Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menjen vagy ne menjen a klíma...

Menjen vagy ne menjen a klíma az 1 hónapos baba mellett?

Figyelt kérdés
Panelban lakunk, klíma nélkül ilyen időben felmegy délutanra lehúzott redőnnyel is 30 fok fölé simán klíma nélkül. Hiába van lengén, hallottam hogy az ilyen meleg növelheti a bölcsőhalál kockazatát. Arra gondoltam, hogy 25-26 fokra bekapcsolnám a klímát de csak szakaszosan. Ezzel is nagy a veszélye hogy megfázik? Természetesen nyár elején ki lett tisztítva a klíma.
júl. 7. 11:23
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Július végén született a nagyobb lányom, a szülőszobán nem, de a gyermekágyon a szobákban már működött a klíma a kórházban. Otthon én is légkondis lakásba vittem haza, mert ami nekem kényelmetlen, az nyilván neki is az. Simán ment 21-22 fokon egész nap, éjszaka is, ha éppen olyan meleg volt. A lakásunk szellőztethetetlen, csak egy irányba néz az összes ablak, ha éppen nem fúj be a szél, hiába van nyitva bármi is. Szóval akkor kellett a légkondi, ha nem akartál megpusztulni. Főleg nyáron, 40 fokban, tetőtérben. Élhetetlen lett volna. Soha semmi baja nem lett a gyereknek tőle. Védőnő, orvos is jött házhoz (akkor még covid volt), nem szólt egyikük se egy szót se, max megjegyezték, hogy milyen kellemes bent a levegő, kintről érkezve. Szóval én ezen nem aggódtam és nem is aggódnék. Továbbra is lelkiismeretlenül használjuk ilyenkor a klímát, pedig már költöztünk, sokkal jobb a helyzet a házunkban, de hát 30 fok az szellőzés mellett is 30 fok.
júl. 7. 11:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Rendben akkor bekapcsolom.
júl. 7. 11:35
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

21-22 fokon? Télen meg minimum 25-re fűtötök, mi 1-es?

21-22 fokon NE menjen a klíma se kicsi, se nagy gyerek mellett!

A kinti levegőtől max. 5 fokkal kevesebb az egészséges mindenkinek.

júl. 7. 11:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Én 25-26 on járatom most, ennél kevesebb szerintem is hideg.
júl. 7. 11:50
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Teli gyerekeim vannak, de biztosan nem pacoltam volna magunkat nyaron a 38 fokos lakasban. Kapcsold be nyugodtan.
júl. 7. 11:58
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
Nálam 24 fokra van belőve. Megy éjjel nappal mióta ilyen melegek vannak. Addig szoktam kikapcsolni ameddig kiszellőztetem. Van kis gyerek, kisállat, én pedig 31 hetes kismama vagyok. Köszönjük mindenki remekül van 😊
júl. 7. 12:06
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Nyugodtan kapcsold be, semmi baja nem lesz ha ésszel használod, márpedig nyilván úgy fogod.

Ne legyen nagyon hideg, hanem amiben kellemesen érzitek magatokat. A klíma legyen rendszeresen takarítva.

júl. 7. 13:02
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk 23 fok körül van a hőmérséklet, és télen sem fűtünk többre, mert megpusztulnék. Éjszaka még a 23 fokot is sokallom, de mivel nyáron le vagyunk vetkőzve, nem állítom hűvösebbre. Még éppen kapok levegőt mellette :D
júl. 7. 13:32
 9/10 anonim ***** válasza:
71%
Nyáron 23 fokon megy a klíma, télen 20-18 fokon a fűtés (nappal/éjszaka). Én is klímás lakásba vittem haza az újszülöttet. A védőnő meg is jegyezte hogy jól tesszük, sokkal jobb a babáknak. Szülészeti klinikán is mentek a klímák 40 fokos időjárás mellett.
júl. 7. 13:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy legyen beállitva, hogy ne közvetlenül rá menjen a hűvösebb levegő és akkor nem lehet semmi baja, ne aggódj.
júl. 7. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!