Mi történt? Mikor lesz rendes napirendünk?
Szopizik vagy tápszeres? Ha szopizik, sok tejed van,menny időt vn cicin, hány óránként eszik? Veled alszik vagy kiságyban?
Írd meg ezeket légyszi hogy tudjak segíteni.
3gyerekes anya
Vártam a választ de látom nem tudsz most írni.Leírok egy pár dolgot ami nálunk bejött.
Ami biztos hogy a babád felcserélte a napszakokat.Nincs napirendje. Ha sokszor kér enni és sokszor nyugtalan az biztosan attól van hogy sok a tejed és nem jut elég tápláló zsírdúsabb tejhez.Ezen úgy tudsz változtatni hogy szopi elött lefejsz 30-50ml tejet és utánna szoptatsz.Az anyatejnek 2 "része" van az eleje vízesebb tejcukorban gazdag ez inkább szomj oltásra való.A un.hátsó tej a zsírdúsabb táplálóbb tej, ebből kell többet kapnia a babának.Ha sok a tejed az elöbbi hígabb tejből kap sokat amitől fájhat a hasa,hamarabb megemészti és hamarabb kér enni ekkor megint a híg tejet kapja így az ördögi körből soha nem juttok ki.Nappal nem kell altatni legyen annyit fent amennyit akar.Így elfárad estére rendesen és fog aludni.Minden babának más az alvás igénye.Próbáljatok a 3 óránkénti szopira beálnni.2 etetés között adj neki langyos babavizet lehet hogy csak szomjas és meg is nyugszik tőle.Estefelé legyen nyugodság és félhomály.Esti szopi elött mindenképp vidd el fürödni még akkor is ha elötte aludt mert ez egyrész újra kifárasztja másrészt megnyugtatja, ha szeret pancsizni.Esti szopi után oltsd el a villanyokat, legyen majdnem sötét.Olvasó lámpa vagy a tv fénye legyen csak és emellett legyen nyugalom.Bújjatok össze az ágyban és ne beszélgess vele csak feküdj mellette.Éjjel ha pelust kell cserélni a lehető legkevesebb fény mellett, gyorsan és beszélgetés nélkül tedd a dolgod mint egy robot,aztán újra tedd magad mellé az ágyba és beszélgetés nélkül légy mellette aludj.Ne vedd fel dajkálni sem, se sétálni hogy aludjon.
Ennek a módszernek pár nap alatt kell hogy legyen eredménye.Max 1 hét alatt vissza kell állnia a nap - éjj egyensúlynak.
Remélem tudtam segíteni.Ha valami nem egyértelmű kérdezz.
Sok sikert és kitartást!
3 kisgyerekes anya
Ahogy írta a 3gyerekes Anyuka, az jó, úgy szoptass. Mi 3 hétig voltunk korházba a szülés után, erre megtanitottak a csecsemős nővérek, hogy fejjem le az elejét a tejcsinek, szopi előtt. Mert a kakijuk is azért lesz zöld, mert a cukros előtejből eszik sokat a baba.
Ezzel hamar jóllakik, DE csak rövid időre.
Sőt a hasfájást is ez okozza, ha nem szopja végig a baba a menüt, és mindig csak az elejéből lakik jól és sokszor. Mondjuk este csak akkor fejtem le az elejét, ha nagyon priccolt a tejem, mert sokszor volt olyan, hogy megnyomtam és csak folyt magától :)
Én nappal ha szoptattam, fejtem az elejéből, megetettem és a végén egy kiskanál babavizet adtam neki.
A fürdést tényleg ne hagyjátok ki mert az elválasztja a nappalt az éjszakától.
Én a babakocsis alvást kihagynám, tudom nem könnyü, de én 5 hónapig altattam a lányom vissza délben, hogy legalább akkor aludjon egy nagyot, mert amúgy csak 3szor 30percet tudott.
De beindult a mozgása ezerrel és megtört a jég :)
van, hogy egy alvása akár 2óra hosszú is van, vagy a délelőtti vagy a délutáni, változó.
Most hat hónapos múlt, eddig én minden napot megszenvedtem, gondoltam majd csak megszokja, hogy aludni kell, de magátol felkelt volna így visszaaltattam.
De csak kiságyba!
Amúgy meg babusgasd sokat nyugodtan nem lesz elkapatva, legalábbis nálam nem lett, pedig nagyon-nagyon sokat öleltem....stb.
Majd írj :)
Kb.: 15-20ml-t, ha cumisüvegbe fejed látod a mennyiséget.
A tápláló tejcsi jó fehér-sárgás szinü.
Az előtej, vizes, híg, látni a különbséget.
Csak ügyesen, menni fog :)
21:33, 12:11-es vagyok
Még annyi, írtad, hogy hajnalban már nem aludt jól.
Nem biztos, hogy nem aludt jól, a csecsemők nagyon sokszor úgy alszanak, hogy nyögnek, nyöszörögnek, morognak mint a kiskutyák :)
Én nem is tudtam megszokni, a férjem aludt vele egy szobában 3hónapig, Ő aludt mint a tej, nem zavarta, csak akkor ébredt és szólt nekem, ha etetni kellett, valahogy ráérzett és tudott különbséget tenni.
Én meg mindig csak füleltem, hogy haaaaa, na most ébred közben volt, hogy még eltelt 2óra hossza is, én meg csak pislogtam.
Keresek egy pár dolgot és linkelem Neked ha meg van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!