normális. Az első lányom teljesen kopasz lett születése után pár héttel. Most a második 6 hetes és most kezdett el hullani a haja. Semmi baj nincs ezzel.

Kicsit nyugodj meg ne parázz ennyire. Ezek természetes dolgok.

Ha szoptatni tervezel, akkor a pótlást teljesen felejtsd el. Könnyebb neki az üvegből kiszívni mint megdolgozni érte. Teljesen átfog állni így a baba.

aug. 3. 13:33
 6/15 anonim ***** válasza:
33%
Azért a híg, vizes széklet és az anyatejes krémes között van különbség.
aug. 3. 18:18
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
6# egyik gyerekemnek se volt krémes kakája az első hetekben. Mind a 2-nek híg volt.
aug. 3. 18:23
 8/15 anonim ***** válasza:
47%
7, pedig az a normális. Még az angol irodalom is mustárszékletként hivatkozik rá és nem csak a színe, hanem az ideális állag miatt. Mindegyik gyerekemnek olyan volt.
aug. 3. 18:29
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
A tiednek olyan volt az enyémeknek meg ilyen. Nem kakálhat mindenki ugyan olyat. Az orvos szerint normális az elsőnél pont kakált is be amikor vittem hozzá. Ki is takaritotta, mert pont vette le róla a pelust. Szerinte a kakája oké. Nem kell megmagyarázni
aug. 3. 18:48
 10/15 anonim ***** válasza:
31%

"Nem kakálhat mindenki ugyan olyat."

De, ha egészséges.

De valószínűleg a fogalmak mellett megy el a dolog. A vizes széklet azt jelenti orvosi értelemben, hogy víz folyékonyságú, színes de átlátszó, pontokban darabokat tartalmazó fekália, ami jellemzően vírusos fertőzés esetén áll fent. Nagyon nem normális.

aug. 3. 18:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!