Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a babám baja?

Mi lehet a babám baja?

Figyelt kérdés
Hat hetes babánk nagyon sokat van fent. A 12-16 óra javasolt alvásból ő kb. 5-8-at alszik maximum naptól függően (reggel, este összesen). Napközben nem alszik normálisan semmit, ilyen 20 percekre lehet lerakni, úgy tűnik mélyen bealudt, mégis utána pár perc múlva felébred sírva. Megvan büfiztetve, ki van cserélve mindig a pelusa, (tápszeres) rendesen megvan etetve, mégis 3-4 órákat egy huzamban fent van, és utána ha el is alszik az is mondom csak ilyen 20 percre van. Magában ellenni nem tud, mert nézeget a babaszőnyegen/pihenőszékben egy 10 percet, aztán megint nyekereg. Tehát a fent létei alatt is sír általában. Az esti alvással is hasonlóan vagyunk, mikor már nagyon kifáradt, hiszen ugye egész nap alig alszik valamit, akkor képes be aludni kettő vagy három órára, de miután felébred enni, utána megint nem tud visszaaludni, ha vissza is alszik,akkor is óránként felkel. Nagyon ritka az amikor egy huzamban alszik két órát, igazából az már csodának számít. Nem tudjuk hogy mi a baja, egészségügyi problémája elméletileg nincs a háttérben. Az tény és való hogy valószínű hasfájós, mert kakilás előtt mindig sír, kapja az Espumisan cseppeket kapja a Biogaia probiotikumot, anti kólikás cumisüvegből iszik, mégsem segít semmi. Próbáltunk neki napirendet is kialakítani, mindig ugyanabban az időpontban van fürdetve, napközben fel vannak húzva redőnyök a házban hogy tudja hogy nappal van, séta stb., éjszaka csend és nyugalom sötétség van a szobájában, próbáltunk már neki altatós macit és babafészket és egyéb dolgokat beszerezni, gyakorlatilag mindent amit az interneten javasoltak, mégsem segít semmi. Nem tudom hogy mi az oka annak hogy alig alszik, de ez szerintem nem normális és kezdek aggódni.
2024. júl. 29. 11:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos ilyen egy nehezebb babával nincs vele semmi gond igazából sokan végig jártuk már ezt én pl 3 hónap után adtam fel és kezdtem vele aludni mert már konkrétan beteg lettem az alvás megvonástól ha szoptatsz ez lehet megoldás de te tudod nektek mi lesz a jó. Kitartást, azt le se írom mikor kezdte átaludni először az éjszakàt inkább 😄
2024. júl. 29. 12:26
 2/16 anonim ***** válasza:
Ja és igen legalább másfél évig nappal is csak akkor aludt hosszabbat ha én is ott voltam, amint felkeltem kelt ő is.
2024. júl. 29. 12:27
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Az ok az, hogy 6 hetes. 🤷🏼‍♀️
2024. júl. 29. 12:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, nincs semmi baja.

Vannak nehezebb babák Akik kevesebbet alszanak, és jobban igénylik a közelséget, a "szórakoztatást"

Emiatt ne félj. Vértezd fel magad, mert valószínűleg neked ilyen babád van. Sok türelem kell hozzá és el kell tudnod fogadni hogy vele kicsit nehezebb lesz ez az időszak. (mert az alvás hiány megvisel majd)

Próbálj segítséget szerezni h tudj egy kicsit kikapcsolódni (ha csak otthon ülsz és olvasol, telefonozol az is fel tud tölteni, csak legyen valaki aki ilyenkor babázik helyetted)

Kitartás és ölelés

2024. júl. 29. 13:07
 5/16 anonim ***** válasza:
30%
" Az ok az hogy 6 hetes" Nem 3 as.. Az én gyerekem 6 hetesen összesen 6-7 órát volt fenn a többin aludt.
2024. júl. 29. 13:36
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Ennyi idősen igen, valóban többet kellene aludnia..De ha nem akkor nem.
2024. júl. 29. 13:37
 7/16 anonim ***** válasza:
65%
Fehér zajt próbáltátok? Nekünk segített, kólikás és refluxos volt a fiam, fehér zajjal könnyű volt elaltatni és tovább is aludt így. Meg ő azt szerette, ha "be van csomagolva", volt egy vaskos plüss overálja, kb azonnal bealudt amikor ráadtuk (2 hónapos volt amikor ezt felfedeztük, tavaszig így altattam, aztán leszokott róla.) 6-7 hónaposan már nem kellett semmi, simán elaludt magától.
2024. júl. 29. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:
42%
Kedves 5os, akkor adj halat az egnek, hogy kaptal egy eszik alszik gyereket. Mert az atlag nem az.
2024. júl. 29. 14:05
 9/16 anonim ***** válasza:
54%

Ne rakd le, ha nem muszaj.

Nekunk ennyi volt a titok. 9 honapos koraig minden alvasat rajtam, hordozva, babakocsiban toltotte az elso; a masodik 6 honapig csak babakocsiban tolva vagy hordozva.

2024. júl. 29. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:
49%
Hát nem csak aludt meg evett de tény hogy sokat aludt de az 5-8 óra 24ből akkor se normális bárki bármit mond.
2024. júl. 29. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!