Mikortól értenek meg minket a babák? Gondolok itt arra pl: hol a kutyus? Vagy hol a mama? Mikor van az, hogy mi is észrevesszük, hogy érti is amit mondunk? Mert én mindig úgy látom, hogy az én fiam nem érti. 8 hónapos.
Az én fiam még nem volt 9 hónapos, mikor arra a kérdésre, hogy "Hol a maci?", odamászott a macihoz és megfogta, szóval akkor már értenie kellett. 11 hónaposan már biztonsággal mutogatott ismert dolgokra, ha kérdeztük.
A 15 hónap nagyon sok, addigra már sok dolgot kell tudniuk kérésre, felszólításra megcsinálni...
1 évesen kell értenie alapvető utasításokat. Pl Tedd le a macit!
9 hónaposan azt hiszem olyan van a védőnő kérdőívében, hogy arra, hogyha mikor fel enni készülnöd azt mondod "gyere ide", akkor nyújtja-e a karját feléd. Tehát a mindennapi szituációkhoz kapcsolódó dolgokat kell értenie.
Az én kisfiam 7 hónapos, a nevére hallgat és mostanában kezdtem észrevenni, hogy talán kezd alapvető dolgokat érteni abból amit csinláunk/beszélünk hozzá. Szerintem ha mondom, hogy várj hozom a tápszered, akkor érti, már nem sír amíg elkészítem.
Nyolc hónaposan már ilyeneket biztosan megtett, hogy kérdeztem tőle, hogy valami/valaki hol van?, és ő odanézett.
Még a macskáinkat is név szerint ismerte, mert arra a macskára nézett, amelyiknek a nevét mondtam.
De például rámutatni még most sem mutat rá, hogyha megkérdezem, csak odanéz. Csak azt mutatja, amit ő szeretne. 16 hónapos most.
Szerintem azt hogy "hol a labda" még nem kell értenie. Az elég hogy nyújtja a kezét ha azt mondod gyere megyünk.
Esetleg próbáld meg hogy elé tartod a macit és a labdát és mondd hogy vedd el a macit. Akkor a maciért nyúl-e.
7 vagy 8 hónapos volt amikor mondtam, hogy ebédet kellene melegítenem, kikúszott a konyhába és kiabált nekem, hogy "nyamnyam"
Szintén 7 hónapos volt amikor szóltam neki, hogy megyünk fogat mosni, és elkezdte imitálni a fogmosást és kikúszott a fürdőbe.
Egyébként ha kérdezel tőle, próbáld meg úgy kérdezni, hogy "Látod a labdát?" vagy mond neki, hogy "Én látok egy autót, te látod az autót?"
Ha így kérdeztem, a kisfiam azonnal elkezdte tekergetni a nyakát és keresni az adott dolgot.
Ha meg úgy kérdeztem, hogy "Hol van a maci?" az sosem hatotta meg.
Most már nyílván jobban reagál a hol van típusú kérdésekre, de már 16 hónapos.
Nem gond, épp nem akar mutogatni.
Nincs kedve olyat játszani. Majd máskor fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!