Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák akiknek a kisgyermeke...

Anyukák akiknek a kisgyermeke nyitogatta csukogatta a tenyerét pici korban, kinőtte? Az én fiam most kezdte el, kb egy hónapja és nézi közben a kezét nem sokáig csinálja de elég gyakran. Nagyon aggódok miatta. 10hónapos.

Figyelt kérdés
Mozgásfejlődése ütemesen halad, mindent időben csinált. Már mászik és az ágy mellett felkapaszkodva jár. Sokat gagyog és jó kedvű de sűrűn stimulál a kezével. Ideges vagyok.

júl. 15. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idős korban szinte még bármi ilyesmi normális. Főleg ha gagyog, szemedbe néz stb.

Adj neki időt. Státuszokon kiderül, ha baj van.

júl. 15. 14:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Most 46 éves, és meg mindig helyzettől függően hol kinyitja, hol becsukja a tenyerét. 🤷‍♀️

10 hónapos, hagyd már élni...

júl. 15. 14:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Haha utolsó, ezen jót nevettem! Igazad van! Köszönöm nektek. ☺️

júl. 15. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gáz, hogy mennyire elemezgetitek szegény gyerekeiteket. Mert ha véletlen valami baj van vele (99%, hogy nincs), már nem is akkora öröm, hogy ő van, hogy így rettegtek?!
júl. 15. 15:08
 5/8 A kérdező kommentje:
De, öröm hogy van! Bármi is van, a miénk, és mindenki attól függetlenül szereti a gyerekét, nyilván. De a véleményem szerint senki se akar abba az 1%ba tartozni. Mondjon ki mit akar nem hiszem el, ha bárki azt szeretné, hogy gond legyen. A mai világban pedig ez a “trend”, hiszem, hogy minden szülő aggódik miatta. Attól még szeretjük, imádjuk a gyerekünket, de valljuk be, neki is és nekünk is könnyebb lenne az életünk ha minden okés lenne.
júl. 15. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Még 1 éves sincs. Fejletlen az idegrendszere. Zárd be az internetet, ne olvass ilyeneket. Amik a neten vannak, az alapján én sem vagyok rendben... Védőnőnek említsd meg, ha attól megnyugszol, de ez még normális.
júl. 15. 16:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
"hiszem, hogy minden szülő aggódik miatta". Mi miatt, az autizmus miatt? Én pl nem. Sokkal jobban aggódom azert, hogy a gyerekem mittudomen, megsebesul, összetöri magát, vagy bármi, mert ezekre sajnos még mindig minden egyes nap sokkal nagyobb az esély a leggondosabb szülői felügyelet mellett is, mint arra, hogy a gyereked autista..azért aggódok, nehogy baja essen, igen...de ez, hogy ti osszeolvastok minden szrt, és utána stresszelitek akaratotokon kívül is ezzel az állandó elemezgetessel, azt sugallva neki, hogy ő nem elég jó..na ez azért remélem, nem jellemző minden szulore.
júl. 15. 19:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekkel vagyunk túl a kisgyerekkoron, soha eszünkbe sem jutott az autizmus.

Az elsőnek a mozgásfejlődése kicsit megkésett, azzal foglalkoztunk (de ott sem aggódtunk!), aztán nagyon erősen ekcémás volt kicsi korában, ill. töbször befulladt. Egyszer kórházba is került emiatt. Azért tényleg aggódtunk később is, amikor sípolva vette a levegőt. Szerencsére lassan-lassan kinőtte ezeket.

Mondjuk mi azért annyira utána olvastunk gyerekvállalás előtt (mármint szakember könyvében, nem idióta kismamák FB-csoportjaiban), hogy tudtuk: az, hogy nézegeti a kezét, nyitja-csukja az csupán azt jelenti, hogy ismerkedik a világgal, először is a saját testével. Nagyon édes volt az is, amikor pl. különböző hangokat adott ki, akkor a saját hangjával ismerkedett.

júl. 15. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!