Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez igy jo lesz szerintetek?...

Ez igy jo lesz szerintetek? Kutya es gyerek tema.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam egyre durvabban nyul a kutyahoz, kergeti, piszkalja stb. Eddig nem nagyon erdekelte amugy, de ahogy 13 honapos lett, igen.

Nyilvan ezt nem hagyom, de egyre tarthatatlanabb a helyzet. A kutya amugy turelmes, sot, meg sokszor o “kezdi” a dolgot azzal, hogy direkt odamegy, de na, biztosan neki se jo ez.

Arra gondoltam, hogy a kutya uj helye mostantol az eloszobaban lenne, ami az amerikai konyhas nappalibol nyilik, tehat latnank ot, nem masik helyisegbe lenne kizarva. Babaraccsal szeretnem elvalasztani, hogy lassuk is, de nyugodtan tudjon pihenni.

Ez szerintetek igy jo megoldas? Nem fogja ugy erezni a kutya, akinek eddig a helye a kanapen volt, hogy tulzottan kizarom a falkabol? Kertesben elunk, de napi egy seta is van,pont ugy, mint gyerek elott, nem hanyagoljuk el amugy!

júl. 21. 16:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hat majd kiderul mi lesz itt a jo megoldas.

Kiprobaljuk, hogy babaraccsal lesznek elvalasztva egymastol, aztan meglatjuk. Nem elzarva lesz, hanem konkretan karnyujtasnyira, mert az eloszobabol nyilik azonnal a konyha-nappali, ahol vagyunk napkozben.

Ha ez nem jon be, ez nem egy visszafordithatatlan dolog, hiszen egy mozdulattal be tudom engedni a kutyat:D

Max en kapok idegosszeroppanast, de mindegy. 5 eves a kutya, legalabb 10 evet remelnek meg tole, de a tobb csak jobb, ugyhogy meg kell tanulni egyutt elni.

Egyebkent 9-es az jo, amit linkeltel, csak sajnos nem egy 1 eves gyerek melle. Masodpercek alatt maszik at rajta/donti le, haha :D

júl. 21. 21:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Nővéreméknek palotapincsi van. Benti kutyus. A gyerek állandóan zaklatta kiskora óta. Évekig tűrte, aztán egyszer megunta és elkezdett állandóan morogni rá. A gyerek ma már 16 éves, de a kutya még a mai napig nem heverte ki, ha egy légtérben vannak még most is morogja. Kb 5 éves volt amikor odakerűlt hozzájuk, de bántani sose bántotta.
júl. 21. 21:44
 13/14 anonim ***** válasza:
De együttérzek. Igaz nekünk egy (nagyon furcsa) macskánk van, de még megy oda a gyerekhez is. Ha a szintén 15 hónapos belekap se menne arrébb, én nem értem őt komolyan. Nálunk van babarács, lépcső miatt, de persze a macska azt gond nélkül átugorja szóval a tiétekhez hasonló helyzetben vagyunk, megoldás nélkül. Figyelünk, hogy ne dobálja, nyúzza stb... a ház 80%-a pedig nyugis lenne a macskának de akkor is a nappaliban van állandóan, valószínű nálatok is szívesebben lenne a kutya veletek.
júl. 21. 23:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem olvastam az előző válaszokat, tehát csak a kérdésben leírtak alapján: úgy elfogadhatónak tartom a dolgot, ha nem arról van szó, hogy a kutya mindig ki van zárva az előszobába. Én úgy próbálnám megoldani, hogy időszakosan, tehát amikor lehet, akkor ugyanúgy legyen a kutya is bent, ahogy szokott, de időnként - eleinte csak rövid időkre - elszeparálnám, méghozzá jutifalattal vagy konggal vagy valami olyannal, amit a kutya szeret, hogy pozitívabbá tegyem neki. (Így tanítottam a fiatal kutyámat, hogy menjen ki a kertbe parancsra.) Igyekezném úgy időzíteni, amikor pl. látom a kutyán, hogy már elege van a nyúzásból, vagy amikor fontos lenne, hogy ne kelljen folyamatosan azt figyelni, nehogy a gyerek piszkálja, de eleinte biztos, hogy csak rövidebb időkre csinálnám ezt a szeparációt, megfigyelve, hogyan reagál a kutya. És ezt átmeneti megoldásnak tekinteném, mert előbb-utóbb csak megtanulja a kisfiad is, hogy mit szabad és mit nem, és kinövi azt, amikor dacból csinál csakazértis mindent a maga feje után.
júl. 22. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!