Mit tegyek ? Egy éves múlt a kisfiam és az utóbbi napokban nem akar enni . Eddig szerette amit adtam, szinte mindent megevett és most alig eszik valamit meg, hiába készítek több fele variánst neki amiből válasszon egyiket sem akarja megenni.
Azt javaslom, hogy adj neki olyan ételt, amit egyedül is tud enni a kezével, esetleg tegyél kis kanalat és villát, hogy használja ha akarja. A legjobb az ha ugyanazt az ételt rakod elé, mint magad elé, legfeljebb egy kicsit felvágod neki. Például ha a pörköltet eszel, hadd egyen ő is pörköltet. Könnyen lehet, hogy az a problémája hogy eteted, és ő egyedül akar enni.
Tudom, hogy sokan félnek ettől, de nem kell. Mi soha nem ettetük a gyerekünket, magától evett már 7-8 hónapos korától. Eleinte nagyon sok mocskot csinált, és sok minden leesett a földre, de fokozatosan egyre szebben evett, bő egy éves korára pedig már a földre se szórt le semmit. Neked valószínűleg nem is kéne hónapokat várni, míg szépen eszik.
Az is lehet amúgy, hogy "tele vagy". A kislányomnál megfigyeltem, hogy egy héten kétszer-háromszor esik sokat, a többi napon elég keveset. Utána kakil egy jó nagy adagot, és utána megint sokat eszik.
Én nem aggódnék, ha éhes enni fog. Csináld csak neki ugyanazt a kaját mint magadnak, ha éhes eszik, ha nem éhes nem eszik belőle (esetleg arra figyelj, ne fűszerezd be neki annyira). Uzsonnára próbálj neki különböző gyömölcsököt felvágni, szokták szeretni. Például a banán nagy kedvenc a gyerekeknél, de megeszik az epret is, és minden mást is. Az is jó, amit az első válaszoló is írt, ne legyen túl sok minden az asztalon. Az is lehet, hogy a foga jön, ahogy a második válaszoló írta.
Fogzik vagy csak ilyen napjai vannak. Akarmi.
Ne feszulj ra, az semmit nem old meg :D
Amugy ha mar eszik egyedul, akkor mindig csak 1-2 falatot tegyel ele, az sokszor segit nekik, nem zavarja ossze oket. Ha nem akarja hogy kanallal etesd, de o maga se tud meg kanalazni, akkor egyszeruen keruld el a kanalas eteleket.
Nalunk is volt ilyen idoszak, sot van meg mindig, nem engedi hogy en etessem, de o egyedul meg nem boldogul. Hat na bumm, kap akkor falatot, semmi baj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!