Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális ha nem szeretnék...

Normális ha nem szeretnék 2.gyereket?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék 2.gyereket, illetve ezen végigmenni mentálisan sem fizikailag sem tudnék mégegyszer. Van egy 2 éves lányom, nehezek vele a nappalok, 0 segítségem van nappal születésétől fogva, külföldön élünk, apuka dolgozik nappal. Mindenki hajtat hogy de kell a második, kell a tesó. Ki az aki nem szeretne második gyereket mert az elsővel nehéz?Nem kell idehányni hogy bevállalnád bármennyire is nehéz,meg 3 van stb stb.Tényleg nem, ha unatkozol lapozz másik kategóriába. Olyanok véleménye érdekel akik valóban nem akarnak másodikat, az ok is érdekel. Köszönöm.
jún. 1. 09:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Én ugyan szeretnék még egyet, de teljesen mértékben megértem a te indokaidat. Nem kötelező még egyet vagy akárhányat vállalni. Senkinek semmi köze hozzá rajtad és a férjeden kívül.
jún. 1. 10:02
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmi köze hozzá.

Ezt neked/nektek kell tudni, hogy akár anyagilag, akár fizikailag vagy mentálisan elbírsz-e mégegyet.

Lehet amúgy hogy pár év múlva másképp gondolod majd, de ha nem, az sem baj, a ti dontésetek.

jún. 1. 10:05
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Most őszintén, miért nem sz@rod le, hogy ki mit mond?

Pláne egy ilyen kérdésben, ami csak rátok tartozik.

Egyébként nekünk is csak egy lesz, mondjuk ebben a korom is közrejátszik(sokára sikerült), de az eredeti elképzelés is egy gyerek volt. Oka, hát különösebben nem tudom, így állapodtunk meg, ennyit tartunk jónak, úgy gondoljuk, egyet tudunk normálisan felnevelni.

jún. 1. 10:06
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok másodikat. Ha akartam is volna, most, hogy már van egy, biztosan lebeszélném magamat róla. Egyszerűen mentálisan egy gyereket bírok. Tudom, hogy végképp kikészülnék két gyerekkel. Nem hiszem, hogy sok kára származik abból, hogy nincs testvére. Én is inkább lettem volna egyke.
jún. 1. 10:22
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Normális, ha te nem szeretnél, ne foglalkozz senkivel ebben a kérdésben, hiszen magadnak szülsz..aki ilyen hülye és erőszakos, ignorald teljes mértékben, senkivel nem vagy köteles beszélgetni. Én személy szerint szívem szerint úgy érzem, vágyok második gyermekre, mert imádom az elsőt, ő a mindenem, és ezt a szeretetet megduplázni csodálatos lenne :D DE: elég nagy trauma volt nekem a szülés, amin nem tudom egyelőre, hogy tulteszem-e magam valaha, ezért még nem merem kimondani 100%ra, hogy lesz-e második. Most 7,5 hónapos kb a kicsi.❤️
jún. 1. 10:34
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez csakis a te döntésed. Ha úgy érzed, hogy nincs kapacitásod kettőre, akkor ne legyen kettő csak azért, mert "mindenki hajtat"
jún. 1. 10:37
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mindenkinek ment a zöld.Elviekben 2 gyereket terveztünk, épitkezésnél is ez volt tervben 2 gyerekszoba fürdővel. Megszületett az első kislányunk, az első hónapban tudtam hogy nem kell második, ez ma sem változott, lehet hogy fog. Apuka is ugyanígy gondolja mint én csak ő később jött rá hogy nem kell nekünk második, az első pár hónapba mondogatta is oh de biztos lesz majd meggondolom magam.Nem és nem. El leszünk mi szépen hárman,anyagilag is több mindent megtehetünk.
jún. 1. 10:48
 8/18 anonim ***** válasza:

És komolyan idegenek véleménye érdekel? A család, ismerősök véleménye se érdekeljen ilyen kérdésben. Ebben 2 embernek kell döntenie, gondolom sejted melyik az a kettő.

Az is normális ha valaki 8 gyereket akar ,ahogy az is valami egyet sem. Ebben nincs norma. Jobb ha belátod, neked nem való több gyerek, mintha társadalmi nyomásra szülsz még és úgy neveled fel, hogy nem akartad. Az senkinek nem jó. Nem mindenki alkalmas szülőnek. Azt higy soha nem lesz, meg nem tudhatod, mert akár 5 év múlva is meggondolhatod magad. Ha ezt mindketten elfogadtátok most, akkor nincs miről beszélni.

jún. 1. 11:01
 9/18 anonim ***** válasza:
Mi is 2 gyereket tervezünk, külföldön élünk, 0 segítség, se család, se barátok, apuka 3 müszakban dolgozik. Pici még a kislányunk, úgyhogy a másodikig van még idő, de sok olyan helyzet van, amikor elkondolkozok, hogy ezt 2 gyerekkel mégis hogy oldanám meg... úgyhogy abszolút megértelek, néha én is azt érzem, hogy elég nekünk (vagy legalábbis nekem) egy is. Aztán lehet, hogy később meggondolom magam, de az biztos, hogy 2 gyerekkel nagyon nem lesz egyszerű.
jún. 1. 11:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki maga tudja, érzi, hány gyereket szeretne. Senkinek semmi köze hozzá. Én mindig is nagy családot szerettem volna, de szerintem teljesen normális, ha egynél megállna vki. Mint ahogy az is, ha vki egyáltalán nem akar gyereket.
jún. 1. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!