Hogy mossátok a csörgő kockákat?
Természetesen a kérdés nem csak a csörgő kockákra vonatkozik, csak annak apropóján jutott eszembe. Újszülöttről beszélünk. Ugye, mindenki fertőtlenít, sterilizál cumit, üveget, meg mindent, ami egyértelműen a gyerek szájába kerül. Na, de nem csak azok landolnak ott. Vannak pl.ezek a kocsira/ágyra akasztható textil biszbaszok. Most vettem egy ilyen puha kockát belül csörög (még szerencse, hogy nem elektromos, az újabb nehezített pálya.) Kívül "tükör", meg minden marhaság, ami miatt mosógépbe nem dobnám be. Na, de ki tudja, mióta porosodott a boltban, csomagolás nélkül. 1000ember megfogdosta, ki tudja, milyen kezével. Így nem szívesen adom oda a babámnak.
Sok olyan játék van, ami többféle anyagból van, ezért mosógépben nem mosható, de sima sterilizaló folyadék se opció. Ti mit csináltok ezekkel, mielőtt odaadjátok?
Ugye, mindenki fertőtlenít, sterilizál cumit, üveget, meg mindent, ami egyértelműen a gyerek szájába kerül.
Nem, én nem sterilizaltam soha semmit.
A játékokat csapvíz alatt mostam meg, és ennyi.(A plüssöket mosógépben)
Szia!
Én szinte mindent kimostam a mosógépben (ami nem elektromos, zenélő plüss.) Olyat is, amiben csengő van, meg van rajta tükör.
Semmi baja nem lett.
A műanyag játékokat frosch baba mosogatószerrel mostam át. Nyilván az elején én is para mami voltam, minden nap átmostam őket, mostmár kb heti 1x... Azok után, hogy nyalja a papucs alját, meg mindent, amit nem kéne.
Ja, nem, minden nap szó se lehet róla. Az már saját házi baci, de ami "kintről jön", ki tudja mi. Szóval csak 1.használat előtt. Az meg csapvíztől nem tűnik el. Más, amikor már kúszik-mászik, akkor már engem se fog érdekelni. Kifejezetten az első fél évre gondolok, amikor még csomó oltása sincs, semmi immunrendszere.
#3! Akkor szerinted bedobhatom mosogépbe? Hány fokon mostad?
Minden nap én is csak a műanyag játékokat mostam át mosogatószerrel.
De nálunk vannak macskák, úgyhogy inkább ezért is csináltam.
Mostmár 9 hónapos, egy ideje mászik, megy mindenfelé, úgyhogy én sem viszem túlzásba.
Én simán kimostam, úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz.
20 fokon próbáltam először, ma meg 30 fokon mostam ki az ilyen plüss játékokat. Semmi bajuk :)
Kimostam mindent ami nem elemes volt.
A műanyagokat frosch babyvel töröltem át.
Oké hogy nem kell túl sterilizálni, de ez az az időszak amíg nagyon pici, ha elkezd aktívan kúszni, mászni onnan már úgyse érdemes.
A plüssöket én is gépben mostam, bár abból nem volt új, csak otthoniak.
Csak ettől a "tükörtől" féltem, hogy ilyen kopott, gyűrött fólia lesz belőle. Meg van kiságyra rakható "kígyó". Ha van valami drót benne, akkor lehet nem tekereg többet úgy, ahogy kéne.
Ami nem bírta a mosógèpet, azt kukáztam.
Az elemes, zenélő cuccokat is lehet mosni, elem nélkül, és hagyni kell rendesen kiszáradni.
1. Én sem sterilizáltam, mostam, fertőtlenítettem mint egy agybajos, nem is volt beteg a gyerek 3.5 év alatt, a bolcsis beszoktatással sem változott.
2.Mindent bedobtam a mosógépbe
3. Ha gepbe nem akarod , próbáld gőzzel, mikróban, fagyasztóban.
Az ilyen játékok 99%-a mosható gépben attól függetlenül, hogy mi van ráírva. A "tükröt" pedig tökéletesen megvédi, ha mosózsákba rakod.
Az elemes dolgokat Lysol sprével fújtam le és egy napot napfürdőztek.
Amúgy nem csak a bolti fogdosás a gáz. Én anno középsuli alatt nyaranta dolgoztam textilüzemben és láttam, hogy mit él meg egy termék, míg véganyagból készáru lesz. A bolti próbálás, fogdosás csak hab a tortán. Szóval ja, én bizony minden új dolgot kimosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!