Kedves anyukák. Első babás vagyok. Kérdésem lehet tök hülyeség, de felteszem. Megfázhat így a baba? Tudom esély mindig van rá. De nagyon nagy hibát vétettem?
Felöltözettem a 3hónaposomat, (téli kezeslábas + pokróc) még a kapucnit is a fejére húztam, de az eláll. Ruhapelenkával takartam a hordozót hogy a szél ne tudjon befújni. Férjem pedig ki vitte a kocsiba (kb 20 méterre), még én elbúcsúztam, a kicsi sapkájával a kezemben! 🤦🏽♀️ Tudom tudom ne paramamiskodjak, de már megőrülök, hogy mindig elfelejtek valamit. És annyira félek hogy valami rosszat okozok a babámnak.
Most figyelem, talán nem lesz baja. Szerintetek lehet neki? Bocsi bocsi, tudom hogy nem vagytok jövőbelátók, de tipródom most ez miatt..
Valamint más is érezte már hogy mindig mindent elront?
Nem mindig és nem mindent,de sokszor van,hogy oltári nagy baromságokat csinálok a gyerekeimmel 🤦tegnap kézen fogva vittem be a kicsit a szobába,egymás mellett mentünk.(szűk folyosó van a szoba és a konyha között.)
Erre nem vettem észre,hogy ketten nem férünk be az ajtón,így a kicsi nekiment az ajtó mellett a falnak 🤦
Múltkor mondokaztunk,meg mutogattam neki,hogy hol a szemed,hol a szád stb.Addig mutogattam,míg szegénynek jól belenyúltam a szemébe.(tetszett neki,nevetett és így valahogy pont akkor mozdította meg a fejét amikor az ujjam a szeménél volt.🤦szerencse,hogy becsukta a szemét,nem találtam telibe a szemgolyóját.
Ha el is kapna valami virust biztosan nem attól, hogy nem volt nála sapka. Mondanám, hogy legrosszabb esetben piros lesz a füle de 20 méteren gondolom még ez sem.
Ne ostorozd már magad ilyen miatt.
Amúgy mind csinálunk hülyeségeket. Én tegnap egyik tápszeres dobozból szedtem át a másikba a tápszert, (elfogyott a doboz és bontani kellett másikat) vagy 3 kanál után vettem észre, hogy hova rakom a cumisüveg helyett.
Persze voltak egyebek is, de sokat felejtettem már el.
Mi a férjemmel rendszeresen elfelejtjük levenni a lányom kis halvány rózsaszín zoknijait, mert beleolvad a bőre színébe, és zokniban fürdetjük a totyogóst.
Nem lesz baja ennyitől, északi országokban ennél sokkal hidegebbhez szoktatják a babákat, és nem betegek lesznek, hanem jól tűrik a hideget.
Szerintem sem lesz semmi baja.
Nyilván nem 3 hónaposok, de biztos láttál már olyan totyogóst, aki lerántja a sapkáját a legnagyobb hidegben, és kacagva menekül a szülő elől egy ideig, mégsem lesznek betegek általában. :)
U.i.: jókat mosolyogtam a bénázásokon, jó volt olvasni, tudva, hogy semmi baj nem származott belőlük :)
Én a buszról estem le az egy évesemmel babakocsival együtt, na az kicsit sem volt vicces, mégsem lett semmi baja, pedig fejjel érkezett a térkőre... sokat bírnak ezek a picik, szerintem a természet már előre felkészült a szülők bénázására 🙃
Beállok a "bénázós" szülők csoportjába.
Tavasz volt, hűvös. A férjem tologatta a mózeskosárban alvó 3 hónaposunkat. Volt előttünk egy óriási nagy pocsolya és a férjem azt gondolta jó ötlet lendületből átküldeni rajta a babakocsit.
Beleborult az egész babakocsi, gyerek a pocsolyába. Szerencsére, hogy vastag takaró volt a mózesben mert előbb az borult ki és rá a gyerek, így nem közvetlenül a pocsolyába landolt szegény, de így is egy mérő sár meg víz lett.
10 perc volt a hazaséta, semmi baja nem lett.
Szintén jó hűvös, szeles tavaszi nap volt amikor sapka nélkül, autós hordozóban vittem el sétálni a 2 hónapos gyerekünket...
Volt nálam pelenkarongy, abból csináltam valami turbánt neki...
Szintén nem lett baja.
11 hónapos, pár napja volt először egy kis orrfolyása, de az is 2-3 napig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!