Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is ennyire tönkrement?

Más is ennyire tönkrement?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves kisfiam, és egy csapodár, megbízhatatlan párom. Szinte sosincs itthon, mert folyton dolgozik (ez az egyetlen pozitívum), ha van is szabadideje, a haverokkal lóg. Semmit nem segít itthon vagy a gyerek körül, még sosem volt pl. velünk játszótéren vagy hasonló. Családom sajnos már nem él, az övé sem, segítségem így semmi nincs. Jövőre megyek vissza dolgozni, addig itthon vagyok, egész héten tök egyedül a gyerekkel, minden rám marad, de már nem bírom. :( A terhesség, a szülés és az első hónapok a plusz súly fizikailag tönkretettek, a testem egy katasztrófa, önbizalmam semmi. A gyerkőc szépen fejlődik, nagyon ügyes kis srác, jó húsban van 14 kiló lesz lassan, panelban lakunk, egyre kevésbé bírom cipelni, már fáj mindenem, komoly fájdalmaim vannak. Cipekszem a boltból, ellátom a háztartást, de lelkileg és idegileg teljesen felőrölt ez az egész, érzem hogy tönkrementem bele.
2010. okt. 31. 08:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

egy mődon tudod a párod befogni, ha hazajön mondd meg neki el kell menned a boltba, hagyd itthon a gyerekkel, és menj egyedül, csak könnyebb úgy, vagy írd ösdze a párodnak mi kell, és küldd el!

Heti 1 szabad estét beszélj meg vele, akkor elmehetsz barátnőzni, vagy csak sétálni egyedül! Rajtad is múlik, mire haza ér öltözz fel, és mondd meg neki dolgod van, menj el 1-2 órára!

Menj el a háziorvoshoz, lehet vérszegég vagy valami vitaminhiányod is lehet, hátha jobban bírsz majd!

2010. okt. 31. 09:00
 2/9 anonim ***** válasza:

kétségtelenül rengeteget kell adni és áldozni mgunkból a babáinkért!!! mi anyák vagyunk.

a legtöbb apuka ilyen, fogalmuk sincs dolgokról. ülj le vele és beszéljétek meg. írj napirendet, ahol 2 délutánra ő van beírva a gyerekkel játékra!

apává válni nagyon nehéz! persze tudom anyává is, de nekünk nincs mentsvárunk, meg kell oldanunk mindent. apukának ott a mentsvár, azaz TE.

én rengeteget csesztettem a férjem, mire elegem lett, hogy semmit nem csinál egy házisárkánynak éreztem magam. leültünk egy nagy beszélgetésre.

akkor jöttem rá, neki tényleg nehéz ez, és hogy miért is nehéz ez az egész neki, amikor nekem tök természetes..

üljetek le tényleg és őszintén beszélj vele, mert teljesen belerokkansz így lelkileg ebbe az egészbe.

ketten vállaltátok a gyereket, legyetek igazi család végre ti is! értse meg,hogy fel kell nőnie és nem mindent a másikra hárítani!

2010. okt. 31. 09:27
 3/9 anonim ***** válasza:

második vagyok. a lnyeget elfelejtettem: igen, volt, hogy úgy éreztem tönkremegyek és emiatt lelkiismeretfurdalásom is volt, hiszen egy babával boldognak kell lenni!

mégis azt éreztem egy roncs vagyok, ez csak rosszabb lesz, lassan egy anorexiás jobban néz ki, mint én, semmi alakom semmi életkedvem nem maradt.

akkor döntöttrem el, hogy változtatni fogok és ezt nekem kell megtennem, mert rajtam is nagyon sok múlik. hogyan állok a dolgokhoz hozzá. próbáld megláti az apró pozitívumokat.

