Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez igy jo lesz szerintetek?...

Ez igy jo lesz szerintetek? Kutya es gyerek tema.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam egyre durvabban nyul a kutyahoz, kergeti, piszkalja stb. Eddig nem nagyon erdekelte amugy, de ahogy 13 honapos lett, igen.

Nyilvan ezt nem hagyom, de egyre tarthatatlanabb a helyzet. A kutya amugy turelmes, sot, meg sokszor o “kezdi” a dolgot azzal, hogy direkt odamegy, de na, biztosan neki se jo ez.

Arra gondoltam, hogy a kutya uj helye mostantol az eloszobaban lenne, ami az amerikai konyhas nappalibol nyilik, tehat latnank ot, nem masik helyisegbe lenne kizarva. Babaraccsal szeretnem elvalasztani, hogy lassuk is, de nyugodtan tudjon pihenni.

Ez szerintetek igy jo megoldas? Nem fogja ugy erezni a kutya, akinek eddig a helye a kanapen volt, hogy tulzottan kizarom a falkabol? Kertesben elunk, de napi egy seta is van,pont ugy, mint gyerek elott, nem hanyagoljuk el amugy!

júl. 21. 16:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Kitaszítva fogja magát érezni a kutya. Nyilván, ha sehogy máshogy nem tudjátok megoldani, akkor jobb ez, mintha csak pl megválnátok tőle.

Én nem értek a gyerekekhez, de gondolom 1 évesen még bőven nem hagyjátok magára a lakáson belül sem császkálni, akkor az miért nem opció, hogy csak nem engeditek ezt a viselkedést neki? Minél korábbi életszakasztól szokja, hogy normálisan bánjon az állattal, annál alapabb lesz később számára. Mire oda juttok, hogy egyedül hagyjátok a gyereket, addigra már valószínűleg nem lesz gond azzal, ahogy a kutyával bánik. Az, hogy elzárjátok a kutyát, nem oldja meg ezt a hosszútávú problémát.

júl. 21. 16:57
 2/14 A kérdező kommentje:

Nyilvan nem valok meg a kutyatol, ez soha fel se merulhet.

Egy legterben vagyunk, itt nem arrol van szo hogy magara hagyom a gyereket es a kutyat. Csak amikor egy pohar vizet nem tudsz meginni vagy wc-re elmenni anelkul, hogy kozben huszonotszor kozbe kelljen lepned, az igen megterhelo.

Most pl wc-re is ugy jarok, hogy a gyereket cipelem magammal es magunkra csukom az ajtot, biztos ami biztos. De ez mar kezd sok lenni.

Es ugye ott a sok aprosag meg, amit nem tudok normalisan megcsinalni emiatt, szo szerint nem fordulhatok el csak annyira se, hogy kifujjam az orrom.

Nyilvan tanitjuk a gyereket, folyamatosan magyarazok neki, de meg csak 1 eves, nem erti es nem tudom mikor lesz az, amikor majd megerti.

De addig idegileg kikeszulok :D

júl. 21. 17:12
 3/14 A kérdező kommentje:

Azt kihagytam, hogy egyebkent mar majdnem 15 honapos a kisfiam, szoval egy ideje megy mar ez, nem csak arrol van szo, hogy 2 napja tart es meguntam.

Nagyon nehez kerdes.

júl. 21. 17:14
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, biztos embertpróbáló. Ha a kutya így nem szorul perifériára (tehát a lakás elhelyezkedése olyan, hogy tényleg rátok lát, melletetek van, csak egy rács túloldalán), akkor szerintem elfogadható ez az opció. Viszont így is azt ajánlom, hogy minden nap tartsatok valamennyi közös időt, ahol rács nélkül ott a kutya és a gyerek is, és aktívan szoktassátok őket. A gyereket arra, hogy ne bántsa, piszkálja a kutyát, a kutyát meg arra, hogy inkább térjen ki a gyerek elől, ha olyan van.

Értem, hogy nehéz ügy, hogy vajon mikorra tanulja meg a gyerek, de valójában minden, amit tanítasz neki, az ilyen :) de értékes az erre szánt idő, meg fog térülni, még ha most nehéz is. De érthető szerintem, hogy nem tudsz/akarsz erre is fokozottan figyelni 0-24.

júl. 21. 17:27
 5/14 anonim válasza:
100%

Bizony, nehéz kérdés, és ezt nem is tudjuk itt megfejteni.

