Miért néznek le ilyenkor más anyukák?
Kisebbik fiam 1.5 éves múlt, nála a tesónál hamarabb, már most jött a dackorszak. Ebből kifolyólag nyilván mindenhol "hisztizik", ahol úgy érzi sérelem érte. Utcán, közértben stb.
Kicsit több kislányos anyuka van a környékünkön, a gyerekek többnyire csendben ülnek a babakocsiban, maximum visítoznak, gagyognak. Az én fiam meg érces hangon tudja kifejezni a nemtetszését. Néha hídba vágja magát, ha vissza akarom tenni a babakocsiba 1 óra rohangálás után stb. Közben könnyezve, vörös fejjel ordít.
Történt minap is, hogy volt egy ilyen hiszti roham. Toltam el a babakocsit egy anyuka csapat mellett és halljátok, olyan lesajnálóan néztek és megjegyzést tett az egyikük odaszólva a másiknak, hogy az ő gyereke jólnevelt nincs ilyen hiszti.
Nekem az nagyon kellemetlen. Második gyerekem, nincs két egyforma baba. Az első fiam hasonlóan nyugodt volt, mint ezeknek az anyukàknak a gyerekei. Kisebb településen lakunk, a gyerekeink egyszerre fognak kb oviba, suliba járni. Már előre félek, hogy megbélyegzik a kisfiam.
Miért ilyenek ezek a nők?
Ne akarj megfelelni olyan embereknek akik
-nem értik a helyzetedet
-soha az életben nem látod őket többször
Enyém is mindig hisztizik.
Múltkor gyereknapon voltunk a vele egy idős összes gyerek csendben volt, táncoltak.
Az én gyerekem meg folyamatosan visitott valamiért.
Nem törődtem a pillantásokkal.
Nem is érdekel ki mit gondol
Jaj persze az ő gyereke jól nevelt és nem hisztizik...aham, majd 6 hónap múlva is ezt mondja?
Tényleg ne érdekeljen. A tiéd hamarabb kezdte a dackorszakot, ha jól kezeled hamarabb is hagyja abba. Aztán 1.5 év múlva majd mikor az ő gyereke hisztizik a tiéd meg megérti, hogy nem akkor mondhatod te is :D
Hát igazatok van, csak olyan nehéz nem szaranyának érezni magam, mikor a "tökéletes" csapat mellett megyünk el. Sajnos elég gyakran összefutok velük, mert kicsi a település.
De ez van. Talán mi hamarabb letudjuk a nehezét.
8-as. Azt én értem, de fél óra után a tűző napról azért próbálnám elvinni, hiába van rajta kalap. Akkor ordít, igen ha nem akar visszamenni a babakocsiba.
De ha más irányba megyünk, mint ahogy ő szeretné akkor is megy az ordítás.
Következetesen betartatom vele a határokat, ennek mindig hiszti a vége.
Minden időmet ráfordítom egyébként, nem rohanunk haza csip-csup háztartási ügyek miatt, de egyszerűen ez sem elég neki.
Üdv az aktív kisfiús anyukák körében! Az én fiam tökéletesen ilyen volt, iszonyú akarattal, önérzettel. Ez a mai napig erős vonása, 3,5 évesen is előretör. Másfél évesen már feladtam a babakocsizást vele, sétált velem mindenhova. Ezzel lekötöttem az energiáját, mert mire odaértünk valahova, eleve kicsit befáradt, másrészt utána értékelte az otthoni nyugis üldögélős játékot.
Persze fetrengett néha ő is, mert amúgy melyik gyerek nem? A bezzegősmamik gyerekei is hisztiznek, csak ezek az anyák elég durva eszközökkel elérik, hogy a kicsik közönség előtt ne merjenek semmit tenni. Sajnos volt alkalmam megfigyelni pár módszert. Azóta is azt mondom, hogy az én gyerekemnek legalább egészséges önbizalma lesz ezekkel a gyerekekkel ellentétben.
Örülj neki, néha parodizáld a helyzetet. Például add elő te is a hattyú halálát, hogy most komolyan tolnod kell a babakocsit, amikor eddig toltad, stb. Tükrözd le párszor. Nevess vele sokat. És komolyan tudd, hogy ezek a gyerekek sokkal sikeresebbek és egészségesebbek lesznek, mint azok, akik ott gubbasztanak a babakocsiban némán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!