Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Korábban jó alvó baba "elromlo...

Korábban jó alvó baba "elromlott" alvása mikor jöhet helyre?

Figyelt kérdés

Kb 7,5 hónapos koráig nagyon jó alvó volt a babám, 9-kor elaludt (esetleg rá 1 órára megébredt, de könnyen visszaaludt), 1x kelt hajnali 4 körül enni, majd még 2-3 órára visszaaludt. Viszont most már lassan 2-3 hete tart, hogy 2-3 alkalommal is megébred az éjszaka közepén vagy még többször, van, hogy visszaaltatni is alig lehet. Ilyenkor általában szopozni is akar pedig nem eszik kevesebbet nap közben sem. Az altatások isnehezebbek, a korábban bevált ringatás sem működik, inkább a nagy ágyban alszik el és onnan viszem át az ágyába. Lassan 1 hónap után már nehezen viseljük, valakinek van bármi biztató tapasztalata, tanácsa? Esetleg másnál, akinél szintén elromlott az alvás, mikor billent helyre?

(+infó: közben volt 1,5 hét is, amikor más helyeken aludt nyaralás miatt, általában akkor velünk egy szobában utazóágyban, nem tudom, az is bekavarhatott-e)

júl. 31. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Egyszer. Vagy sose. Nem lehet tudni.
júl. 31. 15:03
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
Lesz még ennél rosszabb is.
júl. 31. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Melegben akár nehezebben aludhat, jönnek a fogai, az is zavarhatja, nyugtalaníthatja, kellemetlen lehet neki. Nem értek hozzá, még nincs ilyen jelkegű tapasztalatom, hogy mikortól alszik újra nyugodtan.
júl. 31. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Hat, varom en is ezt a napot mar kozel 8 honapja :DD

Most 16 honapos, jo alvo volt, de csak volt.

Egyetlen dolog segitett egy picit, azt vettem eszre, ha a nagy agybol altatas utan atrakjuk a kisagyba, akkor sokkal tobbszor ebred. Megijed, nem tudja hol van szerintem, de en is csak talalgatok.

De ha ott hagyjuk, ahol elaludt, akkor egy picit kevesebbet kel.

Igy lett az, hogy vettunk egy nagy padloagyat inkabb, aztan azon altatom, ha kell, akkor vele alszom.

júl. 31. 16:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet alvási regresszió vagy mozgásfejlődés is. Esetleg alvásnál nem akar egy napközbeni alvást elhagyni? Ha felkel egyből mentek vagy vártok egy kicsit? Ha nem sír és csak forgolódik akkor szoktam neki egy kis időt hagyni, hogy magától visszaaludjon. Amúgy a babának az a legjobb, ha ott alszik el, ahol aludni fog. Megzavarhatja mikor felkel és emiatt sem tud visszaaludni. Illetve ha nem akar napközbeni alvást elhagyni lehet azt, hogy az utolsóból kelted. Nem tudom hányszor meg mennyit alszik egy nap de segíthet.
júl. 31. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ezt nem lehet tudni. Kisfiam 7 hónapos korban kezdett rosszul aludni és ez ki is tartott 1,5 éves koráig. De hátha csak pár hét, ilyen is van, fogzás, nagymozgás, szeparációs szorongás. Igazából ez mind hullámokban okozhat nyűgösséget szóval van remény, hogy köztes időben alszik.
júl. 31. 19:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért hány hónapos a kislányod vagy a kisfiad?
aug. 1. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!