Minden baba megháromszorozza a súlyát egy éves korára? Mi történik, ha ezt nem éri el a gyermek?
A kislányom 3300g-al született és most 9 hónaposan 7800g. (Illetve 1 het múlva lesz 9 hónapos).
Fél éves korára pont megduplázta a súlyát, szinte kereken. De nem igazán tudom elképzelni, hogy 1 éves koráig még 2 kg-ot fog hízni, legalábbis az eddigi ütemből kiindulva.
Mindemellett szerintem mozgásilag és értelmileg is jól fejlődik.
(6 hós kora óta mászik, 7 hós kora óta ül és áll, már 1 hónapja bútorok mellett lépeget. Nagyon sok szót megért, tud tapsolni is már, nagyon értelmes).
Evései:
Reggel 6-7 között kb 200ml tápszer
Tízórai babamüzli vagy gyümölcs vagy joghurt tápszerrel pótolva
Ebéd nehezebb, főzelékből változóan fogyaszt (50-80g max) ez is tápszerrel van pótolva
Uzsonna valamilyen gyümölcs gabonával (150-190g között)
Vacsora 200-250ml tápszer.
Ennél többet nem eszik, tömni nem akarom, ez ami neki jól esik. Amikor már nem kér valamiből akkor elkezdi így kiberregni, kiköpni.
Ott vége a kajának.
Nem tudom miért ilyen picike a súlya, bár igaz nem szólt érte eddig senki, csak én realizáltam, hogy szerintem 3 hónap alatt már nem fogja elérni a 9,9 kg-ot. Volt más is így?
A szomszéd kislány sem háromszorozta a súlyát, semmi baja nincsen, ő ilyen kis vékony alkat.
A fiam tavasszal volt másfél éves, a kislány februárban töltötte a hármat, kb. ugyanakkora a súlyuk 😀
(A kislány picikét magasabb.)
Az én kisfiam sem "akart" triplázni, pedig 7 hónapos korától eszik, mintha nem lenne holnap, mászni csak 10 hónaposan kezdett, járni 15 hónaposan.
Hamarosan másfél éves lesz, most van 9-10 kiló határán.
De senkit nem érdekel, sem a doktornő sem a védőnő nem tette szóvá soha.
Nem
A lanyom 3400g szuletett es 1 eveswn volt 8700g most is pici vekony alkat
A fiam 4100g szuletett fel evesen 12kg volt viszont onnantol nem hizott 1 eves korig csak 10dlg.
Doki szerint normalis mindketto
Nem is kell megháromszorozni.
Minél nagyobb súllyal született, annál kevésbé elvárás.
Lányom is 3300/49 volt, ~20 hónaposan triplázott.
Fiam 3450, ő is 1,5 körül érte el.
Ez honnan jött?
Az én fiam 4,4 kg-mal született, és 10 kg volt egy évesen, kb kétszer akkora volt, mint a kortársai. Egyébként fél és egy éves kora között szinte alig hízott. Forgott, jött-ment, lemozogta. Én is kérdeztem a gyerekorvost, hogy nem gond-e, hogy saját magához képest nem hízott, azt mondta mit akarok ennél nagyobb gyereket.
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam.
Igazából onnan jött, hogy mindenki azt mondja nekem hogy fél éves korára megduplázza, 1 éves korára megháromszorozza a súlyát.. aztán ahogy néztem az elmúlt hónapok hízásait, meg a mostanit rájöttem, hogy nekem bizony nem fogja. De akkor nincs miért aggodnom egyenlőre. Köszi meg egyszer, ez megnyugtató.
Ez csak a papírforma, nyilván vannak eltérő esetek mindig. Van aki hamarabb éri el, van, aki később.
A fiam 3480 grammal született, 1 évesen volt 8800 gramm.
És 2 évesen érte el a 10,5 kg-t, ami ugye kb.a háromszorosa a születési súlyának. Nem egy vastag gyerek, kis vékony. De az apja is ilyen alkat.
Két tájékoztató érték van:
1. Fél évesen kb duplája a születési súlynak és egy éves korára megháromszorozza.
2. Egy éves korára a legtöbb baba kb 10 kg.
De egyik sem kötelezö dolog, a baba (meg a szülök) alkata is sokat számít, a lényeg, hogy egyébként jól fejlödjön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!