5 hónapos vinnyog, nyafog?
Figyelt kérdés
Fogzik (rágcsál mindent, nyáladzik, felsír többször, be van duzzadva az inye, nyűgös) , azóta felborult az alvása, és az evése is. Alvásnál pedig oldalra csapja magát és tekeri magát C alakba ezt is vinnyogva. (Ez úgy néz ki hogy a fejét csapja hátra és a gerince is görbül c-be, sokszor csak így hajlandó aludni is). Eddig szépen gügyögött, mostmár csak a vinnyogás van. Ezt a c alakba tekerést sem értem. Mitől van ez? Orvos szerint egészsége a gyerek csak a foga jön. De ezért nem kéne C-be tekerje magát és vinnyogjon egész nap. Oldalra tud már fordulni, azonban ez alvás közben csak félig sikerül neki felső testből és ilyenkor is hátra csapja a fejét inkább amivel megtartsa magát. Akárhogy próbálom visszahelyezni azonnal hátra csapja a fejét.jún. 2. 07:31
11/19 anonim válasza:
Hát ha utánanéztél, akkor tudod, hogy egy 5 hónapos nem csinál ilyeneket unalomból/hisztiből, hanem valószínűleg valami baja van. Szerintem is a fogzás, nálunk is szörnyű volt egyébként, a felső metszőknél összesen aludtunk 3 órát minden éjjel, mert hiába Panadol, Nurofen, kencék, semmi nem használt, csak sírt, én meg ringattam, vagy az ölemben volt... amikor áttörtek a fogai, akkor lett jobb a helyzet.
12/19 A kérdező kommentje:
A hisztit arra értem, hogy egy ideig itt volt nála anyum tehát a nagyi pár napra. Ő előszeretettel ölben tartotta, persze ő vissza utazott mert messze lakik. Én próbáltam figyelni rá hogy ölben is legyen de nem sokat. Azonban mióta a nagyi itt volt azóta van inkább nyüzsgés. Ha felveszem, van hogy elvan egy ideig, de van hogy nem. Ha a foga/inye miatt nyűgös, azt pedig hirtelen éles sírással jelzi. Amit már írtam "vinnyogás", ha nincs ölben vagy épp nincs foglalkozva vele akkor fordul elő inkább. Ugyebár 0-24ben pedig ölben sem tarthatom és a házi munkát is úgy ahogy el kell végezzem mellette.
jún. 2. 12:34
13/19 anonim válasza:
Persze, 5 hónaposan hisztizik 🙈😂🙈😂
Rá kellene jönni mi a baja, ő még csak így tud jelezni.
Ha fáj a foga és nem hatnak a gépek adj neki nurofent
14/19 anonim válasza:
5 honapos.
Persze hogy “vinnyog” ha nem foglalkozol vele. Nem tudja magát szórakoztatni ennyi idosen .vidd magaddal oda ahol vagy, pihenoszekbol tudja nezegetni mit csinalsz
15/19 A kérdező kommentje:
14 azt teszem de igyis "vinnyog", máshoz nem tudom hasonlítani a hangot amit kiad.
jún. 2. 16:25
16/19 anonim válasza:
Én értem mit akar mondani a kérdező, az 5 hós gyerekem ugyanezt csinálja.. Sirdogál, dünnyög, vinnyog..Itt hálistennek mindegyik csodaanyukának csodagyereke van....
17/19 anonim válasza:
Próbáltatok valamilyen hordozót? Karikás, csatos, meitai, stb., ilyenekre gondolok. Az a helyzet, hogy ha valamije fáj a babádnak, akkor az nyugtatja meg, ha te ott vagy vele. A fogzás miatt lehet most extrán anyás, de ha belegondolsz, ez teljesen normális, a totyogós is, ha elesik, anyához szalad egy pusziért. Ha használtok valamilyen hordozót, akkor ő is érzi a tested közelségét, mégis tudsz jobban haladni az otthoni munkával. Amúgy meg mindig lesznek ilyen időszakok, hol jobban tudsz tőle dolgozni, hol kevésbé. Ilyenkor mindig a túlélésre mentünk, és ez így van rendjén.
18/19 A kérdező kommentje:
16-os, ez bizonyára csak egy időszak és el fogják hagyni, addig is próbálok rájönni hogy én rontok el valamit, vagy ez így "rendben" van.
17.-es még nem próbáltam, akkor szeretnénk majd hordozót használni ha már tud ülni hogy ne terheljem a gerincét.
jún. 3. 04:48
19/19 anonim válasza:
Van, amit újszülöttkortól lehet használni, nem terheli a baba gerincét. Szerintem olvass utána, a saját dolgod könnyítenéd meg. A lányom 5 hónapos volt, amikor elkezdtem csípőre kötve hordozni karikás kendőben, végre el tudtuk hagyni a lakást, mert a babakocsit utálta. Nézelődött, volt, hogy elbóbiskolt, és sokszor otthon is magamra kötöttem. Nem főztem nagy ebédeket így, de egyszerűbb dolgokat összedobtam. Előtte csak üvöltött, ha letettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!