Van esély autizmusra?17 hónapos.
Sziasztok! 17 és fel hónapos a totyogóm. Ami miatt aggódom hogy nem szociális, zárkózott. A játszótéren látom hogy a korabeli babàk odamennek a másikhoz, nèzik hogy mit csinál a másik baba. Ő amolyan csendes szemlélő, inkább messziről nézi őket, de tökéletesen eljatszik magàban
Ha idegen helyre megyünk nem oldódik fel olyan könnyen mint más baba sokszor “cicibe menekül.” S nagyon Anyás, csak kézben matrica sokszor.
Ismerős múltkor túl tolakodó volt rögtön kézbe vette, ő meg oda csapott. (Majd nyújtotta a kezeit hogy vegyem fel.)
Ismert embereknek nagyon örül, feloldódik.
A másik, világ életében borzalmas volt az étkezése undorodik a nem “homogén” ételektol pl joghurtban gyümölcs, főzelék. Nagyjából 10 ételt hajlandó megenni.
Ami pozitív: mindent megért és minden utasítást végrehajt, (dobd ki a pelenkát stb.) igent bólogat, 7-8 szavunk van, sok gesztusa van (pl. Vegyél fel.) 11 hónapos kora óta mutogat hangadással, elköszönéskor magâtól inti a pápát az embereknek.(már akkor mikor ráadom a pulcsit tudja.)
Fésűt talál fésülködik, làzmérővel làzat mér, telefonon “telefonàl.”
Majdnem minden játékàt ide hozza megmutatni nekem, illetve állandóan könyveket ad a kezembe, hogy meséljek neki.
A környezet véleménye általában “milyen nyugodt ez a Baba.”
eléggé spontán életünk van, tele váratlan helyzettel pl gondolunk egyet elmegyünk vásárolni, játszótérre semmi sem szigorú napirendhez kötött mégsem akad ki. Van hogy fél órát megul egyedül a kocsiban.
17 hónapos még nem nyit a társai felé feltétlen, hanem egyedül játszik.
Az is normális reakció, hogy egy idegen túlzott közeledésére elutasító. Szerintem a legtöbb gyerek így reagálna, ha egy vadidegen felkapja. Az a baj, ha nem.
Szerintem túlparázod.
Odacsapott 1x...Istenem...láttál te már igazi,élő autista gyereket??
Az én lányom ennyi idős korában már véresre marta magát naponta....
Csakhogy érezd a különbséget!!
Ja,és Asperger szindrómás. A legenyhébb.
(Amúgy az evése nagyon jó pici kora óta. Nem szelektív evő).
Még egy infó: Anyukám óvónő. Ő mondta,hogy csak középsős kortól jellemző a gyerekekre az együttjátszás. Addig CSAK egymás mellett játszás van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!