Gyerekorvos mondta hogy kell a kisfiam fütyijét fürdéskor hátrahúzni egy kicsit és úgy mosni meg. Így van ez?
A 20:54-es válaszolótól kérdezném...
Hogy oldódott meg magától? Mennyire volt letapadva és mikor jött fel?
Bocsi, hogy belekérdezek, de nagyon rossz volt látni ahogy a fiam szenved... És ha lenne még egy fiam nem biztos, hogy megengedném, hogy hozzányúljanak...
Amint irtam 4 fiam van.Teljesen le volt tapadva.Nem huzigaltam evek alatt magatol szepen kezdett elmulni a letepadas.Gy.orvos azt mondta varjunk vele 5 eves koraig.En 10 eves koraig vartam ekorra lett tokeletesen megoldodva a dolog,azert mertem eddig varni mert pld.Nemetorszegben 8-10 evig is varnak vele.Termeszetesen csak akkor ha semmilyen gondot gyulladas,nehez pisiles stb nem okoz.
2 fiamnak igy jott rendbe.a masik 2 meg kicsi,de remelem naluk is rendbe jon majd magatol.
Azt hiszem, hogy ha a második is fiú lesz én is várok vele 10 éves koráig.
Nem kínozom fölöslegesen, és ha kell, akkor 10 évesen másképp fog a fájdalomhoz hozzáállni, mint 2,5 évesen.
11-04 13:41
El is kezdtük használni. Hihetetlen, de van változás, szépen elindult. Kezd felválni a letapadás estéről estére láthatóan szinte. Közben pedig tisztul alóla az a fehér dolog, amit nem tudtam eddig kitisztítani, mert bent volt a letapadt rész alatt. Pedig kb 2- 3 hete használjuk csak a krémet. :)
Úgy örülök! Nem akartam Neki fájdalmat okozni műtéttel.
Kedves Kérdező!
Helyrejöttetek? Valóban bevállt a krém??? Mostmár engem is kezd idegesíteni, h állandóan sebészhez akar küldeni a gyerekorvos, mert 16 hós és rendes szűkölet van.
Én sem szertném kínozni.
A krém akkor vényköteles?
Friss kérdések olvasgatása útján jutottam el ehhez a régi kérdéshez... Nekem inkább az a tudás/tapasztalat, hogy míg pelusos addig semmiképp, de úgy általánosságban sem nagyon érdemes húzgálni ovis kor előtt. Nem véletlenül van letapadva, ez védi a fütyit a mindenféle kórokozóktól, a koszos kéztől stb. Aki itt, meg a dokik között is a feltépést javasolja, az nincs tisztában a hegesedéssel, és egyáltalán nem normális ha bevérzik.
Viszont oviban meg már 5-6 éves korban illő lenne hátrahúzni a bőrt. Szerintem ez a korszak van arra, hogy minden este fürdésnél mozgassuk nekik, midnig amennyit enged a fityma, de az évek során teljesen fel fog jönni, ha esetleg magától nem oldódott volna meg, mert sok fiúnál magától megoldódik. Én oviban az enyémnek mindig én csináltam, ellenőriztem neki, viszont mire suliba ment már minden OK volt vele aztán onnantól magának csinálta. Én azt javaslom, hogy még alsós korban mindenképp ellenőrizzétek, mert hiába tudja a gyerek, hogy meg kell csinálnia, mégis szeretik elsimliskedni és hajlamosak rá, hogy nem mossák meg egyáltalán. Simán visszatapadhat, begyulladhat. Majd kamasz korában lehet teljesen magára hagyni, de akkor már a fürdőszobába sem fog beengedni amúgysem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!