Hogy telik az estétek egy pici baba és egy vagy több nagyobb gyerek mellett?
Kíváncsi lennék milyen az esti rutin. Hogy egyeztetitek össze a különböző korú gyerekek fürdetését, etetését, mesélést? Milyen sorrendben csináljátok a dolgokat? Hány órakor altattok? Milyen idősek a gyerekek?
Nekem még csak egy van, de tegnap este azon gondolkodtam, hogy lehet ezt ideálisan megoldani több gyerekkel? Melyikkel kezdeni? Hánykor?
Szia!
Én most várom a picibabát 22-ére! De van mellette egy osztályos és egy kiscsoportos kislányom is!
Nállunk fél fél 6-tól-fél 7 -ig Árva angyal van! Nagyon imádják! Addigra kész a vacsora, 7kor fürdés,de ők már egyedül fürdenek!:) fél nyolckor ágyba vannak meseolvasás és 8 kor mindent lekapcsolok hogy kitudják pihenni magukat,ovira és sulira! Ez másképp nem is szokott lenni! A kicsit is majd akkor fürdetem mikor A NAGYOK IS!
2 gyerekem van, most 1 és 3 évesek. Mikor a kicsi született első napokban én is bénáztam hogy hogy is lenne jó, meg kiestem az újszülött fürdetés menetéből már addigra (pedig nem volt oylan régen mikor a nagyobb pici volt) :)) szóval eleinte ugye mindent odakészíteni, az macerás volt, mindig kihagytam valamit. Mikor a férjem itthon van akkor oké volt mert én fürdettem a picit, az apja a nagyobbat és miután elkészültek, a nagyobb megkapta a tejet az ágyban , esti mesét, a kicsit meg szoptattam közben.
Szóval mindenképp egy időben a nagy alvásidejében csináltuk az esti rutint.
Tehát végülis a kicsi alkalmazkodott a nagyhoz.
Amikor egyedül voltam velük akkor macerásabb volt mert akkor úgy jártam általában jobban ha megfürdettem a nagyot, mese olvasás, tej és alvás és csak utána a kicsit,de ha pl. közben felébredt a kisbaba miközben a nagyot fürdettem, akkor kitenni a pihiszékébe és bízni benne hogy kibírja míg a naggyal végzek...
Aztán volt hogy a nagyot már letettem, a kcisit fürdettem stb. akkor meg a kicsi sírására hangjaira a nagy megélénkült, ki akart jönni nem akart aludni stb..
szóval eleinte macerásabb :)
Mostmár együtt fürdenek, biztosabban ülnek a kádban stb. Így egyszerre fürdenek, felöltöztetem előbb a kicsit aztán a nagyot majd együtt mesélés, kicsinek szopizás, nagynak tejecske és kész. kb. fél9re alszanak is.
Szia,
8 hetes és egy 2 éves gyermekem van.
Fél 7 körül vacsi, kicsi néz a hordozóból, vagy épp alszik.
7-kor gyors letusolok, utána a kicsi, kb. fél 8-ra kész ekkor szopizik. Nagy ilyenkor apával fürdik, kb. 8-rea kész, addigra kicsi jól lakik, megy apához büfizni, nagyot viszem a szobájába, mese alvás, kb. 20 perc. Ezalatt a kicsi általában bealszik apa kezében, ha nem, akkor még egy kicsi szopi azon elalszik. Kb. fél 9-háromnegyed 9-re mindkettő alszik. Persze néha borul minden, de hát van ilyen. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!