Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezdjem a hozzátáplálást?...

Hogy kezdjem a hozzátáplálást? Mit adjak neki először? Babám 5 hónapos lesz 9 nap múlva.

Figyelt kérdés
eddig csak anyatejet kapott, tegnap óta kénytelen vagyok tápszerrel pótolni, mert nem elég neki a tejem. arra gondoltam, elkezdenék neki mást is adni. kérdés: mit? hogyan? mikor? egyáltalán hogy működik ez az egész?
2009. jan. 6. 16:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én először levekkel kezdtem. Almalevet adtam reggeli és ebéd között,de csak pár kanállal. Másnap ugyanabban az időpontban pár kanállal növeltem az adagot.( Az alma nekünk hasfogó volt.)5 nap elteltével már 50 ml adtam neki. Utána jött a baracklé ugyanígy. Majd az alma és a barackpüré. Barackkal is kezdheted.

A lényeg,hogy az új dolgokból először csak pár kanállal adj és egyszerre csak egyféléből, és délelőtt,hogyha nem veszel észre hasfájást vagy valami szokatlan dolgot,akkor lehet növelni az adagot. Utána pedig amennyit megeszik,megiszik. Később jöhet a banán,meggy.

A főzelékekkel még ráérsz egy hónap múlva.

Először burgonya megfőzve ,párolva tápszerrel v. anyatejjel hígítva. utána a krumpli mellé répa, cékla sütőtök,alma.stb.

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

2009. jan. 6. 16:31
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én almával kezdtem, aztán őszibarack, majd krumpli, s.répa, sütőtök. Egy ételt 5 napig vezettem be, mindig csak egy új legyen, hogy ha nem bírja, akkor tudd hogy mivel volt gond.

Új ételt mindig a délelőtti órákban vezess be, mert ha esetleg piszkálja a pociját, akkor az nem az éjszakába kavar be.

Először csak pár kanál, másnap 10-15 kanál, harmadnap fél adag, negyednap egész.

Én a reggeli szopi befejezése után 30-40 perccel adom a délelőtti gyümit.

Almát megmosod, meghámozod, lereszeled és taeszűrőn átpréseled. Így egy sűrű lét fogsz kapni, ezt adtam én az első két napban. Harmadnapon már turmixoltam a lereszelt almát és azt adtam.

2009. jan. 6. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!