Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden baba megháromszorozza...

Minden baba megháromszorozza a súlyát egy éves korára? Mi történik, ha ezt nem éri el a gyermek?

Figyelt kérdés

A kislányom 3300g-al született és most 9 hónaposan 7800g. (Illetve 1 het múlva lesz 9 hónapos).

Fél éves korára pont megduplázta a súlyát, szinte kereken. De nem igazán tudom elképzelni, hogy 1 éves koráig még 2 kg-ot fog hízni, legalábbis az eddigi ütemből kiindulva.

Mindemellett szerintem mozgásilag és értelmileg is jól fejlődik.

(6 hós kora óta mászik, 7 hós kora óta ül és áll, már 1 hónapja bútorok mellett lépeget. Nagyon sok szót megért, tud tapsolni is már, nagyon értelmes).

Evései:

Reggel 6-7 között kb 200ml tápszer

Tízórai babamüzli vagy gyümölcs vagy joghurt tápszerrel pótolva

Ebéd nehezebb, főzelékből változóan fogyaszt (50-80g max) ez is tápszerrel van pótolva

Uzsonna valamilyen gyümölcs gabonával (150-190g között)

Vacsora 200-250ml tápszer.

Ennél többet nem eszik, tömni nem akarom, ez ami neki jól esik. Amikor már nem kér valamiből akkor elkezdi így kiberregni, kiköpni.

Ott vége a kajának.

Nem tudom miért ilyen picike a súlya, bár igaz nem szólt érte eddig senki, csak én realizáltam, hogy szerintem 3 hónap alatt már nem fogja elérni a 9,9 kg-ot. Volt más is így?

júl. 23. 21:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Lányom 3240g-al született

Fél évesen 5,2kg volt.

8hónaposan duplázott.

1 évesen 8,5 kg volt.

1,5 évesen 9,2kg

9,7a 3x-osa, ezt 1,5 és 2 éves kora közt érte el valamikor, 2 éves státuszon 10,4kg volt.

Most lesz szeptemberben 3 éves, a napokban állt rá pont a szobamérlegre, 11kg

Mivel evett szépen, a fejlődése is tök oké, senki nem aggódott ezen.

júl. 24. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!