Leírnátok, mennyit eszik 14 hó körüli - rossz evő - babátok? A mennyiség érdekelne, pl: fél kifli tízóraira, ilyesmi.
Az én gyermekem igaz már elmúlt 3 éves, de soha nem volt jó evő. Jelenleg ennyit eszik:
reggeli: fél zsemle - jó esetben szalámival, rosszabban csak ketchuppal, majonézzel majd egy tejtermék
ebéd: rendes adag
uzsonna: tejtermék (semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg 2 éves kora óta)
vacsora: rendes adag rizs pl vagy zsemle tejtermékkel
Pont 14 hónapos a kislányom és a következőképpen eszik:
7-8 között: 1,5dl tej
10: fél szelet kenyér felvágottal, sajttal vagy rántotta ilyesmi
13-14 között: ebéd (én főzök, de a mennyisége megegyezik egy 1-3 éves nestlés bébiétellel)
17: fél banán vagy fél joghurt vagy 2 danonino vagy ismét fél szelet kenyér
20-21 között: 240ml 3-as tápszer
Ez sok vagy kevés? :)
Szerintewm nem olyan rossz evő, de leírom. Bár mostanában nem kell neki az ebédnek való.
Reggel 7-kor: 200 ml tápszer, 10 körül: 1 joghurt, vagy krémtúró. 12-12.30 között lenne az ebéd, ami mostanában nem kell neki. Tegnap pl. egy kanállal se evett a húsleves sűrűjéből. Ha nagyon keveset eszik ilyenkor, akkor alvás után próbálok neki ebédet adni, de tegnap akkor se kellett a húsleves. 17 után: tejpép (kb. 160 g), vagy joghurt, esetleg kenyér valami feltéttel. Fürdés után 240 ml tápszer.
Bocs az OFF-ért, de 19:11-es szerintem fürdés előtt még próbálj valami szilárdat adni neki (ha nem akarsz babatejet), mert a tej gyorsan átfolyik rajta és azért kel éjjel. Nálunk is így volt, bár reggel kapott tápszert és este tejet, de ahogy megfordítottam és este eszi a tápszert ismét átalussza az éjszakákat és még így is vacsizik 7 körül az apukájával. Majd 8-kor tápszer és alszik reggel 7-ig.
16:19-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!