Ha lebetegedtem, a babám is biztosan elkapja?
Én a covidot kaptam el, mikor 2 hónapos volt a lányom. Ő nem kapta el.
Én elég ramatyul voltam pedig.
Nem biztos, hogy elkapja, de lehet igen, ez szerintem kb a szerencse kerdese.
Volt mar ugy, hogy en nagyon beteg voltam, de a kisfiam nem kapta el. Es olyan is volt, hogy igen.
Tenni nem nagyon lehet mit, hat egy haztartasban eltek.
Szia! Én is paráztam az elején, nagyon beteg voltam. Mindig kimentem a fürdőbe köhögni, nem szerettem volna, hogy ő is olyan beteg legyen. Szerencsére nem kapta el 😊
Viszont sajnos ő is 9 hónapos, már 3x volt beteg, hólyagos torokkal, nem kívánom senkinek azt a keserves sírást, amikor hallod, hogy fáj neki a szopizás és alig akar enni :(
Lutri... Nálunk már megfordult a dolog, általában én kapom el a gyerektől, de most pont én lettem előbb beteg. Az esetek többségében sajnos átpasszoljuk egymásnak. Egyébként borzalmas én nagyon utálom, hogy már előre behaluzom, hogy szegény ugyanúgy fog szenvedni, mint én.
Gyakori kézmosás, ne köhögd nyakon és a szoptatás miatt még talán van esély, hogy kap az "ellenanyagodból" is, de alapvetően egy fedél alatt éltek, szóval benne van, hogy elkapja.
Nekem a 17 hónapos kisfiam hozott haza valamit a játszótérről. Semmi baja. Én ellenben 3 napja köhögök, éjszaka bedurran a torkom, ömlik a takony az orromból, folyik a könnyem, éjszaka lever a víz.
A férjem is jól van, meg a gyerek is. Én meg dögróváson.
Gyógyszert nem szedhetek, mert terhes vagyok, így maradnak a házi praktikák meg a haldoklás :)
De akkor sem lett semmi baja, amikor 7 hónapos korában az a férjem hozott haza valamit a munkahelyéről. Na ő majdnem egy hónapig köhögte tele a lakást. Nyílván nem a gyerekre köhögött, de egy légtérben élünk, mi egy ágyban alszunk, a kiságy is a mi szobánkban volt.
De ez szerintem lutri, hogy elkapja vagy sem.
Ha szoptatod, akkor a szervezeted már akkor elkezdett ellenanyagot termelni az anyatejbe, amikor még semmi tüneted nem volt - ki van ez találva - szóval van rá esély, hogy nem kapja el.
Érdekesség, nemrég olvastam, én sem tudtam: a kisbaba arc-száj környék puszilgatásának evolúciós oka is van: amikor megpuszilgatod a kisbabád arcát, akkor az arcán aktuálisan jelen lévő baktériumok, vírusok stb. bejutnak a te szádon át a szervezetedbe és speciálisan ezek ellen kezd ellenanyagot termelni a szervezeted arra az esetre, ha a baba arcáról a szájába jutnának ezek. :)
3hónapos volt mikor 1 hét szünettel 2x is elkaptam valami felsőlégúti nyavalyát. Borzalmasan voltam, folytaz orrom, fájt afejem, szédültem, köhögtem,lázam volt. A férjem is beteg volt,de rajta kicsit enyhébben ment át.
Lényeg hogy szoptattam, és a babának egy icipicit szörcsögött az orra. Leszívtuk kb 2x a biztonság kedvéért de szinte semmi volt az is. Ennyi. Szóval valószínűbb hogy rajta enyhébben megy át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!