Mikor számít jó vagy rossz alvónak egy baba vagy kisgyerek?
Tudom hogy relatív, de annyira eltérő véleményeket hallok a környezetemben, hogy őszintén kíváncsi vagyok rá itt ki mit gondol.
A kisfiamat én átlagos jó alvónak mondanám. Kb 1 hónapos koráig összevissza kelt elég sokszor, aztán kb fél éves koráig 2-3 alkalommal. Onnantól egyszer ébredt éjszaka, persze betegségeket, pár fogzós éjszakát leszámítva. Általában gyorsan visszaaludt, de olyan is volt hogy órákat virrasztottunk éjszaka. 2 éves korától kezdte fixen átaludni az éjszakát.
Amikor ezt elmesélem, van aki irigykedik hogy milyen könnyű volt nekem, valaki meg hüledezik hogy ez kemény lehetett, az övé jól aludt az elejétől fogva.
Szerintetek mi az átlag? Mikor számít jó vagy rossz alvónak egy baba?
Ez tényleg relatív.
Nekem rossznak számítana a tiétek, mert a fiam 8, a lányom 7 hetes kora óta nem kel éjjel (már 12 és 4 évesek, nem romlott el sosem az alvásuk), de tisztában vagyok vele, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert nem ez az átlagos.
relatív...
Míg a fiam kicsi volt, 1 éves koráig 3 óránként kelt, cicizett, aludt. Én már erre mondtam akkor, hogy rossz alvó. 1 éves korában leszoktattam, azóta 1x kelt úgy 4 éves koráig. Ivott, aludt.
Kimerített.
Majd jött a lányom, aki 1éves koráig óránként, max 2óránként kelt, azóta 2,5 éves, a mai napig kel 3x
úgyhogy visszasírom, a fiam "rossz" alvását.
Én azt tapasztalom a környezetemben, hogy akinek "jó alvó" babája van és megkérdezem, hogy mi a titka, rögtön kiderül, hogy egész éjjel cici van a szájában. 🤣
Vagy a másik, hogy még 1x sem aludt a kiságyban, helyette autóshordozó, babakocsi, adamo hinta,szülők között alszik, stb...
1. vagyok.
Én is cáfolnám 5-ös. Mindkét gyerekem tápszeres volt és első perctől a saját szobájukban alszanak.
5, tök mindegy hol és hogy alszik a gyerek.
Az anyának is szüksége van a pihenésre
Ha a kisagyba nzyuszog a gyerek, de az anyja mellett nem, akkor az anyja nem fog kiszúrni saját magával, berakja a gyereket maga mellé
Én is ezt csináltam, és soha nem volt bajom a kialvatlansággal szerencsére .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!