Hülyeség ha ezt a nevet adom a fiamnak?
Figyelt kérdés
bocsi direkt kérdeztem így,.két név között kellene dönteni. nemsokára megszületik a harmadik fiam . semmi más fiúnév nem tetszett nekünk férjemmel. A Dénes azért lenne,mert másik két fiam is D betűs neveket kapott( tök véletlen alakult így), tehát 3 D betűs fiam lenne,de nem kötelező. A Benjámin azért lenne,mert nem tervezünk több gyereket,és ez bibliai szokás,hogy az utolsó fiút mindig Benjáminnak kell nevezni. úgy hívnám Ben, mert ez tetszik,viszont félnék,hogy mások Benjinek hívják majd,( mert az volt egyik barátnőm kutyája). ebben az esetben melyik mellett döntenél?júl. 21. 21:45
1/16 anonim válasza:
Különálló emberek lesznek, nem egy porcelánkészlet darabjai...
2/16 anonim válasza:
Nekem a Dénes jobban tetszik, másrészt azt nem tudod befolyásolni, hogy mások hogy nevezik. Egy barátnőm sem akarta, hogy a fiát Marcinak becézzék, mégis sokan tették. Illetve a lányom barátnőjét az anyukája tudatosan Renátának hívta, és ezt erőltette, mégis mindenki Reni-zte.
3/16 anonim válasza:
A Dénes szebb, és ugyan nem vagyok híve az alliteráló tesóknak, de az meg még furább, ha egy kilóg közülük.
4/16 anonim válasza:
Apukának nincs beleszolasa?
Csak mert végig úgy írod, mintha csak a tied lenne.
Ha a 2 név közül kéne választani, nekem a Dénes jobban tetszik.
5/16 anonim válasza:
"Bibliai szokás" - igazából Jákob legkisebb fiát hivták Benjáminnak, de neki 11 bátyja volt, nem csak 2, ráadásul az anyja meghalt a születésekor. Szóval az indoklásod kicsit (nagyon) morbid.
A Dénes amúgy is szebb név.
9/16 anonim válasza:
A bibliai indoklás nemhogy gyenge, de alaptalan is szerintem. A Dénes pedig beillik a sorba, nem szól ellene semmi, így ezt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!