Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha az evések fix időpontjai...

Ha az evések fix időpontjai megvannak, de a babám (5 hónapos) hol ekkor, hol akkor alszik, akkor ez nem jó napirend?

Figyelt kérdés
Az evések időpontjait abszolút az ő kedve szerint alakítottam, de nekem is megfelelnek: 6-10-13.30-16.30-19.30 (csak szopizik, még egy pár hétig). 20 órakor fürdés, aztán alszik reggelig. Eddig így volt: evés-játék-alvás-evés-játék-alvás... , de mostanában már nem alszik olyan hosszan, úgyhogy abszolút kiszámíthatatlan mikor alszik, ráhagyom, amikor álmos. De kezdek belezavarodni, meg ő is... Lehet valahogy szabályozni?
2010. nov. 1. 17:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez egy jó kérdés, a válaszokra én is kíváncsi leszek. Nálunk ugyanez van, 4,5 hónapos a kislányunk. Azt tudom hogy mindenki javasolja: legyen napirend, fix etetések. De emellett azt is mondják hogy igény szerinti szoptatás...

Szerintem nem lehet mindig ugyanakkor etetni. Ha belegondolok, mi felnőttek sem mindig percre pontosan eszünk.

Én amúgy egy füzetbe írom hogy mikor eszik, így tudom követni és látom ha kevesebbet evett.

2010. nov. 1. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Valójában nem az evésekkel van a gond, az teljesen jól működik. Nem percre pontosan, van, hogy fél óra ide-oda... Úgy érzem, igény szerint szoptatok. Ha növekedési ugrás volt, hajnalban is szopizott. Az alvás van össze-vissza, és emiatt a séták is... Erre kéne orvosság...
2010. nov. 1. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az etetés mindíg nagyon nehéz. én is bajban voltam ennyi idős korában. Szerintem erre nincs orvosság, nálam is csak akkor oldódott meg, amikor megkezdtük a hozzátáplálást. Én is sokszor már azt sem tudtam mikor, hol mennyit. Én úgy próbáltam, h de. volt egy fix sétánk 10 órakor evés után egyből, akkor aludt egy nagyot(kb. 1 órát)Aztán akkor ébren volt egész nap, ment a megszokott ütem, 4-5 óra között megint 1 séta és alvás. Akkor estig megint ébren volt. Hátha ez neked is beválik. Sok sikert!
2010. nov. 1. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
majd beáll az alvás is, nyugi. 5 hósan még nálunk is az evések voltak fixek, de volt, hogy előtte aludt, volt, hogy utána. és képzeld! 6 hós korára már beállt szépen. evések előtti alvásokra, ráadásul egyedül.
2010. nov. 1. 20:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, mi 5,5 hósak vagyunk, nálunk igy alakul a rend, és jaj, ha felborul:-)

Hajnal 4 vagy 5 szopizik, majd visszaalszik

7 , fél 8 között felkel,8 kor szopizik,majd irány a séta, imádja ezt a hideg levegőt, alszik kb 1,5 órát a levegőn, de ha nem tudunk kimenni, akkor nem is alszik el csak max fél órát, és oda az egész nap.

11 kor ismét szopizik, majd megfőzünk, játék, és én ilyenkor már nem hagyom elaludni, mert fél 2 körül megkapja a pépet,majd cicizik egy kicsit, és egyből bealszik,és alszik kb. fél 5 ig, majd megint cicizik, és játszunk, elmegyünk boltba(mostmár sötét van , tehát itthon vagyunk) 7 kor fürdés, és alszik is mint bunda.

Van hogy még fürdés előtt szundit 15 percet, de nem mindig.

Ha valamiért ez a rendszer borul, akkor egész nap nyűgös, nem alszik egy nagyot, csak sok kicsit.

Nálunk ez vált be.

Reggeli sétától, én is felébredek! :-)

2010. nov. 1. 20:16
 6/7 Brigitta04 ***** válasza:
100%

Szia.

Kisfiam 8-án lesz 5 hónapos.Az alvás igénye már nem akkora mint mondjuk 2-3 hónapja.Akkor sokkal többet és sokkal mélyebben aludt mint mostanában.A mi mostani napirendünk az kb olyan egy hónapja alakult ki a következőképpen:

7-fél nyolc körül reggel,játszik utána egy kicsit és olyan háromnegyed 9-9 között visszaalszik.Na nem sokat egy olyan fél órácskát,de minden reggel igy van.A következő etetés 10-fél tizenegy,utána öltözés és sétálni megyünk.A jó levegön és persze a babakocsi rázásátol elalszik változó,hogy mennyit.Mi ilyenkor vagyunk kint majdnem a következö etetésig ami fél 2 körül van.Ez az egy evés nálunk ami után egyáltalán nem szokott aludni.Ilyenkor játszunk elvagyunk.Fél 5 körül van a következö evés ,játék utána 6-fél 7 körül kicsit elszundít de ez sem mindig van.Este fél 8 körül fürdés,8 körül evés és alvás.Van amikor rövid idön belül elalszik van amikor csak 9 óra körül.Saját magának alakitotta ki igy a babóm az alvásokat persze vanamikor egy -egy kimarad de akkor a következö alvás álltalában hosszabb szokott lenni.

Kicsit hosszú lett de hátha segítségedre van.

2010. nov. 1. 20:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2010. nov. 1. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!