A gyerek nem érti, mert gyerek, de a kutya meg kutya, nem biztos, hogy a végtelenségig tűri a zaklatást, a háttérbe szorítás viszont féltékenységet válthat ki belőle (feltételes módban), ami szintén veszélyes lehet.

júl. 21. 17:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Abban kell gondolkoznod kérdező, hogy hosszútávon élhető megoldást találj, mert ez még egy ideig így lesz. A lányom ötéves múlt, nemrég lett kutyánk, szó szerint imádják egymást (tényleg kölcsönös), de néha úgy nyúl hozzá, hogy a hajam égnek áll, és bizony ilyenkor erősebben rá kell szólni. Ehhez mondjuk hozzátartozik az is, hogy a nagyszülőknél nagytestű kutya van, akivel születése óta együtt van, és a nagytestű talán kicsit többet bírt fizikailag, mint a mi kistestűnk. Most itt nem arra kell gondolni, hogy csépeli a kutyát, de néha mondjuk erősebben megfogja szerintem a mancsát, stb., bár a kutya sose jelzi, hogy fájna neki.

Amit én tudok javasolni, hogy legyen a kutyusnak egy elkerített rész, mint egy járóka. Szoktasd bele, és ha szusszanni akarsz kutya be, gyereknek tilos bemenni, és kicsit külön legyenek el. Nekünk van ilyen, első naptól használjuk - mondjuk mi inkább a kutya miatt, mert kezdetben hajlamos volt rágni és felenni mindent - a kutya már tudja, hogy az az ő “nyugihelye”, elvonul magától is sokszor. Nálunk mondjuk a gyerek bemehet hozzá, de ez már más kérdés.

júl. 21. 17:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul fogja érinteni a kutyát valamennyire, de inkább ez, mint baleset történjen. Rengeteg ismerősöm megoldotta ezt elzárás nélkül, de ha a gyereked pont kicsit makacsabbra sikerült és/vagy neked nincs megfelelő eszköztárad vagy határozottságod ennek ellensúlyozására, akkor ez van, idővel úgyis kinövi.
júl. 21. 17:43
 8/14 A kérdező kommentje:

Jelenleg reggel 6-tol fel 8-ig van a seta. Aztan meg kint vagyunk 10-ig, kozben a kisfiam homokozik, reggelizik stb, a kutyaval en labdazok vagy mar csak elfekszik a fuvon, mert faradt.

Akkor jovunk be, akkor zarnam el, de mint mondtam, az eloszobabol nyilik a konyha es a nappali. A nappali vegebol is ralatok az eloszobara.

Aztan amikor a kisfiam alszik deltol 2-ig, akkor megint kieengednem es vegul delutan 5-tol szabadon lenne reggelig, mivel 5-kor meg ki szoktunk menni picit, de legkesobb 7-re mar furdes, alvas van a kisfiam reszerol. Az udvaron nem zavarjak egymast,mert eleg figyelemelterelo a gyereknek, csak nem tudunk nagyon melegben kint lenni egesz nap.

Igazabol ezt ahogy igy leirtam,nekem nem hangzik rosszul, szoval kiprobaljuk aztan kiderul :D

Egyebkent tudja 10 honapos koratol kezdve nagyon szepen simogatni, ha akarja. Szoktuk is gyakorolni.

De ugye sokszor csak ugy ranyul es ha nem lennek ott, erosen a kezeben maradna a farka vagy a fule 🥺😅

Szobakennelunk van, abban alszik este 11-tol a kutyus, tok magatol megy be es az ajto sincs razarva. De nappal nem szeret ott lenni valamiert, igy en ezt elsokent elvetettem. Tacsko egyebkent, szoval igen, az biztos, hogy mas egy kisebb kutyus, mint egy nagy. Ha elore tudtam volna hogy igy alakul az eletunk, biztosan nagyobb kutyat valasztunk, bar anno meg a kanyarban se volt a gyerek, ugy volt hogy nekem nem lehet, a kutyus is csak ugy nalam landolt, mert a szomszedomnak nem kellett. De praktikusabb a nagytestu, ezt mar latom 🤣

júl. 21. 18:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is tacsink van (#6 vagyok), ráadásul ő is kölyök és valószínű még törpe méret sem lesz.

Nem kifejezetten kennelre gondoltam, nekünk 1,5m x 1 m területű helye van ( [link] ilyesmi, csak nekünk saját gyártmány, kb. 90-100 cm magas, ebben imád lenni, szinte az összes holmija ott van.

Szerintem amúgy mindkettőnek van előnye, a lányom pl. örül, hogy kicsi és ölbe tudja venni, gyakran néznek úgy mesét. Mondjuk nálunk elég nagy a kontraszt, a másik kutya kuvasz keverék.😃

júl. 21. 18:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, könnyű mondani, de ehhez idő és türelem kell. Több ismerősömnek van kutyája kisgyerekek mellett, ráadásul tömb lakásban élnek, ami ugye nem túl nagy, így elzárni sem lehet egy kutyát. Együtt nőttek fel. Igen, piszkálta a kutyát, a kutya tűrte, megszokta, ha nagyon unta, elbújt inkább vhova. A gyerek ahogy nő, változik, kinövi ezt az időszakot. Szerintem pont az nem jó megoldás, ha el van zárva a kutya, így kevésbé tudják megszokni egymást.
júl. 21. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!