Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy segítsek neki a hasalásná...

Hogy segítsek neki a hasalásnál/visszafordulásnál?

Figyelt kérdés
5 hónapos babám egy hónapja nagyon szépen fordul hasra (főleg jobbra, de egyébként balra is tud), viszont ha egyszer hasra fordult, onnantól jön a nyűglődés. Mindenféle módon próbáltam már szórakoztatni közben, kedvenc játékát elétettem, lefeküdtem hozzá, énekeltem neki, kontrasztos ábrákat raktam köré, báboztam a játékaival, odatoltam a kezéhez, hogy fogdossa, de még ha fél percig le is köti valami, utána egyszerűen nem akar tovább hason lenni. Ilyenkor a karjait hátrafeszíti, kapálózik, nyűglődik, majd ez átfordul sírásba. Még nem tud a hátára fordulni, ezért én fordítom őt vissza. Viszont amikor megteszem, még jobban sír. Ezért vagyok tanácstalan. Magától fordul hasra, sokszor egyből, amikor leteszem, ezek szerint hason akar lenni. De akkor miért szenved mégis annyit? És miért lesz neki rosszabb, ha visszafordítom? Nagyon szeretném már, ha magától is vissza tudna fordulni, de egyelőre nagyon nem úgy néz ki, hogy ezt megtanulja. Egyébként baj, ha 6 hónapos koráig csak a hasra fordulás megy, de hátra nem? Hogy segíthetnék neki, hogy ezen a jelenlegi, nyűglődéses állapoton túljusson?

júl. 21. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmi Nem Baj! Ne vedd magadra az ő nyüglődését. Ne segíts neki. Mikor ott tart az izomzata, majd átfordul.
júl. 21. 21:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell segíteni neki. A fiam elmúlt 6 hónapos, mire mindkét irányba át tudott fordulni. A védőnő azt mondta, ez nem probléma.
júl. 21. 21:17
 3/5 anonim ***** válasza:

En ilyenkor visszaroditottam aztan csokolom. Ha sirt, felvettem. Igen, volt hogy percenkent forditgattam, sirt, felvettem, letettem es ez ment eggesz nap:D

Idegorlo volt ez az idoszak (is), de amint megtanult forogni magatol, mar nagyon jol elvolt hason.

Aztan jott a kovetkezo nehezseg,amikor mar kuszni akart, de meg nem tudott. Es innentol kezdve igazabol

minden mozgasfejlodes elott nyuglodes volt, amikor mar haladni akart, de meg nem tudott.

júl. 21. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok forditottam!! Elirtam. 🤦‍♀️
júl. 21. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyerekorvosi ajánlás szerint nem segítünk a gyereknek semmilyen mozgásban. A gyerek pontosan tudja mire képes, amit magától csinál, arra biztosan készen áll az izomzata és magára a mozdulatra magának kell rájönnie, ha mindig átfordítod nem fog ráérezni
júl. 21. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!