Ha az evések fix időpontjai megvannak, de a babám (5 hónapos) hol ekkor, hol akkor alszik, akkor ez nem jó napirend?
Ez egy jó kérdés, a válaszokra én is kíváncsi leszek. Nálunk ugyanez van, 4,5 hónapos a kislányunk. Azt tudom hogy mindenki javasolja: legyen napirend, fix etetések. De emellett azt is mondják hogy igény szerinti szoptatás...
Szerintem nem lehet mindig ugyanakkor etetni. Ha belegondolok, mi felnőttek sem mindig percre pontosan eszünk.
Én amúgy egy füzetbe írom hogy mikor eszik, így tudom követni és látom ha kevesebbet evett.
Szia, mi 5,5 hósak vagyunk, nálunk igy alakul a rend, és jaj, ha felborul:-)
Hajnal 4 vagy 5 szopizik, majd visszaalszik
7 , fél 8 között felkel,8 kor szopizik,majd irány a séta, imádja ezt a hideg levegőt, alszik kb 1,5 órát a levegőn, de ha nem tudunk kimenni, akkor nem is alszik el csak max fél órát, és oda az egész nap.
11 kor ismét szopizik, majd megfőzünk, játék, és én ilyenkor már nem hagyom elaludni, mert fél 2 körül megkapja a pépet,majd cicizik egy kicsit, és egyből bealszik,és alszik kb. fél 5 ig, majd megint cicizik, és játszunk, elmegyünk boltba(mostmár sötét van , tehát itthon vagyunk) 7 kor fürdés, és alszik is mint bunda.
Van hogy még fürdés előtt szundit 15 percet, de nem mindig.
Ha valamiért ez a rendszer borul, akkor egész nap nyűgös, nem alszik egy nagyot, csak sok kicsit.
Nálunk ez vált be.
Reggeli sétától, én is felébredek! :-)
Szia.
Kisfiam 8-án lesz 5 hónapos.Az alvás igénye már nem akkora mint mondjuk 2-3 hónapja.Akkor sokkal többet és sokkal mélyebben aludt mint mostanában.A mi mostani napirendünk az kb olyan egy hónapja alakult ki a következőképpen:
7-fél nyolc körül reggel,játszik utána egy kicsit és olyan háromnegyed 9-9 között visszaalszik.Na nem sokat egy olyan fél órácskát,de minden reggel igy van.A következő etetés 10-fél tizenegy,utána öltözés és sétálni megyünk.A jó levegön és persze a babakocsi rázásátol elalszik változó,hogy mennyit.Mi ilyenkor vagyunk kint majdnem a következö etetésig ami fél 2 körül van.Ez az egy evés nálunk ami után egyáltalán nem szokott aludni.Ilyenkor játszunk elvagyunk.Fél 5 körül van a következö evés ,játék utána 6-fél 7 körül kicsit elszundít de ez sem mindig van.Este fél 8 körül fürdés,8 körül evés és alvás.Van amikor rövid idön belül elalszik van amikor csak 9 óra körül.Saját magának alakitotta ki igy a babóm az alvásokat persze vanamikor egy -egy kimarad de akkor a következö alvás álltalában hosszabb szokott lenni.
Kicsit hosszú lett de hátha segítségedre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!