Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan és milyen gyakran...

Hogyan és milyen gyakran kínáljam a babát vízzel?

Figyelt kérdés
6 és fél hónapos, elkezdtük a hozzátáplálást is, viszont eddig még külön vizet nem kapott. Most jönnek a nagy melegek, van, aki azt tanácsolta, hogy szoptassam gyakrabban a folyadék miatt, de én a napi 5-6 szopi mellett szívesebben kínálnám a vizet szomjoltásra minthogy még több szoptatás legyen (inkább az lenne a cél, hogy idővel egyre kevesebb cicit igényeljen - addig persze annyiszor szopizhat ahányszor szeretne). Próbáltam a vizet ilyen kis csőrös, szopogatós itatópohárból is és sima kispohárból is, de az előbbinél inkább csak rágogatta a csőrét (gondolom jólesett neki a növekvő fogacskái miatt), a sima pohárnál meg a nagy része a bodyján kötött ki. Hányszor és miből lenne érdemes vízzel kínálnom, nektek mi vált be, hogy volt?
jún. 10. 09:27
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Nekünk a tejszínhabnyomó teteje vált be :-) Odaadtam neki fürdéshez játszani és elkezdett inni belőle.

A másik a Tommee Tippee itatópohár. Alapból fedő nélkül használjuk. Azért választottam, mert henger alakú (nehezebben borul mintha összeszűkülne az alja), és hatalmas fülei vannak.

Útközben viszünk egy tejszínkupakot (van egy minden táskában hogy tuti ne maradjon otthon), a Tommee Tippee-t tetővel vagy kicsi kubus palackot.

Vettem 360 fokos poharat is, hogy elöl hagyhassam hozzáférhetően, bármikor ihasson segítség nélkül (nyilván nem a 6 hónapos). De nemigen tudott belőle inni, nagyon erősen kell ráharapni. Lehet, hogy márkafüggő.

jún. 10. 09:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pedig szopis babanal a poharat kene eroltetni inkabb, mert minden olyan eszkoz, amire raharap, az zavart okozhat a szoptatasban. Esetleg meg a szivoszalas itatopoharat mondjak, hogy az is jo, de nekem arra is raharapott, ha kell ha nem.

En anno olyan orankent kinaltam amugy vizzel, de persze nem ivott mindig. Ele kell tenni egy kis torulkozot vagy valamit es akkor nem a body lesz vizes.

Vagy inkabb ugy mondom, hogy nem annyira lesz vizes. 😂

De sved itatot is megprobalhatod, na azt az en kisfiam mar nagyobbkent nem fogadta el, de hatha.

jún. 10. 09:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy az én gyerekem még a sima pohár szélére is ráharap..😅
jún. 10. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorol, aztán rájön. Pici műanyag pohár a legjobb. Könnyű, nehezen törik, és ha eltörik nem vàg úgy, mint az üveg.

Nem baj, ha vizes lesz, így tanul. Mikor az egyedül evèst tanuljàk a gyerekek, akkor is minden csupa maszat.

jún. 10. 10:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!