Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves babám sokat iszik?

1 éves babám sokat iszik?

Figyelt kérdés
11 kg. Kétszer kap 200 ml tápszert, éjjel megiszik 1 cumisüveg vizet és nappal is sokat iszik, szerintem kb. 6 pohárral. Nagyjából megvan a napi 1,5 liter, lehet hogy több is. Nem sok ez? Tudom, hogy ez tünete lehet a cukorbetegségnek. Elég sokat eszik is egyébként.

2024. júl. 1. 00:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%
Vizsgáltasd ki. Kedden szólj a háziorvosnak.
2024. júl. 1. 00:15
 2/15 anonim ***** válasza:
71%

Lehet a meleg miatt, lehet cukorbeteg.

Vizelete édes szagú?

Fogyott?

Izzad esetleg csak úgy random?

Vidd el orvoshoz, esetleg egy gyógyszertárba, ott megmerik a cukrat rögtön.

2024. júl. 1. 00:33
 3/15 anonim ***** válasza:
69%

Szia. Összehasonlításként, az én 16 hónaposom:

Reggel 180 ml tápszer

Napközben 300 ml-es üveg víz egész napra, de gyakran csak hàromnegyedéig fogy el

Este 210 ml tápszer

+ persze a napközbeni étkezések.

2024. júl. 1. 03:42
 4/15 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Amikor kórházban voltunk, akkor ezt mondták.

10 kiló felett 1 liter + annyiszor 50 ml, amennyi kilóval több.

11 kilósnak 1050 ml. Ez lenne a minimum. Akkoriban a gyerekem a felét nem itta meg, gond is volt. Inkább legyen több, mint kevesebb, de ha gondolod kérj vizsgálatot.

Ha télen inna ennyit, én akkor aggódnék. De 40 fokban?

2024. júl. 1. 06:14
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

Biztosan nem cukorbeteg. Annak más és nagyon súlyos tünetei lennének egy csecsemőnél.

Egyébként sokat iszik, és nyilván sokat is eszik, ha ilyen súlya van.

2024. júl. 1. 06:44
 6/15 A kérdező kommentje:
Más tünete nincsen. Igen, azért is írtam a súlyát, mert a korához képest nagy baba. Majd a védőnél esetleg legközelebb rákérdezek.
2024. júl. 1. 10:09
 7/15 anonim ***** válasza:
Az egyik fő tünet cukorbetegség esetén épp az lenne, hogy nem hízik a baba.
2024. júl. 1. 10:12
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem nagyon izgatod magad, kérdező, mert Prof. Dr. 5-ös a Gyakorikérdések Kórházból határozottan távdiagnosztizálta, hogy nem az! Nem védőnő kell (akik közül sok a hülye), hanem labor, és nem majd, hanem most.

A fokozott étvágy kifejezetten tünet, próbálja magába juttatni a cukrot, ami nem hasznosul.

Patikában nem fognak egy egyévest megszúrni, az különben se alkalmas erre a vizsgálatra.

2024. júl. 1. 10:23
 9/15 anonim ***** válasza:
64%
Mindkét gyerekem simán megivott ennyit, nyár van 35 fok. Jóhogy nem 3-4 deci vizet iszik egy nap. Az lenne a baj
2024. júl. 1. 10:26
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Ki beszél 3-4-rő, 9-es? Szándékosan csúsztatsz, de mi nem vagyunk hülyék! Amúgy a lakásban nincs 35. Nem tudom, hány évesek a gyerekeid, de nem hiszem, hogy emlékszel, hogy egyéves korukban mennyit ittak. A kezeletlen cukorbetegség halálos betegség. Nem játék. Nem hinném, hogy szól érv az orvoshoz menés elkerülésére.
2024. júl. 1. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!