2010. okt. 31. 09:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Nallunk az valt be, hogy egyik penteken delutan (4-tol este 9-ig) en megyek a masik penteken meg o. Ilyenkor mehet baratozni es en is baratnozni. A forma 1-et es a focit vasarnap megnezi de ezalatt vasal es igy en nem banom es o is nezheti. Napkozben sokat nem segit, neha jatszik vele delutan este fele egy kicsit de a pentek nekunk jo megoldas volt, hogy en is feltoltodjek energiaval kicsit es magamra forditsak egy kis idot. 2 hetente 1 penteket igazan kibirhatna a te parod is.
2010. okt. 31. 12:37
 5/9 anonim ***** válasza:
nem értek egyet azzal,hogy a legtöbb apuka ilyen.Mert nem ilyen,és nem azért írom,mert az enyém messziről se hasonlít rá,de nem ismerek a környezetembe ilyen apukát.Azzal se értek egyet hogy csakis áldozatokat kell hoznunk mert anyák vagyunk.azok vagyunk,meg nők,meg feleségek,meg szeretők.barátok és még sorolhatnám.Valószínű a párod nem egy családapa beállítottságú,ha nem tudsz vele beszélni erről akkor neked kell úgy berendezni az életed,mintha egyedülálló szülő lennél.vásárolj be csak 2 naponta,főzz több napra,és élvezd hogy a fiaddal lehetsz.már ennyi idősen szépen megy,ne te cipeld fel,sétáljatok fel együtt.persze időnként hozva őt.rakj be jó zenéket,énekelj,táncoljatok,érezzétek jol magatok.Gondold végig ki az akire rá tudnád bízni kis időre,biztos van olyan ember.és jelentkezz be a fodrászhoz.ha tudsz egy kicsit változtatni a személéleteden,lehet a fizikai bajok is megszűnnek,és a párod és észreveszi hogy változtál.a lényeg,hogy ne hagyd magad.
2010. okt. 31. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sem ilyenek a pasik, vagyis nem mind, én nagyon jó apukákat ismerek, akik odavannak a gyerekért, és sokat foglalkoznak vele, és megértik, hogy az anyukának is kell kikapcsolódás néha. A párod elég érzéketlennek tűnik, én is beolvasnék neki, hogy ez így nem mehet tovább, és ne csak magával törődjön, hiszen ketten vállaltátok azt a gyereket. Az önbizalmad is vissza kell szerezni, fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, mert így súlyos depresszióba eshetsz. Ezt meg kell értenie. Bár, ha csapodár és megbízhatatlan, én nem maradnék vele.
2010. okt. 31. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
És nagyon sajnállak, és minden nőt, aki ilyen pasival kell, hogy gyereket neveljen.
2010. okt. 31. 14:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást :) Abba már kezdek beletörődni, hogy ő ilyen,, hogy nem veszi ki kellően a részét a gyermeknevelésből, a gyermekünkkel való foglalkozásból. A legrosszabb a fizikai része, hogy érzem szinte fogytán az erőm, , alig bírom a tempót az egyre aktívabb, egyre nagyobb mozgásigénnyel bíró gyerekemmel. :( Fáj mindenem, nem tudom mit tegyek
2010. okt. 31. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:

ha nem jutsz vele dűlőre, vidd el játszóházba 1 napot egy héten, és ha jól megy és tetszik neki, akkor egy idő után ott is lehet hagyni pár órára, fél napra. nálunk van ilyen lehetőség, mondjuk 500.- óránként, de ha nincs más, akkor ez is jobb, mint a semmi.

nem tudom, esetleg egy barátnő is vigyázhatna a gyerekre, hetente egy napot. vagy bébiszitter. (mert mondjuk nekem nincs olyan barátnőm, akire egész napra rábízhatnám a gyereket).

esetleg próbáld meg bölcsibe vinni heti 1-2 napot, akkor ki tudsz kapcsolódni. olvastam korábban egy anyuka így csinálja. egyik "szabadnapján" takarít, ellátja a háztartást, a másikon, meg azt csinál, amihez kedve van. pl. vásárlás, pihenés, tv-zés, bnőzés, bármi.

a többi napon sokkal jobban bírnád a strapát és jobban is élveznéd a gyerekeddel töltött időt.

de ettől függetlenül a házasságodban alapvető problémák is vannak, amiket meg kell beszélni, és megoldást találni rájuk, mert ez hosszú távon nem fog jóra vezetni, ahogy most éltek. de ezt már korábban említettem: beszélgessetek!!

2010. nov. 1. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!