Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekorvos mondta hogy kell...

Gyerekorvos mondta hogy kell a kisfiam fütyijét fürdéskor hátrahúzni egy kicsit és úgy mosni meg. Így van ez?

Figyelt kérdés
Ugyanis neki bepirosodott és két oldalt be is repedt, na, gyerekorvost váltottunk, attól kapott kenőcsöt, helyrejött, nem piros, nincs heg, picit látszik ki a teteje, azt mondta, hogy nagyon óvatosan csináljam, most félek hogy kárt teszek. Nem megy ez magától?
2010. nov. 1. 12:35
1 2
 11/19 fotucsok ***** válasza:
csak addig szabad húzni, amíg engedi magától. Ahogy nő a makk, szépen tágítja magát. Általában 2 éves korukra alakul ki. Az én kisfiam másfél éves és még mindig nincs kint az egész makk, de az orvos szerint pont jó.
2010. nov. 3. 22:12
 12/19 anonim ***** válasza:
Azért az nagyon érdekelne hogy a szteroidos Diprosalic krémet hogyan lehet hónapokig használni amikor mindenhol 2-3 hét a javasolt idő utána pedig szünetet kell tartani, na mindegy. De amúgy tényleg oldják a letapadást és a szűkületet is, de ez receptköteles és én azt javaslom hogy vidd el urológushoz vagy sebészetre és nézesd meg hogy hogy áll és irass fel krémet rá. Ne engedd még hogy hozzányúljanak. Mert a krém tényleg nagyon so esetben segíthet mégha a sebészek, urológusok nem is nagyon szeretnek hinni ebben, te legyél határozott és kezd ezzel első próbára. Én egyébként úgy gondolom hogy az a jó ha picit felhúzod fürdésnél amennyire a bőr engedi és kimosod ott. Egyébként én nem tudom már melyik táborba kell ilyen téren tartozni mert mi pl csak ici picit huzogattuk neki és azt is 1 éves kor után és totál szűkületes lett. Sebész választotta le a makkról a fitymáját, mert egy picikét sem mozdult még a makknak a szinét sem láttuk. A szűkületét egyébként a szteroidos krém nagyon szépen feloldotta. Más ismerősi köreimben akik mindvégig születésétől huzogatták pedig ebben a korban már félig vagy teljesen kint van a makk. Úgyhogy szerintem a huzogatás ami célt érhet. Hát lehet hogy a te fiadnak sokkal érzékenyebb a bőre. Szerintem kend be neki ilyenkor körömvirággal.
2010. nov. 4. 00:27
 13/19 anonim ***** válasza:

A 20:54-es válaszolótól kérdezném...

Hogy oldódott meg magától? Mennyire volt letapadva és mikor jött fel?

Bocsi, hogy belekérdezek, de nagyon rossz volt látni ahogy a fiam szenved... És ha lenne még egy fiam nem biztos, hogy megengedném, hogy hozzányúljanak...

2010. nov. 4. 08:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Amint irtam 4 fiam van.Teljesen le volt tapadva.Nem huzigaltam evek alatt magatol szepen kezdett elmulni a letepadas.Gy.orvos azt mondta varjunk vele 5 eves koraig.En 10 eves koraig vartam ekorra lett tokeletesen megoldodva a dolog,azert mertem eddig varni mert pld.Nemetorszegben 8-10 evig is varnak vele.Termeszetesen csak akkor ha semmilyen gondot gyulladas,nehez pisiles stb nem okoz.

2 fiamnak igy jott rendbe.a masik 2 meg kicsi,de remelem naluk is rendbe jon majd magatol.

2010. nov. 4. 10:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, hogy ha a második is fiú lesz én is várok vele 10 éves koráig.

Nem kínozom fölöslegesen, és ha kell, akkor 10 évesen másképp fog a fájdalomhoz hozzáállni, mint 2,5 évesen.

2010. nov. 4. 11:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Diprosalic: igen, recept köteles, nekünk az urulógus írta fel, 1 évet javasolt, kb 4 hónap alatt teljesen megoldotta a fitymaszűkületet. Nem húzta hátra erőszakkal, engem is arra kért hogy ne tegyem, mert nagyon gyakori a hegesedés, ami miatt ő fogja majd tizenéves korában műteni, és sok esetben "örök gátlásosságra kárhoztatja" a kiskamaszt.... Szóval no húzogatás, csak krémezés. Anyu gyógyszerész, utána nézett mivel kenegetem az első szülött unokáját, nyugodt szívvel ajánlotta a hónapokig tartó használatot.
2010. nov. 4. 13:41
 17/19 anonim ***** válasza:

11-04 13:41

El is kezdtük használni. Hihetetlen, de van változás, szépen elindult. Kezd felválni a letapadás estéről estére láthatóan szinte. Közben pedig tisztul alóla az a fehér dolog, amit nem tudtam eddig kitisztítani, mert bent volt a letapadt rész alatt. Pedig kb 2- 3 hete használjuk csak a krémet. :)

Úgy örülök! Nem akartam Neki fájdalmat okozni műtéttel.

2010. nov. 29. 12:40
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Helyrejöttetek? Valóban bevállt a krém??? Mostmár engem is kezd idegesíteni, h állandóan sebészhez akar küldeni a gyerekorvos, mert 16 hós és rendes szűkölet van.

Én sem szertném kínozni.

A krém akkor vényköteles?

2011. febr. 7. 14:54
 19/19 anonim válasza:

Friss kérdések olvasgatása útján jutottam el ehhez a régi kérdéshez... Nekem inkább az a tudás/tapasztalat, hogy míg pelusos addig semmiképp, de úgy általánosságban sem nagyon érdemes húzgálni ovis kor előtt. Nem véletlenül van letapadva, ez védi a fütyit a mindenféle kórokozóktól, a koszos kéztől stb. Aki itt, meg a dokik között is a feltépést javasolja, az nincs tisztában a hegesedéssel, és egyáltalán nem normális ha bevérzik.

Viszont oviban meg már 5-6 éves korban illő lenne hátrahúzni a bőrt. Szerintem ez a korszak van arra, hogy minden este fürdésnél mozgassuk nekik, midnig amennyit enged a fityma, de az évek során teljesen fel fog jönni, ha esetleg magától nem oldódott volna meg, mert sok fiúnál magától megoldódik. Én oviban az enyémnek mindig én csináltam, ellenőriztem neki, viszont mire suliba ment már minden OK volt vele aztán onnantól magának csinálta. Én azt javaslom, hogy még alsós korban mindenképp ellenőrizzétek, mert hiába tudja a gyerek, hogy meg kell csinálnia, mégis szeretik elsimliskedni és hajlamosak rá, hogy nem mossák meg egyáltalán. Simán visszatapadhat, begyulladhat. Majd kamasz korában lehet teljesen magára hagyni, de akkor már a fürdőszobába sem fog beengedni amúgysem.

2022. nov. 17. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!