Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gastrotuss szirup miatt nem...

Gastrotuss szirup miatt nem kakil?

Figyelt kérdés
A 4 hetes babánknak csendes refluxa van, a védőnő ezt a szirupot javasolta. 6 napja használjuk, az elmúlt 5 napban nem volt kaki... próbáltam tornáztatni, simogatni, szegényt még lázmérőzni is, de semmi. A gyerekorvos szerint mindegy, mert anyatejes és máshogy hasznosul. De ezelőtt minden nap volt kaki, ezért szerintem mégsem ok. Jártatok hasonlóan? Mi volt a megoldás? Nagyon el vagyok keseredve, hogy a szirup még ártott is, a tünetei pedig nem javulnak. Hátrafeszítve sír cicizésnél, sípolva vesz levegőt, nyeldekel, félrenyel, csuklik, néha tele az orra.
júl. 9. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor ne használd, amúgy sem csodaszer. A lányomnal pont fordítva volt, most itta, 7 évesen, refluxra és úgy meghajtotta, hogy már a jatszóra se tudtunk kimenni, mert mindenhol kakilnia kellett. Abbahagytuk, és most a reflux sincs neki.
júl. 9. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Babakorban is volt refluxa. Az ar (anti reflux) tápszer vált be, az sűrűbb. És sokat bufiztettem, de nem a hatamra raktam, hanem ültettem az ölemben, hasamnak támaszkodott, így nem nyomtam a hasát.
júl. 9. 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nutritonnal jobban jarnal, probaljatok ki azt. Igaz en tapszerbe kevertem neki, de meg lehet csinalni kulon is es kiskanallal beadni, mivel szopizik. Persze orvossal konzultalj.

A gastrotuss nalunk nem artott de nem is hasznalt, cserebe ugye nagyreszt cukor, ugyhogy en nem eroltettem inkabb.

júl. 9. 12:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem segít, akkor tényleg ne használd. Sokaknak úgy segít amúgy, ha étkezés előtt adják be a babának. Illetve a csendes reflux lehet tejfehérje allergia tünete is, bár elvileg akkor több tünetnek is kell lennie mint pl szorulás, pöttyök, rossz alvás, sok sírás...stb.

Nagyon sok baba refluxos amúgy, úgyhogy amíg nem okoz különösebb gondot, nem tudsz vele mit csinálni.

júl. 9. 14:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Csendes reflux( belső reflux) tünete lehet a tejfehérje allergia.Ha szoptatsz ne egyél tejterméket és nézd meg hogy van e változás.
júl. 9. 22:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!