Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bepunnyadtam, mióta megszülete...

Bepunnyadtam, mióta megszületett a babánk? Éreztetek ilyet ti is? Mi segített?

Figyelt kérdés

9 hete szültem, minden csodás és tökéletes. Tudom, túlzásnak tűnik, de tényleg úgy érezzük, hogy a babával lett teljes a családunk.

A babánk "jó gyerek", az első hetekben evett és aludt, éjjel nem ébred, eddig a hasfájás is elkerült. Tehát nem tudom azt mondani, hogy azért nincs kedvem semmihez, sehová menni, mert hullafáradt lennék, aki a pirosnál is elalszik.

De bárhová hívnak, bármi programom/programunk lenne, nincs kedvem hozzá. Legyen ez akár egy barátnős találka, akár kényelmi program, pl. masszázs, kozmetikus. Vagy egy szimpla nagybevásárlás. 4 napja a Wolt tart minket életben, mert ha eszembe jut, hogy össze kéne szednem, mi kell itthonra, miket főznénk, az élettől is elmegy a kedvem, főleg, ha még mindent el is kéne pakoljak.

Az orvosom a kontrollon rendben talált mindent, újra tornázhatnék, mozoghatnék. Örültem, mert a szülés előtt hetente 4-5 alkalommal sportoltam, úgy voltam vele, hogy kezdjük heti 3-mal. 2 hete vettem rá magam, akkor voltam kétszer, azóta semmi.

Itthon vagyunk, ha ébren van a pici, vele foglalkozom, játszunk, puszilgatom, ölelgetem (lassan már összenövünk, annyit van a kezemben). Ha alszik, sorozatozom, olvasok, napozok, elvagyok itthon. Úgy érzem kicsit, mikor gyerekként beteg voltak, 1-2 hetet hiányoztam az iskolából és mikor újra mennem kellett, nehéz volt a visszaszokás, mert csak otthon lettem volna legszívesebben. Ami azért furcsa, mert a baba előtt nagyon aktív életet éltem, volt, hogy épp aludni estünk haza csak. Most meg napok is eltelnek úgy, hogy ki sem lépek a házból.

Segítségünk is van, anyukám naponta szokott jönni, anyósom is 2-3 naponta benéz unokázni kicsit. Barátnőim is jönnek azért hetente, ők is mondták, hogy ha akarunk a férjemmel kettesben lenni, nekik is szólhatunk, mert szívesen babáznak akár egész nap.

2024. jún. 27. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen én is voltam így és szerintem nincs ezzel baj, pici még a baba.

Idővel úgyis lesz igényed újra ezekhez.

2024. jún. 27. 10:47
 2/8 anonim válasza:
100%
Nekem ehhez gyerek sem kellett, és ez megy már 40 éve
2024. jún. 27. 10:50
 3/8 A kérdező kommentje:

De az a baj, hogy nem csak társaságba menni nincs kedvem, hanem alapdolgokhoz, mint pl. egy nagybevásárlás összeállítása, megrendelése.

15 éves korom óta kéthetente géllakkoztatok, még covid alatt is mentem, mert utálom a lenövést nézni. Most ehhez is kb. meg kell erőszakoljam magam, pedig ugyanoda járok, jókat beszélgetünk és mikor már ott vagyok, nincs bajom, de elindulni, összeszedni magam szörnyű.

Lejárt az útlevelem, augusztusban megyünk olyan országba, ahová kelleni fog. Azt számolgattam, hogy meddig húzhatom, mikor van az utolsó időpont, amíg intézhetem.

Itthoni dolgokkal is ezt csinálom, hallom, hogy lejárt a szárítógép, de addig nem pakolom ki, amíg újabb adag ruhát át nem pakolok bele. Jó ideje kéne pár dolgot elintézni itthon, igazából leginkább lakberendezés az egész, gondoltam, majd a picivel úgyis itthon leszek, közben intézek, rendelek mindent. Hozzákezdeni sincs kedvem, nemhogy még majd nekiállni pakolni, várni a szerelőket, takarítani utánuk stb.

Vagy hívtak barátaink a nyaralójukba, Horvátországba, szintén babával mennek. Gondolkoztunk, hogy csatlakozunk, de mondtam a férjemnek, hogy ha nekem 2x7 órát kocsiban kell töltenem, utána még 8-10 napot másokkal egy házban, koporsóban fog onnan hazahozni.

2024. jún. 27. 11:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Most szerintem ettol ne ess ketsegbe, nekem is vannak ilyen idoszakaim.

Amiota amugy a kisfiam kuszik-maszik es “edzesben” vagyok egesz nap, mert amugy meg a hazat is lebontja es allandoan rohanni kell utana, azota tobb az energiam mas dolgokra is.

Mondjuk a sportra igy kozel 1 ev tavlatabol se nagyon vettem ra magam,na arra kulon mar tenyleg nincsen energiam es kedvem🤣

2024. jún. 27. 11:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja nem, 4-es vagyok, 2 gyerunkanyukamos programot megcsinaltam otthon, amikor meg nem kuszott a kisfiam es nem kellett rohangalni utana :D

Esetleg azt nezd meg, pont az volt nekem a jo benne, hogy nem kellett menni sehova, mert ugy terembe nem vagyok mar, pedig szules elott 5 evig jartam sulyzos edzesekre. De mar egyszeruen nem megy.

Meg egyebkent nagyon ovatosan is kell ujra felepiteni a sportot.

2024. jún. 27. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt ugy hivjak hogy lustasag :). Neked kell erot venned magadon
2024. jún. 27. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez fásultság konkrétan. Átmeneti időszakokban teljesen oké, de hosszútávon azért figyelj rá, hogy megembereld magad és igenis lépj ki ebből néha. Az élet nem áll meg, évekre "bezárkózni" nem egészséges, pláne hogy utána nagyjából dupla annyi pörgés jön, mint gyerek előtt. (Hozni-vinni, kisbarátokkal találkozni, aztán edzések, szakkörök, barátok, stb. stb.)

Egyébként én is érzem ezt időszakosan, de aztán mindig olyan jól esik, hogy rávettem magam a kimozdulásra...

2024. jún. 27. 12:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Én előtte is szétszórt voltam, nehezen tudtam összeszervezni az életem, kitalálni mit főzzek, hova menjünk stb.

Férjem dettó.

Mióta megvan a gyerek ez 100x nehezebb lett. Csak sodródunk jórészt. Egyéni beállítódás kérdése hogy mennyire de mindenkinek leterheli az agyát szerintem.

2024. jún. 27. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!